Nu dia's digitaliseren
en herinneringen redden

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Dia’s digitaliseren met 11% korting

11% kortingHet is zomer, dat betekent: zomerkortingen! Laat nu uw dia’s digitaliseren en laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw dia’s. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen. Voer uw exclusieve kortingscode KAMERAEXPRESS in tijdens uw aanvraag

Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
prijs per diascan
tot 500 dia’s
€ 0,29
501-1.500 dia’s € 0,25
1.501-2.500 dia’s € 0,23
vanaf 2.501 dia’s € 0,19
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Dia’s digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in Nederland
 • 13 afgiftepunten
 • Alle formaten van dia’s en magazijnen
 • Dia's op dvd, USB-stick of als download
 • Resolutie tot 50 megapixels

Dia's digitaliseren met een diamagazijn2,5 minuut per diascan: zoveel tijd kost het om dia’s zelf te digitaliseren. Voor een hoge kwaliteit heeft u bovendien een dure diascanner nodig.

Bespaar tijd en geld: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van de digitalisering van dia’s en digitaliseert uw oude dia’s vanaf € 0,19 per dia met zelf ontwikkelde technologie in uitstekende beeldkwaliteit.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaDia’s scannen bij MEDIAFIX is niet duur: als u uw dia’s laat digitaliseren door MEDIAFIX, profiteert u van onze laagsteprijsgarantie. Daardoor krijgt u altijd de beste prijs voor uw digitalisering in Nederland bij een vergelijkbare resolutie en aantal.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch (010 26 17 404) of per e-mail (info (at) mediafix.nl) contact op te nemen met onze klantenservice.

Een dia scannen wij al vanaf slechts € 0,19. Vanzelfsprekend ontvangt u uw dierbare herinneringen bij ons in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit om onze prijzen met die van andere scanaanbieders te vergelijken, zodat u zich een goed beeld kunt vormen. U zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte partner voor het digitaliseren van dia’s, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel Nederland.

In de prijs voor het digitaliseren van uw dia’s zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Digitalisering van dia’s in 4.250 dpi: Wij scannen uw dia’s met een resolutie van min. 4.250 dpi of 24 megapixels
 • Zelfde volgorde als in het magazijn: Vanzelfsprekend krijgt u uw dia’s in dezelfde volgorde in het diamagazijn terug als waarin de dia’s zijn aangeleverd.
 • Opslag in JPG-formaat: Wij slaan uw dia’s op in JPG-formaat. In dat formaat kunt u uw gedigitaliseerde dia’s op ieder apparaat (computer, tablet of smartphone) bekijken.

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor het opslaan op uw eigen opslagmedium.

Bij een gemiddelde bestelling van 1.000 dia’s met digitalisering in Standaard+-kwaliteit met een resolutie van 4.250 dpi of 24 megapixels als instant download en een optionele bestelling van persluchtreiniging, die oppervlaktestof en vuil grotendeels kan verwijderen, betaalt u bij MEDIAFIX slechts € 0,28 per dia.

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

Dia's digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtauto's voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Dia’s zelf scannen kost bovendien veel tijd, en voor een correcte configuratie van de apparaten is technische kennis vereist. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een scanner dia’s te digitaliseren.

De diascanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Dia-digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd  Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

13 afgiftepunten in Nederland

kaart van 13 afgiftepunten in NederlandU heeft oude dia’s die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: bij onze 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw dias heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw dia’s daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het scannen van dia’s contact op met onze klantenservice.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantendienst van MEDIAFIXAls scanpartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het scannen van dia’s. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch (010 26 17 404) of per e-mail (info(et)mediafix.nl) van dienst.

Via het online formulier  kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

Wij digitaliseren alle formaten en typen magazijnen

Klassiches Dia und Kodachrome-Dia
Wij digitaliseren alle formaten en typen magazijnen

Wij zijn specialist op het gebied van de digitalisering van dia’s en kunnen alle bekende diaformaten en typen magazijnen digitaliseren! Ook niet-ingeraamde losse dia’s en positiefstroken kunnen door ons worden gedigitaliseerd.

Als u niet weet welk formaat uw dia’s hebben, kunt u gewoon verder lezen of contact opnemen met onze klantenservice, die u graag behulpzaam is.

Optimale kleuren door nabewerking bij MEDIAFIX

nabewerkingDoor de professionele nabewerking van uw foto’s zorgt MEDIAFIX voor een optimale foto- en kleurbeleving, ook bij oudere foto’s. Wij zijn gespecialiseerd in het scannen van dia’s en beschikken over professionele diascanners en scanners voor negatieven, die een resolutie van max. 6.200 dpi of 49,5 megapixels mogelijk maken. Correctie van de kleuren vindt bij ons plaats via een zelf ontwikkelde, gedeeltelijk geautomatiseerde procedure, waarbij wij de kleuren van uw gescande afbeelding in overeenstemming brengen met standaardbeeldwaarden.

Als u kiest voor professionele nabewerking van uw afbeeldingen, ontvangt u van ons zowel de verbeterde variant als de onbewerkte scans. Zo kunt u ze rechtstreeks met elkaar vergelijken. Naast de kleurwaarden corrigeren wij vanzelfsprekend ook het contrast en de helderheid van uw afbeeldingen. De ervaring leert: nabewerking is bijna altijd de moeite waard. Daardoor gaan oude afbeeldingen weer glanzen.

Dias scannen mit Nachbearbeitung - Bilder im Vergleich

Opslag van uw dia's op dvd of USB-stick of via download

MEDIAFIX-Speichermedien usb-Stick und DVDDesgewenst worden uw dia’s door ons opgeslagen op

 • dvd
 • USB-stick
 • uw eigen opslagmedium
 • of via download.

Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

Dia's digitaliseren – uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering: telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per post
Formaten: Alle typen diaramen/diamagazijnen
Opslag: Dia’s op dvd of USB-stick of via download

Bent u nog in het bezit van oude dia’s van speciale momenten met uw gezin? Dan is nu geen tijd meer te verliezen, laat uw dia’s snel scannen! Zoals alle analoge media zijn ook dia’s niet eeuwig houdbaar. De dierbare herinneringen verliezen na verloop van tijd aan kwaliteit. Feit is: bij dia’s treden al na 20 jaar* de eerste verouderingsverschijnselen op en gaat de kwaliteit van het materiaal achteruit.

*Bron: Wilhelm, Henry (1993): The Permanence and Care of Color Photographs

Zoals alle filmmaterialen is ook een diafilm zeer kwetsbaar. Uitwendige invloeden zoals vocht of zonnestraling zijn funest voor uw opnames. Om de volgende kunt u het beste snel uw dia’s digitaliseren:Oude dia om te digitaliseren vervaagt met de tijd

 • Kleuren vervagen: Het vervagen van de kleuren van uw oude dia’s is de eerste fase van het verouderingsproces. De kleuren verliezen hun glans en worden minder helder.
 • Kleurzweem: Na verloop van tijd ontstaan materiaalveranderingen. Daardoor ontstaat “kleurzweem”, wat betekent dat de kleuren richting een bepaalde kleur opschuiven.
 • Geen optimale opslagcondities: Een kamertemperatuur van 7 °C en een luchtvochtigheid van 15% zijn optimale condities voor de opslag van dia’s. Die ideale omstandigheden zijn in de praktijk echter moeilijk te realiseren.
 • Schimmelvorming: Vaak worden oude dia’s in dozen opgeslagen in kelders of op zolders, waar zij aan sterke temperatuurschommelingen en vocht zijn blootgesteld. Daardoor ontstaat na verloop van tijd schimmel, die de kwetsbare dia’s aantast.
 • Ontbreken van een diaprojector: Zelfs als uw oude dia’s nog in bruikbare staat verkeren, heeft u een intacte diaprojector en een geschikt projectievlak nodig.

Laat nu uw dia’s scannen en u kunt waardevolle momenten redden en verdere verouderingseffecten op uw oude dia’s voorkomen. Heeft u vragen? Onze klantenservice is u graag van dienst!

Door uw dia’s te laten omzetten, zorgt u er niet alleen voor dat uw dierbare herinneringen worden gered. Er ontstaan ook veel nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw mooie foto’s!

 • Deel uw diascans met familie en vrienden over de hele wereld.
 • Geniet eenvoudig op de televisie, tablet of beamer van uw scans.
 • U kunt de dia’s zo vaak kopiëren als u wilt: maak meteen verschillende kopieën.
 • Archiveer foto’s van uw leven en het leven van uw familie op iedere gewenste plek.
 • Maak van foto’s van speciale momenten een fotocadeau, dat u als geschenk kunt weggeven.
 • Breng uw foto’s als moderne wandfoto tot leven.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst!

De volgende diaformaten kunnen wij voor u digitaliseren:

Formaat Eigenschappen Prijs per dia
Kleinbeeld
(24×36 mm)
· het meest gebruikelijke diaformaat

· vanwege de breedte ook 35 mm genoemd

Vanaf € 0,19
Middenformaat
(4×4 tot 6x9cm)
· aanzienlijk hogere resolutie en scherpte dan kleinbeeld
· populair bij veeleisende fotografen
Vanaf € 1,11
Grootformaat
(9×12 tot 30x40cm)
· hoogste beeldkwaliteit
· professionele standaard, met name in de architectuurfotografie
Vanaf € 3,00
Minox en pocket (8×11 resp. 13x17mm) · exotische formaten
· laagste beeldkwaliteit
Vanaf € 0,59
Instamatic
(28×28 mm)
· makkelijker aanbrengen van de films in de camera
· zeer populair vanwege het vierkante formaat
Vanaf € 0,59
Halfformaat
(18×24 tot 24x24mm)
· dezelfde film als bij kleinbeeldformaat
· belicht in het klassieke stommefilm-formaat 18×24 mm
· door AGFA uitgebreid tot 24×24 mmm
Vanaf € 0,44
Panoramaformaat (24x60mm) · vergrote invalshoek
· aanzienlijk grotere beeldinhoud
· bijzonder populair in de landschapsfotografie
Vanaf € 1,11

Kleinbeeld (24x36mm)Klein-beeld dia met kind erop om te digitaliseren

Het kleinbeeldformaat is verreweg het gebruikelijkste diaformaat. Vanwege de breedte wordt dit formaat ook wel 35mm-film genoemd. Kleinbeelddia’s kunnen wij al vanaf € 0,19 per stuk voor u digitaliseren.

Middenformaat(4×4 cm tot 6×9 cm)Twee middenformaat-dia's om te digitaliseren

Middenformaat-dia’s zijn scherper en hebben een hogere resolutie dan kleinbeelddia’s. Vanwege de hoogwaardige beeldkwaliteit is dit formaat nog steeds populair bij professionele fotografen.

Grootformaatt (9×12 cm tot 30×40 cm)

Grootformaat-dia’s worden met hoge kosten en in zeer kleine aantallen geproduceerd. Zij worden gebruikt als uiterste precisie vereist is, bijvoorbeeld in de architectuurfotografie.

Hasselblad Scanner

Advies van MEDIAFIX: Ons high-end apparaat Hasselblad Flextight X5 geldt als een van de beste scanners ter wereld. De scherpte, schaduwtekening en plasticiteit van de scans zijn onovertroffen. Flextight-scans zijn vooral geschikt voor fotografen die hoge eisen stellen, galerieën, musea en archieven.

 

 

 

Minox- en pocketformaatt (1,1×0,8 cm resp. 1,7×1,3 cm)

Minox- en pocketformaat zijn niet wijdverbreid. Omdat de camera’s met die formaten technisch niet erg geavanceerd zijn, zijn de dia’s vaak niet correct belicht.

Halfformaat (1,8×2,4 cm tot 2,4×2,4 cm)

In halfformaat wordt de klassieke 35 mm-film belicht, echter niet met de gebruikelijke 24×36 mm, maar met het stommefilm-bioscoopformaat 18×24 mm. Een dia in halfformaat heeft precies de halve omvang van een kleinbeelddia. Agfa heeft het halfformaat verder ontwikkeld tot 2,4×2,4 cm.

Instamatic (2,8×2,8 cm)

Het Instamatic-formaat maakte het aanbrengen van de films in de camera een stuk makkelijker en was vanwege de in die tijd revolutionaire vierkante afmetingen zeer populair.

Panoramaformaat (2,4×6 cm)

In panoramaformaat wordt de gebruikelijke kleinbeeldfilm gebruikt. Door de grotere invalshoek wordt echter een veel grotere beeldinhoud weergegeven. Het panoramaformaat is met name geschikt voor landschapsopnames.

In onze prijslijst zijn de prijzen voor het digitaliseren van de verschillende diaformaten te vinden.

Als u uw oude dia’s wilt laten digitaliseren, maar niet weet welk formaat uw dia’s hebben, is dat geen probleem! Onze klantenservice is u graag behulpzaam.

De volgende typen diaramen worden door MEDIAFIX verwerkt:

Wij digitaliseren alle diaformaten en -ramen. Ook speciale formaten en niet-ingeraamde of beschadigde dia’s digitaliseren wij graag voor u.

Hoopje dia's met plastic raam om te digitaliserenKunststof ramen

De meeste dia’s zijn ingeraamd in kunststof ramen. Die zorgen voor de hoogste stabiliteit op de lange termijn en maken een vlotte digitalisering met maximale kwaliteit mogelijk.

Glazen ramen

Glazen ramen zorgen ervoor dat de dia bijna volledig vlak is. De gebrekkige luchtcirculatie tussen glas en dia heeft echter zeer vaak schimmelvorming tot gevolg. Als u oude dia’s wilt laten digitaliseren die zijn voorzien van een glazen raam, raden wij onze vochtreiniging aan. In dat geval ontstaat het best mogelijke resultaat bij een diascan.

Kartonnen ramen

Kartonnen ramen zijn vaak onbruikbaar voor archivering. Zij zijn slechts beperkt houdbaar en worden snel door uitwendige invloeden beschadigd. Bovendien laat na verloop van tijd de lijm los, waardoor de dia in het raam wordt verschoven en alleen nog met de nodige inspanningen kan worden geprojecteerd.

Dia van Kodachrome om te digitaliserenKodachrome

De zeer populaire Kodachrome-film werd door Kodak ingeraamd in haar eigen type diaraam. In het licht wordt het reliëfachtige oppervlak van de dia gereflecteerd. Terwijl veel bedrijven die dia’s digitaliseren deze diaramen niet kunnen verwerken, is MEDIAFIX wel optimaal daartoe in staat.

Welke diamagazijnen zijn er?

Voor het bewaren van oude dia’s zijn diamagazijnen geschikt omdat zij lichtdicht zijn, terwijl door hun ontwerp wel luchtcirculatie mogelijk is. Voor het digitaliseren van dia’s gebruikt MEDIAFIX universele magazijnen.

Universeel magazijn om dia's te digitaliseren

Universeel magazijn – 36 of 50 dia’s per magazijn

Het gangbaarste diamagazijn is het universele magazijn. Alle diaramen kunnen erin worden geplaatst en weer worden verwijderd. Normaal gesproken worden diaramen met een dikte van 3 mm gebruikt.

Paximat-magazijn – 36 of 50 dia’s per magazijn

Paximat-magazijnen zijn voorzien van een deksel en aan drie kanten gesloten. Zij kunnen alleen worden gebruikt in combinatie met speciale projectors.

LKM-magazijn om dia's te digitaliseren

LKM-magazijn – 60 of 80 dia’s per magazijn

In LKM-magazijnen worden dunnere diaramen gebruikt. Daardoor staan de dia’s dichter bij elkaar. In een magazijn passen max. 80 diaramen. Een LKM-magazijn biedt optimale bescherming tegen het uitvallen van de dia’s.

CS-magazijn – 40 of 100 dia’s per magazijn
CS betekent Compact and Secure (compact en veilig), in dit type kan een groot aantal dia’s in een relatief kleine ruimte veilig worden bewaard. Evenals bij LKM-magazijnen worden de dia’s door haakjes beschermd tegen uitvallen.

Rond magazijn om dia's te digitaliseren

Rond magazijn – 100 dia’s per magazijn

Een rond magazijn neemt veel ruimte in beslag, door de constructie met een valschacht is echter een vlakke en daardoor constant scherpe projectie van de dia’s mogelijk. Daarvoor worden meestal glazen diaramen gebruikt, omdat ook zij ervoor zorgen dat de dia bijna volledig vlak is.

Liesegang – 30 of 50 dia’s per magazijn

Liesegang-magazijn om dia's te digitaliseren

Dit type magazijn geldt als “valbestendig”. Met behulp van metalen veren worden de dia’s beschermd tegen uitvallen. Passende deksels beschermen de dia’s extra tegen stof en vuil.

Dia's digitaliseren of laten digitaliseren: Is dia's zelf scannen niet eenvoudiger?

Een goede diascanner of een scanner voor negatieven van foto’s is duur in aanschaf (minimaal € 500) en is dus pas rendabel als u een zeer groot aantal dia’s digitaliseert. Bij goedkopere apparaten zijn vaak alleen lage resoluties mogelijk, wat een slechte kwaliteit van de diascans tot gevolg heeft.

Onafhankelijk van het apparaat kost het maken van scans van losse dia’s extreem veel tijd, en het is niet eenvoudig om de oude dia’s op deskundige wijze schoon te maken. Dezelfde handelingen moeten vaak worden herhaald omdat zich stof op de dia’s bevindt of een foto scheef is ingescand. Ook het gebruik van de diascanner is niet altijd duidelijk. Daarom is het niet eenvoudig om zelf met diascanner te digitaliseren.

Hoe verloopt een bestelling voor het digitaliseren van dia's door MEDIAFIX?

Dia’s digitaliseren door MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404 of stuur ons een online aanvraag via het online formulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: Zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakket persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland of per post versturen. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Nadat uw dia’s zijn gedigitaliseerd, krijgt u uw dia’s en de gedigitaliseerde afbeeldingen per post naar uw leveradres opgestuurd.

 

Dia's digitaliseren bij MEDIAFIX: het proces uitgelegd

Hoe kan ik mijn dia's aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw dia’s per post naar ons versturen of persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX
Rietbaan 5
2908 LP Capelle aan den IJssel

Na voltooiing van de digitalisering versturen wij uw dia’s verzekerd naar uw thuisadres, of kunt u ze weer ophalen bij uw lokale afgiftepunt.

Wat kost het digitaliseren van mijn dia's bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX digitaliseert uw dia’s al vanaf slechts € 0,19 per stuk. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van dia’s in heel Nederland bij een vergelijkbare resolutie en aantal.

Welke resolutie is bij het digitaliseren van dia's de juiste voor mij?

Dat hangt op de eerste plaats af van wat u met uw gedigitaliseerde afbeeldingen wilt doen. In principe geldt: hoe hoger de optische resolutie van de scan, des te meer details van de dia kunnen worden overgenomen en later op het beeldscherm kunnen worden weergegeven. Overzicht van onze kwaliteitsniveaus:

 • Standaard+-kwaliteit: 4.250 dpi / 24 megapixels. Geschikt voor full-HD televisies en afdrukken in fotoboeken
 • Premium-kwaliteit 5.000 dpi / 32 megapixels. Geschikt voor canvasafdrukken met een breedte van max. 1 m.
 • High-end-kwaliteit 6.200 dpi / 49,5 megapixels. Geschikt voor canvasafdrukken met een breedte van max. 1,5 m, voldoende kwaliteitsreserve ook bij nabewerking en gebruik van kleinere fragmenten

Let op! Alleen bij professionele diascan-resoluties kunt u in de gedigitaliseerde afbeeldingen inzoomen en details bekijken.

Dia's digitaliseren in Premium Plus-kwaliteit ziet er zo uit
Een MEDIAFIX diascan in High-end-resolutie met 6.200 dpi of 50 megapixels

Welke mogelijkheden zijn er om het contrast en de scherpte van mijn afbeeldingen te verbeteren?

Voor een beter contrast en scherpere afbeeldingen kunt u het best een hogere resolutie kiezen bij het scannen van uw dia’s.
Premium-kwaliteit: Maakt niet alleen een hogere resolutie van uw afbeeldingen mogelijk, maar zorgt ook voor een groter contrastbereik en meer kleurdiepte. Daardoor lijkt de gedigitaliseerde afbeelding meer op het origineel. Contrastrijke afbeeldingen worden beter weergegeven.
High-end-kwaliteit: Deze kwaliteit bereiken wij door virtuele meervoudige scans te maken van uw dia’s. Daardoor worden beeldcontouren en kleur- en contrastverschillen optimaal overgenomen. Zo nodig passen onze medewerkers de filterinstellingen handmatig aan om gebreken te compenseren. Deze scans zijn van de allerhoogste kwaliteit en zijn perfect geschikt voor vergrotingen.

Moeten mijn dia's zijn gesorteerd in magazijnen om ze te kunnen digitaliseren?

In principe hoeft dat niet. MEDIAFIX digitaliseert uw dia’s in universele magazijnen. Als u uw dia’s in een passend type magazijn aanlevert, kunnen wij meteen de dia’s digitaliseren, zonder dat ze eerst in een passend magazijn moeten worden geplaatst. Als u uw dia’s los of in een ander type magazijn aanlevert, worden uw dia’s tegen een kleine vergoeding van € 0,04 per dia door ons in passende magazijnen geplaatst.

Dat doen wij tegen kostprijs, waardoor wij doorgaans aanzienlijk goedkoper zijn dan de concurrentie. Bovendien zorgen wij bij het digitaliseren van de dia’s ervoor dat uw dia’s weer in de juiste volgorde in uw magazijn worden teruggeplaatst.

Kan ik ook sterk vervuilde dia's laten digitaliseren?

Dia's digitaliseren en reinigen kan bij MEDIAFIX
vochtreiniging bij MEDIAFIX

Ja. Vanwege de lange opslagtijden is het normaal dat zich op het oppervlak van uw oude dia’s stof en vuil bevinden. Afhankelijk van de inraming bieden wij diverse extra opties aan voor de reiniging van uw dia’s. Voor aanvang van de digitalisering worden dia’s die zijn ingeraamd in kunststof ramen met perslucht gereinigd, bij dia’s in glazen ramen is vochtreiniging een betere optie. In principe worden door reiniging betere resultaten behaald, die na de diascan niet omslachtig hoeven te worden geretoucheerd.

Kan MEDIAFIX ook losse dia's digitaliseren die niet zijn ingeraamd?

Ja, MEDIAFIX kan ook losse dia’s digitaliseren die niet zijn ingeraamd, desgewenst ook in grotere aantallen. Als u ons vrijblijvend een aanvraag stuurt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen en de details van uw bestelling met u bespreken.

Heeft u nog vragen over het digitaliseren van dia’s?

Verdere antwoorden op veelgestelde algemene vragen over de digitalisering van dia’s zijn te vinden in onze FAQ. Wij zijn ook graag bereid om u individueel te adviseren! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

op nr. 010 26 17 404.