Geschikt voor archivering: Dia’s laten scannen en in het TIFF-formaat laten opslaan

Dias scannen MEDIAFIXU wilt uw dia’s digitaliseren? Een goede beslissing, aangezien de kwaliteit van de diapositieven in uw archief na verloop van tijd achteruitgaat, wat ook negatieve gevolgen heeft voor uw bewaarde documentatie.

Het scannen van dia’s is de enige manier om deze getuigen van het verleden voor de toekomst te behouden; door digitale archivering kunt u voorkomen dat zij verloren gaan. Voor MEDIAFIX is dat geen probleem, aangezien wij uw gescande dia’s desgewenst ook opslaan als TIFF-bestand – voor de hoogste eisen en een betrouwbare documentatie. Op deze manier blijft uw archief toekomstbestendig.

Scannen: TIFF of JPG – wat is het verschil?

U zult JPG (of JPEG) wel kennen. Het is op dit moment een van de populairste opslagformaten voor digitale foto’s. Mobiele telefoons en de meeste digitale camera’s slaan foto’s in dit bestandsformaat op. Daarbij worden de foto’s gecomprimeerd, waardoor slechts een geringe opslagcapaciteit wordt benodigd. Het JPG-formaat is door het lage datavolume en de snelle laadtijden bijzonder geschikt voor foto’s op websites. De beeldcompressie is daarbij echter een niet te onderschatten factor, die ervoor zorgt dat bij het opslaan van de digitale foto de nodige beeldinformatie verloren gaat, uiteraard ten koste van de beeldkwaliteit.

Dias scannen und als TIFF speichern

Hoewel veel digitale camera’s verschillende JPG-kwaliteitsniveaus bieden, is een professionele beeldbewerking bij het JPG-formaat vaak niet mogelijk. Om deze reden slaan fotografen een foto pas in het JPG-formaat op zodra deze na bewerking gereed is. Als opnames professioneel moeten worden bewerkt of voor lange tijd worden opgeslagen, wordt meestal het TIFF-formaat gebruikt.

TIFF staat voor “Tagged Image File Format” en is een populaire opslagmethode voor universeel bruikbare afbeeldingen. In tegenstelling tot het kleine broertje JPG worden TIFF-bestanden alleen gecomprimeerd als dat nodig is. De gemaakte foto wordt in principe eerst opgeslagen zonder enig verlies. Strikt genomen is TIFF echter geen opslagformaat, maar meer een bewaarbox voor foto-informatie.

Dia’s scannen en als TIFF opslaan voor professionals en archieven

Dia’s digitaliseren in het het TIFF-formaat is vooral voor professionals interessant die de fotobestanden willen bewerken, aangezien in dit geval het werken met foto’s zonder kwaliteitsverlies door compressie de voorkeur geniet. Naast fotografen werken ook uitgeverijen, drukkerijen en fotobureaus met dit bestandsformaat.

Dit formaat gebruikt de relevante kleurruimten en maakt verschillende niveaus, transparante achtergronden en de opslag van metadata mogelijk. Bovendien blijven TIFF-bestanden lange tijd zeer stabiel en dus zonder enig verlies. Om deze reden gebruiken ook databanken zoals staatsarchieven TIFF voor de langdurige archivering van beeldmateriaal.

MEDIAFIX zorgt desgewenst voor opslag in TIFF-formaat

U wilt uw analoge archief digitaliseren? Dan is MEDIAFIX de juiste partner voor u. Dankzij onze in eigen huis ontwikkelde scantechnologie kunnen wij uw dia’s scannen en vervolgens opslaan als TIFF-bestand. Vanzelfsprekend krijgt u voor de digitalisering van uw analoge archief een eigen contactpersoon, die samen met u een aanbod opstelt dat voldoet aan de eisen van uw archief.

Negatieven scannen met opslag in TIFF-formaat

Dias scannen oder Negative scannenNiet alleen dia’s, maar ook gescande negatieven kunnen desgewenst worden opgeslagen in het TIFF-formaat. Hiervoor hebben wij een speciale methode ontwikkeld, waarbij al tijdens het scannen de ruwe data van de opname worden geregistreerd. Bij de “Premium-scan aan de hand van de ruwe data van de negatieven” worden alle beelddata geregistreerd en zonder verlies opgeslagen.

Deze methode is vooral geschikt voor oude negatieven waarbij al sprake is van wat kleurzweem, aangezien verkleuringen na deze bewerking nauwelijks nog zichtbaar zijn. Daarnaast kunt u ook in dit geval gebruikmaken van alle mogelijkheden voor een professionele fotobewerking, bijv. voor langdurige archivering.

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Waar wacht u dus nog op? Red uw unieke herinneringen en laat uw dia’s, negatieven, foto’s, smalfilms of videobanden digitaliseren – door MEDIAFIX met laagsteprijsgarantie.

Wij digitaliseren:

Dia's
Dia’s
Foto's
Foto’s
Videobanden
Videobanden
Negatieven
Negatieven
8mm-films
8mm-films

 

 

 

 

Vragen? Onze klantenservice is u graag van dienst en geeft desgewenst advies in een persoonlijk gesprek! Neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404.

Onze telefonische openingstijden:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur