NIEUW: Klaar voor nog meer WOW? MEDIAFIX stelt nieuwe normen voor de digitalisering van negatieven. Meer informatie.

Nu uw fotoalbum digitaliseren
& herinneringen redden

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Fotoalbum digitaliseren met 11% korting

11% kortingDe zomer loopt langzaam maar zeker ten einde. Voor hen die nog heerlijk willen nazomeren, is er gelukkig nog onze nazomeractie. Laat nu uw fotoalbum digitaliseren en breng wat zon in uw oude media.

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw fotoalbums. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot 27-09-2023.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Hoe mogen wij uw fotoalbum scannen?

Scan van fotoalbums (foto’s) Scan van fotoalbums (volledige pagina)
tot 500 € 0,65 € 0,58 € 0,98 € 0,87
501–1.500 € 0,59 € 0,53 € 0,91 € 0,81
1.501-2.500 € 0,52 € 0,46 € 0,86 € 0,76
vanaf 2.501 € 0,46 € 0,41 € 0,79 € 0,70
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier. De bovenstaande prijzen zijn afgerond op twee cijfers achter de komma. Bij de facturatie wordt rekening gehouden met drie cijfers achter de komma.

Fotoalbum digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • Fotoalbum digitaliseren bij de marktleider
 • Bewezen klanttevredenheid
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Fotoalbums op dvd, USB-stick of via download
»

Ik heb mijn babyalbum met zwart-wit- en kleurenfoto’s en een fotoalbum uit mijn jeugd laten digitaliseren. Super om die oude foto’s op de computer te kunnen bekijken! Duidelijke aanduiding van de bestanden, zeer goede kwaliteit, prima prijs-kwaliteitverhouding!

«
Patricia F.

Oud fotoalbum om te laten digitaliserenEnkele minuten per fotoscan: zoveel tijd kost het om foto’s zelf te digitaliseren. Bovendien is het vaak lastig om losse foto’s of hele pagina’s uit albums goed en recht in te scannen. Voor een hoge kwaliteit heeft u ook een dure fotoscanner nodig.

Bespaar tijd en geld: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van de digitalisering van analoge media en kan al vanaf € 0,46 per foto of € 0,79 per pagina uw fotoalbum digitaliseren in uitstekende beeldkwaliteit.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaUw fotoalbum scannen bij MEDIAFIX is niet duur: als u bij MEDIAFIX uw fotoalbum of fotoboek digitaliseert, profiteert u van onze laagsteprijsgarantie, die geldt voor heel Nederland. Daarmee krijgt u altijd de beste prijs voor de digitalisering van uw foto’s in Nederland bij een vergelijkbare resolutie en aantal.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch010 26 17 404 of per e-mail (info (at) mediafix.nl) contact op te nemen met onze klantenservice.

Wij scannen fotoalbums al vanaf slechts € 0,46 per foto of € 0,79 per pagina. Vanzelfsprekend ontvangt u uw dierbare herinneringen bij ons in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit om onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere scanaanbieders, zodat u zich een goed beeld kunt vormen. U zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte fotoscanpartner, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel Nederland.

In de prijs voor het digitaliseren van uw fotoalbums zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Zelfde volgorde als in het fotoalbum: Vanzelfsprekend ontvangt u uw foto’s in dezelfde volgorde als in het album.
 • Opslag in JPG-formaat: Wij slaan uw foto’s op in het JPG-formaat. In dat formaat kunt u uw gedigitaliseerde foto’s op ieder apparaat (computer, tablet of smartphone) bekijken.

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor:

 • opslag op uw eigen opslagmedium

Für weitere Infos einfach auf die Überschrift klicken

Fotoalbum digitaliseren bij de marktleider

17,3 keer. Zo vaak kan de aarde worden omwikkeld met 150.000.000 smalfilmbanden. Deze mijlpaal van 150 miljoen gedigitaliseerde foto's en filmminuten heeft MEDIAFIX in september 2020 bereikt. Na de start in 2012 met alleen de digitalisering van dia's, is MEDIAFIX inmiddels van een start-up uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het digitaliseren van analoge media.

Als servicebedrijf voor het scannen van dia's digitaliseert MEDIAFIX inmiddels ca. 1,9 miljoen dia's per maand. Door de gestage groei is MEDIAFIX sinds 2022 marktleider voor de digitalisering van analoge media in Europa, wat betreft het aantal medewerkers, vloeroppervlak en aantal gedigitaliseerde media per maand. Om dat succes ook in de toekomst te kunnen voortzetten, werken we constant aan de verbetering van onze service.

13 afgiftepunten in Nederland

kaart van 13 afgiftepunten in NederlandU wilt uw zorgvuldig samengestelde fotoalbums liever niet per post versturen? Geen probleem! Onze service voor u: bij onze 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw collectie heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw fotoalbums daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via ons online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het scannen van fotoalbums contact op met onze klantenservice.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantendienst van MEDIAFIX helpt bij het digitaliseren van uw fotoalbumAls fotoscanpartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het scannen van fotoalbums. Dit helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch 010 26 17 404 of per e-mail (info (et) mediafix.nl) van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van foto’s kost bovendien veel tijd en vereist technische kennis voor een correcte configuratie van de apparaten. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een fotoscanner foto’s te digitaliseren.

De scanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

»Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Opslag op dvd of USB-stick of via download

MEDIAFIX-Opslagmedia usb-stick en dvd
Desgewenst worden uw scans door ons opgeslagen op: dvd of USB-stick of beschikbaar gesteld via download.

 • dvd
 • USB-stick
 • uw eigen opslagmedium
 • beschikbaar gesteld via download

Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

Optimale kleuren door nabewerking bij MEDIAFIX

Vooral oudere foto’s op papier neigen tot kleurzweem of zijn in de loop der tijd vervaagd. Die schade kan met een eenvoudige beeldcorrectie worden verholpen: door de semiautomatische bewerking van uw foto’s krijgt u uw kostbare schatten met de originele kleuren, zonder kleurzweem en zonder vervaging terug.

Naast de kleurwaarden corrigeren wij ook het contrast en de helderheid van uw afbeeldingen. De ervaring leert: automatische nabewerking is bijna altijd de moeite waard, omdat veel afwijkingen daardoor al worden gecorrigeerd en een omslachtige handmatige bewerking niet meer nodig is. Daarom is de nabewerking ook bij professionele fotografen erg populair. U ontvangt zowel de verbeterde variant als de onbewerkte scans, zodat u precies kunt zien wat wij voor u konden doen.

Vergelijking foto die met en zonder nabewerking werd gedigitaliseerd
Vergelijking: Met en zonder nabewerking

Fotoalbum digitaliseren: Uw voordelen op en rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Adiviesering: telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per Post
Opsalg: Fotoalbums op dvd, USB-stick of via download

Out fotoalbum om te digitaliserenFotoalbums of fotoboeken nodigen uit tot een glimlach, het vertellen van verhalen en het vergeten van de wereld om ons heen. We halen ze echter veel te weinig tevoorschijn om samen oude foto’s te kijken: al die met veel liefde samengestelde albums, die de verhalen van een heel leven of een bijzondere periode vertellen. De meeste tijd liggen ze in kasten en bewaren die unieke momenten in stilte.

 

Al deze unieke herinneringen lopen echter gevaar:

 • De oude foto’s in uw albums blijven niet eeuwig goed: alle analoge materialen zijn namelijk vergankelijk. Het verouderingsproces treft vooral fotopapier uit de jaren 80 en 90 hard. Dat papier is meestal van mindere kwaliteit, omdat het is vervaardigd in massaproductie.
 • Scheuren, krassen, vlekken: in de loop der jaren verzamelen zich vingerafdrukken op uw foto’s, ontstaan scheuren in de bladen en laat misschien ook de lijm op sommige plaatsen los. De gevolgen: uw unieke afbeeldingen gaan er steeds slechter uitzien.
 • Vervaagde kleuren zijn onomkeerbare verouderingsverschijnselen in uw analoge foto’s en een duidelijke aanwijzing dat het de hoogste tijd is om uw fotoalbums te laten digitaliseren – voordat de kwaliteit van de foto’s verder achteruitgaat.
 • Kleurzweem duidt eveneens op het verval van uw foto’s, maar kan op digitale foto’s nog goed worden verholpen. Hoe eerder u uw foto’s echter laat digitaliseren, des te beter de kwaliteit zal zijn.

Wacht niet te lang en stuur ons vandaag nog een vrijblijvende aanvraag, onze klantenservice is u graag van dienst!

Met gedigitaliseerde fotoalbums wekt u uw herinneringen opnieuw tot leven. Alle prachtige momenten uit het leven van uw gezin en familie kunt u heel eenvoudig samen op de computer, televisie of tablet bekijken en met één klik over de hele wereld sturen.

Zo profiteert u van gedigitaliseerde fotoalbums

 • Herinneringen redden. Uw oude foto’s zijn unieke items en dierbare herinneringen, die het waard zijn om te worden gered! Vroeg of laat zult u ze met een dankbare glimlach weer bekijken.
 • Foto’s bewerken. Soms zijn het slechts kleine details die een geslaagde foto kunnen ruïneren, bijvoorbeeld rode ogen in lachende gezichten. Dat kan bij een digitale foto eenvoudig worden aangepast.
 • Delen. Het is veel eenvoudiger om een digitaal bestand met anderen te delen dan een ingeplakte foto. Als uw album gedigitaliseerd is, kunt u uw fraaie foto’s met slechts één klik delen, desgewenst met de hele familie.
 • Foto’s bekijken op uw mobiele telefoon, pc, televisie of beamer. Natuurlijk heeft een fotoalbum zijn eigen charme. Als u uw oude schatten echter op de pc, televisie of tablet bekijkt, heeft u veel nieuwe mogelijkheden om te genieten van uw prachtige foto’s.
 • Foto’s aan de muur en andere decoratiemogelijkheden. Van kleine foto tot groot kunstwerk: laat uw mooiste foto’s afdrukken op canvas, een T-shirt of een mok en maak uzelf of uw geliefden blij!

Hoe verloopt een bestelling voor het digitaliseren van fotoalbums door MEDIAFIX?

Uw Fotoalbum scannen bij MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: enkel met dit formulier en uw handtekening mogen wij uw fotoalbum digitaliseren! U kunt uw pakket persoonlijk afgeven bij onze afgiftepunten in Nederland of per post laten bezorgen. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw foto-opnamen en de gedigitaliseerde afbeeldingen per post naar uw leveradres opgestuurd.

Wat kost het digitaliseren van mijn fotoalbum bij MEDIAFIX?

Al vanaf slechts  € 0,46 per foto resp. € 0,79 per pagina kan MEDIAFIX uw fotoalbum digitaliseren. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbare resolutie en aantal, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van fotoalbums in heel Nederland.

Hoe kan ik mijn fotoalbums aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX
Rietbaan 5
2908 LP Capelle aan den IJssel

Na de digitalisering versturen wij uw foto’s naar uw thuisadres.

Krijg ik mijn analoge fotoalbums weer terug?

Ja, uw analoge fotoalbums krijgt u na de digitalisering onbeschadigd van ons terug.

Worden de opschriften van mijn foto’s uit mijn fotoalbums overgenomen?

Bij het scannen van hele pagina’s worden de opschriften automatisch overgenomen resp. mee gedigitaliseerd. Bij het scannen van losse foto’s uit een album hebt u de mogelijkheid om de overname van het bijschrift optioneel mee te boeken.

De pagina’s van mijn fotoalbum zijn gescheiden door dunne tussenbladen. Storen die bij de digitalisering?

Nee. Ook analoge fotoalbums met tussenbladen kunnen probleemloos door ons worden gedigitaliseerd.

Kan ik beter hele pagina’s of losse foto’s laten scannen?

Beide varianten hebben specifieke voordelen:

 • Bij de scan van de hele pagina wordt elke pagina van uw fotoalbum volledig gedigitaliseerd. Per pagina ontvangt u een bestand. Het voordeel van die variant is dat u uw afbeeldingen, inclusief de bijschriften, in dezelfde rangschikking zoals in het album verkrijgt, aangezien de pagina’s mee worden gedigitaliseerd.
 • Wanneer u kiest voor de digitalisering van de losse foto’s in uw album, wordt elke foto afzonderlijk gescand. Het voordeel daarvan is dat de losse afbeeldingen groter en in een hogere resolutie kunnen worden gedigitaliseerd.

Moeten de foto’s voor het digitaliseren uit het album worden genomen?

Nee, zowel bij de scan van de hele pagina als bij het scannen van losse foto’s uit uw album blijven uw afbeeldingen in het album. Daardoor zijn ze optimaal beschermd tegen mogelijke beschadigingen.

De kleuren van mijn foto’s zijn veranderd. Kan ik de gedigitaliseerde afbeeldingen laten nabewerken?

Ja. Voor het herstellen van originele kleuren in uw afbeeldingen bieden wij een semi-automatische nabewerking. Daardoor worden de kleuren, de helderheid en het contrast in uw afbeeldingen aangepast en wordt ook kleurzweem gecorrigeerd. Ter vergelijking ontvangt u zowel het nabewerkte bestand als de originele scan.

In welk bestandsformaat worden mijn gedigitaliseerde foto’s opgeslagen?

Wij slaan uw foto’s standaard op in JPG-formaat. Voor bijzondere eisen is opslaan in TIFF-formaat eveneens mogelijk.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van fotoalbums?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma – vr: 10.00 – 15.00 uur

via tel. 010 26 17 404.