High-end scans met de
Hasselblad Flextight X5.

  • Aanvraag startenAanvraag
  • Aanvullende diensten kiezenOpties
  • Bestelformulier downloadenformulier

Laat uw analoge afbeeldingen scannen met de kwaliteit waarin ze zijn genomen. De Hasselblad Flextight X5 geldt als de beste filmscanner ter wereld. Een virtuele trommelscan zorgt voor optimale scherpte tot en met de rand van de afbeelding. De Flextight (voorheen: Imacon)-scanner digitaliseert met max. 8.000 dpi en een maximale dichtheid van Dmax = 4,9. Omdat het digitaliseren plaatsvindt in een speciale cleanroom, zijn de afbeeldingen bovendien stofvrijer dan bij traditionele scans.

Maak een keuze uit kleinbeeld, middenformaat en grootformaat en kies een van de volgende drie scanconfiguraties.

 

Auto-scan

Handmatige scan

Handmatige correctie
kleur, contrast, helderheid

Automatische correctie
kleur, contrast, helderheid

Bestandsformaat: TIFF

Kleurprofiel naar wens

Kleurprofiel: Adobe RGB

Kleurdiepte: 16 Bit

Max. resolutie: 8.000 dpi
(kleinbeeld)

Reiniging voor digitalisering

MEDIAFIX biedt naast hoogwaardige scans met onze zelf ontwikkelde machines ook scans aan met de high-end scanner Hasselblad Flextight X5. De naam Hasselblad staat al tientallen jaren voor de hoogste kwaliteit op fotografisch gebied, wat ook duidelijk het geval is bij de Hasselblad Flextight X5: de scanner is met name ontwikkeld voor professionals, maar is daarnaast natuurlijk ook geschikt voor amateurs die hoge eisen stellen.

Red uw analoge herinneringen – met Hasselblad-scans in de beste kwaliteit. En dat voor topprijzen bij MEDIAFIX! Voor kleinbeeld, middenformaat en grootformaat: de Hasselblad Flextight X5 scant uw negatieven en dia’s met een ongeëvenaard hoge resolutie en is grensverleggend wat betreft het contrastbereik.

Kies vandaag nog voor Hasselblad-scans met onze Flextight X5:

  • Ongeëvenaard hoge resolutie:

– maximale resolutie 8.000 dpi bij kleinbeeldafbeeldingen
– maximale resolutie 3.200 dpi bij middenformaatafbeeldingen
– maximale resolutie 2.040 dpi bij grootformaat-vlakfilmafbeeldingen

  • Scans met een kleurdiepte van 16 bit per kleurkanaal. Dat komt overeen met een maximumaantal van 248 = 281.474.976.710.656 (281 biljoen kleurtonen) weer te geven kleuren. Het enorme kleurbereik biedt vooral bij de verdere bewerking van de Hasselblad-scans in beeldbewerkingsprogramma’s voldoende speelruimte voor aanpassing van de gradatie of helderheid, kleurverschuivingen enzovoort, zonder dat storende kleurartefacten ontstaan.
  • De Hasselblad Flextight X5 heeft een maximale dichtheid van Dmax = 4,9. Daardoor kan zelfs in zeer dichte schaduwpartijen tekening worden waargenomen. Bovendien blijven fijne details van de Hasselblad-scans in de donkere gebieden behouden.
  • Absolute vlakheid van het filmmateriaal. Door het ontwerp van de Flextight als virtuele trommelscanner ontstaat geen onscherpte aan de randen van de afbeelding. De originelen met doorvallend licht worden met behulp van de flexibele filmhouders in een vaste radius gebogen en op exacte afstand rond de sensor geleid. Omdat de originelen onder spanning staan, worden zelfs bij krom filmmateriaal een perfecte vlakheid en daarmee ook een perfecte scherpte gerealiseerd.
  • Minimale beeldruis door warmte. De door warmte veroorzaakte beeldruis wordt door het ontwerp van de Hasselblad Flextight X5 met actieve koeling van de CCD-scanlijn, een koude kathodebuis en een externe voeding tot een minimum beperkt.

Wacht niet langer en red uw herinneringen met Hasselblad-scans met onze Hasselblad Flextight X5, die door ScanDig is gekroond tot beste scanner die ooit is getest.

MEDIAFIX scant uw kleinbeeld-, middenformaat- en grootformaat-dia’s en -negatieven. Neem vandaag nog contact met ons op en laat u door onze professionals adviseren over Hasselblad-scans.

Grootformaat-Scans

Resolutie Auto Manueel
2.040 dpi € 12,00 € 19,00
1.020 dpi € 9,00 € 15,00

Middenformaat-Scans

Resolutie Auto Manueel
3.200 dpi € 12,00 € 19,00
1.600 dpi € 10,00 € 15,00
1.000 dpi € 7,00 € 12,00

Kleinbeeld-Scans

Resolutie Auto Manueel
8.000 dpi € 12,00 € 18,00
5.000 dpi € 7,00 € 12,00
2.000 dpi € 4,00 € 9,00

Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Grootformaat-Scans

Alle prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten.

Voor grootformaatscans gebruiken wij een Hasselblad Flextight X5-scanner. Met een maximale dichtheid van 4,9 en een absolute vlakheid van het gedigitaliseerde filmmateriaal geldt de virtuele trommelscanner als referentie voor drukklare professionele scans. Wij scannen het formaat 9×12 – vanaf € 9,00 per afbeelding. Andere formaten op aanvraag.

Middenformaat-Scans

Alle prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten.

Voor professionele fotografen en archieven bieden wij middelformaatscans met de Hasselblad Flextight X5. Met een maximale dichtheid van 4,9 en een absolute vlakheid van het gedigitaliseerde filmmateriaal geldt de virtuele trommelscanner als referentie voor drukklare professionele scans. Wij scannen de formaten 4×4, 6×6, 6×7, 6×8 en 6×9 – vanaf € 7,00 per afbeelding.

Kleinbeeld-Scans

Alle prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten.

Met onze Hasselblad Flextight X5 kunnen ook kleinbeelddia’s en -negatieven worden gescand. Met een maximale dichtheid van 4,9 en een absolute vlakheid van het gedigitaliseerde filmmateriaal geldt de virtuele trommelscanner als referentie voor drukklare professionele scans. Vanaf € 4,00 per kleinbeelddia of -negatiefscan.