Individueel advies voor
zakelijke klanten

Foto’s en films laten digitaliseren door MEDIAFIX

Veel archieven, musea, bedrijven, universiteiten en ziekenhuizen zijn nog in het bezit van belangrijke gearchiveerde documenten en analoge foto’s en films. Vaak betreft het waardevolle stukken waarvan de kwaliteit in de loop der tijd steeds verder achteruitgaat. De enige mogelijkheid om de documenten, foto’s en films voor de lange termijn veilig te stellen, is digitalisering.

Het digitaliseren van analoge media is voor veel instellingen een grote uitdaging. Vaak is het niet eenvoudig om ermee te beginnen, vooral als het om grote hoeveelheden foto’s en films gaat en ze van bijzondere waarde zijn.

MEDIAFIX is uw partner voor de professionele digitalisering van uw archiefstukken, of het nu gaat om dia’s, negatieven, foto’s, videocassettes, smalfilms, geluidsbanden, muziekcassettes of documenten. Met meer dan 1 miljoen gedigitaliseerde media per maand heeft MEDIAFIX zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de digitalisering van analoge media.

Samen met u stellen wij de eisen vast voor de digitalisering van uw analoge media en adviseren u over de passende kwaliteitsniveaus. Omdat u voor ons een speciale klant bent, bieden wij u individuele oplossingen aan, die zoveel mogelijk zijn afgestemd op uw wensen.

Wij adviseren u ook graag over passende aanvullende diensten. Omdat analoge foto’s en films vaak al zeer lang liggen opgeslagen, hebben zich in de meeste gevallen stof en vuil afgezet op het kwetsbare materiaal. Om ervoor te zorgen dat dat na de digitalisering niet ook op de digitale resultaten is te zien, bieden wij diverse reinigingsmethoden aan, waarmee het materiaal voor digitalisering wordt ontdaan van stof en vuil. Dat betreft onder meer:

 • Een speciaal door MEDIAFIX ontwikkeld perslucht-reinigingsprocedé
 • Handmatige droge reiniging
 • Handmatige vochtige reiniging
 • Reiniging en digitalisering in een cleanroom

Laat nu uw analoge documenten, films en foto’s digitaliseren en profiteer van onze aantrekkelijke prijzen en extra opties!

Holger Juraschek (Key Account Manager) en Giuseppe Russo (Key Account Manager) zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden. Zij zijn als volgt bereikbaar:

+49 (221) 16 53 99 77

Onze oplossing voor het digitaliseren van uw media

De voordelen voor u als zakelijke klant:

Uw analoge media zijn waardevolle, unieke stukken. Daarom is de veiligheid van uw media voor ons uiterst belangrijk. Met ons veiligheidsconcept zorgen wij voor de grootst mogelijke bescherming van uw analoge media.

Daarbij maken wij onderscheid tussen media die moeten worden beschermd tegen zelfontbranding (bijv. nitraatfilms) en media die van speciale historische of artistieke waarde zijn.

Al de media worden opgeslagen in speciale brandveilige kasten. De media worden alleen voor digitalisering uit de kasten gehaald en aansluitend onmiddellijk weer daarin opgeborgen.

De brandveilige kasten voldoen aan de geldende brandveiligheidseisen. Alle aangeleverde media zijn tijdens hun verblijf bij MEDIAFIX GmbH via Gothaer Versicherungsbank VVaG verzekerd tot een bedrag van € 150.000,00.

Bovendien vindt een toegangscontrole plaats. Naast de directie hebben alleen de supervisors toegang tot de kasten. Daardoor is gewaarborgd dat wordt voldaan aan alle eisen op het gebied van een verhoogde gegevensbescherming.

Naast die beveiligde opslag worden de media ook tijdens het digitaliseringsproces speciaal behandeld. Ze worden in principe alleen aangeraakt met veiligheidshandschoenen of speciale pincetten. Bovendien worden ze uitsluitend door geschoold personeel uit de beschermhoezen gehaald en weer daarin opgeborgen. Verder vindt het digitaliseringsproces door de toepassing van speciale verlichting met slechts zeer geringe uv-straling plaats.

Binnen enkele jaren is MEDIAFIX wat betreft aantal medewerkers, vloeroppervlak en aantal gedigitaliseerde media per maand in Duitsland uitgegroeid tot het grootste bedrijf voor de digitalisering van analoge foto’s en video’s. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2012 hebben wij al meer dan 209 miljoen media van klanten gedigitaliseerd. Daarmee heeft MEDIAFIX zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de digitalisering van analoge media.

Duizenden klanten hebben hun oude dia’s, negatieven, foto’s, videocassettes, smalfilms, geluidsbanden en muziekcassettes al aan ons toevertrouwd – en zijn overtuigd. Dat wordt ook bevestigd door de resultaten van ons eigen klanttevredenheidsonderzoek.

Op het adres Vitalisstraße 158, midden in Keulen-Bickendorf, bevinden zich ons hoofdkantoor en onze productiefaciliteit. Daar worden alle media van klanten gedigitaliseerd.

Op een vloeroppervlak van ca. 1000 m² zijn iedere dag ca. 120 ervaren medewerkers actief op het gebied van klantadvisering, digitalisering, kwaliteitsmanagement, logistiek en verzending alsook techniek en ontwikkeling, om de meest uiteenlopende analoge media een digitale toekomst te geven. Daarbij hebben we allemaal een gemeenschappelijk doel: unieke herinneringen redden.

U zult beslist de nodige vragen hebben over de digitalisering van uw foto’s en films.

Daarom staan Holger Juraschek (Key Account Manager) en  Giuseppe Russo (Key Account Manager) van begin af aan als persoonlijke contactpersonen voor u klaar. Door hun jarenlange ervaring met grote klanten weten ze welke gedetailleerde vragen ze aan u moeten stellen om samen met u uw individuele wensen voor de digitalisering van uw collectie vast te stellen. Daarbij noteren ze alle eisen die door u als grote klant worden gesteld en stellen een uitvoerig eisenprofiel voor u op.

Ook in het verdere verloop zijn de heer Juraschek en de heer Russo u bij alle vragen en wensen graag van dienst.

   • Met alle individuele eisen ten aanzien van uw mediacollectie (bijv. digitalisering in een schone ruimte) wordt rekening gehouden
   • Individuele oplossingen voor het digitaliseren van uw collectie
   • Aantrekkelijke aanvullende diensten zoals reiniging, nabewerking of beeldrotatie
   • Expertise op het gebied van digitalisering van grote collecties en archieven van gerenommeerde klanten
   • Digitalisering van microfilms en microfiches
   • Digitalisering van diverse archieven uit een hand (fotoarchieven, videoarchieven, documentenarchieven)
   • Hasselblad-digitalisering voor de allerhoogste eisen

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen

De Duitse regering heeft besloten dat al haar archieven voor 2050 volledig moeten zijn gedigitaliseerd. Dat is terecht, want de houdbaarheid van analoge media is afhankelijk van een groot aantal factoren:

ouderdom | materiaalkwaliteit | temperatuur | luchtvochtigheid | opslag | gebruiksintensiteit

Als uw bedrijf of instelling of u als beroepsfotograaf of foto-/videojournalist uw waardevolle analoge fotodocumenten ook in het digitale tijdperk wil(t) gebruiken, moeten uw archieven worden gedigitaliseerd. Als u daar te lang mee wacht, kan het zijn dat het filmmateriaal moet worden hersteld. Daar zijn vaak hoge kosten aan verbonden. Wie snel handelt, profiteert dus niet alleen van een snelle beschikbaarheid, maar bespaart ook de kosten van het herstellen van beschadigde foto’s en films.

Nu vrijblijvend aanvragen

Case Study

De uitdaging

Het originele materiaal vertoonde gedeeltelijk aanzienlijke gebreken: een groot gedeelte van de negatieven was aangetast door waterschade. Daardoor waren de media flink beschadigd. Daarnaast waren veel negatiefstroken versneden. Daardoor waren er veel losse negatieven die in afzonderlijke plastic hoezen zaten.

Meer lezen

Dit vinden onze zakelijke klanten

digitalisierung-united-archives

»

De service, kwaliteit en prijzen van MEDIAFIX kan ik iedereen aanbevelen! Ook een professionele fotograaf uit ons team, die de foto’s heeft gecontroleerd, is zeer tevreden.

«

Frank Nikolaus Golomb
United Archives
digitalisierung-uni-koeln

»

Wij hebben ca. 3.500 middenformaat- en ca. 2.000 kleinbeelddia’s laten digitaliseren. Ons instituut is bijzonder tevreden over de kwaliteit, service en prijzen. De prettige gesprekken en goede klantenbegeleiding maakten het voor ons helemaal af.

«

Dr. Tilman Lenssen-Erz
Universiteit Keulen
 
digitalisierung-deutsche-bahn

»

Over de service van MEDIAFIX zijn wij zeer tevreden, en de kwaliteit van de foto’s was beter dan verwacht. Als we vanuit Koblenz nog meer foto’s willen laten digitaliseren, komen we graag weer terug bij MEDIAFIX.

«

Benjamin Wittmann
Deutsche Bahn Museum

»

Meer dan 400 negatieven zijn binnen een week in het lab van Mediafix in Keulen gedigitaliseerd, en het resultaat is echt indrukwekkend. Geen enkel detail van de foto’s is verloren gegaan, en ondanks de ouderdom van de foto’s worden ook de kleuren zeer goed weergegeven.

«

Christian Holthausen
Fotograaf

Uw partner voor de digitalisering van archieven en fotokunst

hasselblad-scans-fuer-geschaeftskundenMEDIAFIX is uw specialist voor het digitaliseren van uw archieven, waardevolle productfoto’s, filmopnames en alle soorten fotokunst. Als innovatief bedrijf hebben wij de markt in zeer korte tijd veranderd. Met een capaciteit van een paar miljoen afbeeldingen per jaar kunnen wij ook grote bestellingen probleemloos uitvoeren.

Wij gaan altijd voor kwaliteit: met behulp van onze in eigen huis ontwikkelde technologie combineren wij hoogwaardige scans en snelheid, gekoppeld aan flexibiliteit. In geval van bijzonder exclusieve eisen maken wij gebruik van de Hasselblad Flextight X5, de toonaangevende virtuele trommelscanner op de markt.

Voor een persoonlijk advies kunt u telefonisch contact opnemen met Holger Juraschek (Key Account Manager) of Giuseppe Russo (Key Account Manager), tel. +49 221 16 53 99 77, of bovenstaand formulier invullen en verzenden. Wij zijn graag bereid u in een persoonlijk gesprek bij u op kantoor of bij MEDIAFIX advies te geven.