Nu speciale formaten digitaliseren
en herinneringen redden

Minox digitaliseren

Wie de term Minox hoort, denkt waarschijnlijk aan spionagecamera’s. En terecht: de klassieke Minox-camera werd bekend als camera voor spions en is gebaseerd op een filmformaat van slechts 8 mm × 11 mm.

Minox digitaliseren

Pocket digitaliseren

Een camera meenemen onderweg? Met de pocketcamera was dat geen probleem. De camera’s waren klein en handig en pasten daardoor goed in de broekzak (Engels: pocket).

Pocket digitaliseren

Halfformaten digitaliseren

Halfformaten kenmerken zich doordat meestal een beeldveld van maar 24 mm × 18 mm wordt belicht, wat overeenkomt met het oorspronkelijke formaat van stomme films. In vergelijking met het kleinbeeldformaat wordt daardoor het aantal foto’s verdubbeld.

Halfformaten digitaliseren

Instamatic digitaliseren

De naam Instamatic komt van instant (direct) en automatic (automatisch). En dat niet zomaar: bij het Instamaticsysteem kon de film snel in de camera worden gestoken. Daardoor werd fotograferen aanzienlijk vereenvoudigd.

Instamatic digitaliseren

APS-films digitaliseren

APS-films worden gekenmerkt door een gesloten cassette. De film wordt alleen uit de cassette gehaald wanneer die belicht, ontwikkeld of op een andere manier verder verwerkt moet worden.

APS-films digitaliseren

Panorama digitaliseren

Foto’s die met een zeer grote beeldhoek worden gemaakt, worden panoramafoto’s genoemd. De beeldhoek kan tot 360° bedragen. Daardoor is het mogelijk een zicht van alle kanten van de locatie met de camera vast te leggen.

Panorama digitaliseren

Middenformaat digitaliseren

De middenformaatfilm is meestal 6 cm hoog of lang, het andere deel is variabel. Het meest voorkomende middenformaat is het formaat van 6 x 6 cm, waarmee 12 opnames werden gemaakt. Andere formaten zijn 6 cm × 4,5 cm, 6 cm × 7 cm, 6 cm × 8 cm en 6 cm × 9 cm.

Middenformaat digitaliseren

Grootformaat digitaliseren

Een zelden gebruikt formaat in de fotografie was het grootformaat. Dia’s of negatieven in dit grote formaat hebben meestal de afmetingen 9 cm × 12 cm, 10 cm × 12,5 cm, 13 cm × 18 cm, 18 cm × 24 cm of 20 cm × 25 cm.

Grootformaat digitaliseren

Minox vanaf € 0,59 € 0,53
Pocket vanaf € 0,59 € 0,53
Halfformaat vanaf € 0,44 € 0,39
Instamatic vanaf € 0,59 € 0,53
APS-films vanaf € 0,33 € 0,29
Panorama vanaf € 1,11 € 0,99
Middenformaat vanaf € 1,11 € 0,99
Grootformaat vanaf € 3,00 € 2,67
Bovenstaande prijzen incl. btw en evt. excl. verzendkosten. 

Uw voordelen

  • Laagsteprijsgarantie in Nederland
  • 13 afgiftepunten
  • Professionelle inversie
  • Alle Formaten und filmsoorten
  • Negatieven en positieven
  • Opslag op USB-stick of via download