Nu U-Matic digitaliseren
en herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

U-Matic digitaliseren met 11% korting

11% kortingHet is zomer, dat betekent: zomerkortingen! Laat nu uw U-Matic digitaliserenen laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw U-Matic. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per cassette
tot 3 stuks
€ 40,00 € 35,60
4 tot 10 stuks € 37,00 € 32,93
11 tot 25 stuks € 36,00 € 32,04
26 tot 50 stuks € 34,00 € 30,26
vanaf 51 stuks € 33,00 € 29,37
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Prijzen gelden bij een opname van max. 90 minuten. Berekend wordt de werkelijke speelduur van de opnames (incl. leemtes) op een cassette, niet de capaciteit van de cassette.
Toeslagen voor extra lengte:
tot 180 minuten: € 7,00
tot 240 minuten: € 13,00

MEDIAFIX digitaliseert ook:

Formaat  vanaf
VHS / VHS-C / MiniDV € 7,99
Hi8 / Video 8 / Digital8 € 10,99
Betacam / Betamax € 20,00
S-VHS / S-VHS-C € 20,00
Video 2000 € 33,00

U-Matic laten digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • Bewezen klanttevredenheid
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Digitalisering door de marktleider
»

Mijn VHS-cassettes zijn uitstekend gedigitaliseerd! Veel lof hiervoor, vooral omdat ze al 18 jaar oud zijn! Kortom, ik ben erg tevreden!

«
Bastiaan

Veiligstellen van uw opnames

Er zijn twee manieren om te voorkomen dat de kwaliteit van uw opnames achteruitgaat: zelf digitaliseren of laten digitaliseren.

Zelf digitaliseren kost veel moeite en tijd, omdat iedere cassette in real time wordt gedigitaliseerd. Ook de benodigde opslagcapaciteit en de kosten van soft- en hardware moeten niet worden onderschat. Een tweedehands U-Matic-recorder kost tussen € 500 en € 600, afhankelijk van het apparaat. U zult echter vooral veel kostbare tijd verliezen als u zelf gaat digitaliseren! Voor een kleine collectie U-Matic-cassettes heeft u al snel een paar dagen nodig.

Dit lastige werk nemen wij u graag uit handen, en dat voor unieke prijzen. MEDIAFIX digitaliseert uw U-Matic-cassettes al vanaf slechts € 33,00 per cassette. Bovendien is opslag als mp4-bestand bij de prijs inbegrepen. U ontvangt de gedigitaliseerde opnames op een USB-stick of een externe harde schijf.

 

U-Matic laten digitaliseren: Zo eenvoudig is dat

 1. Großeltern und Enkel freuen sich über digitalisierte Erinnerungen

  Aanvraag toesturen & bestelformulier printen

 2. U-Matic verpakken, bestelformulier bijvoegen en op de post doen
 3. Wij digitaliseren uw U-Matic volgens uw wensen
 4. Bestelling afrekenen & gedigitaliseerde U-Matic toegestuurd krijgen (vanzelfsprekend krijgt u de cassette ook terug)
 5. Familie uitnodigen voor een videoavond en genieten van alle herinneringen

Ja! Nu vrijblijvend aanvragen!

MEDIAFIX biedt hoge kwaliteit voor een lage prijs

MEDIAFIX digitaliseert uw U-Matic-cassettes al vanaf € 33,00 per cassette – dat kan nauwelijks goedkoper. Lage prijs, slechte service? Niet bij MEDIAFIX! Voor ons is de tevredenheid van de klant van groot belang:

 

Dit doen wij voor uMEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge media

 • Inclusief: Persoonlijke advisering
 • Inclusief: Een individuele offerte voor uw videocollectie
 • Inclusief: Onze laagsteprijsgarantie
 • Inclusief: Informatie over de status van uw bestelling
 • Inclusief: Telefonische en persoonlijke bereikbaarheid

 

Dit doen wij voor uw U-Matic

 • Wij brengen alleen de werkelijke speelduur van de opnames op een cassette in rekening, niet de capaciteit!
 • U ontvangt uw overgezette U-Matic-opnames als modern mp4-bestand
 • Wij repareren gescheurde films

 

Zo krijgt u uw U-Matic terug

Wij digitaliseren uw U-Matic-cassettes in het gangbare mp4-formaat. Dat betekent voor u eenvoudige bediening en uitgebreide afspeelmogelijkheden. U kunt uw video-opnames eenvoudig op uw pc, tablet of smartphone bekijken en met vrienden en familie in de hele wereld delen. Nabewerking van uw filmmateriaal is natuurlijk eveneens probleemloos mogelijk. Moderne televisies bieden de mogelijkheid om video’s rechtstreeks vanaf een USB-stick of harde schijf af te spelen zonder dat u hiervoor een dvd-speler nodig heeft. Gewoon de USB-stick resp. de externe harde schijf aansluiten op de desbetreffende uitgang van de televisie, als bron “USB” kiezen en genieten. Als opslagmedium voor het digitaliseren van uw U-Matic-cassettes accepteren wij alleen een USB-stick en een externe harde schijf (allebei min. USB 3.0). De opslagmedia kunnen bij ons worden gekocht of door u bij uw zending worden gevoegd.

 

MEDIAFIX digitaliseert

Betamax * Betacam SP * VHS * VHS-C * S-VHS * S-VHS-C * MiniDV * Digital8 * Hi8 * Video 8 *Video 2000

Wij zijn een van de grootste online-aanbieders op het gebied van digitalisering van analoge media. Tienduizenden klanten hebben hun kostbaarste opnames al aan ons toevertrouwd – en zijn gelukkig. Dat blijkt ook uit de meer dan 209 miljoen gedigitaliseerde opnames en een klanttevredenheid van 94%.

Ja! Nu vrijblijvend aanvragen!

Das U-Matic FormatU-Matic werd in 1968 als eerste videocassette-formaat ter wereld in Japan op de markt gebracht. Een cassette heeft ongeveer de afmetingen 22 cm x 14 cm x 3 cm en bevat twee naast elkaar gelegen spoelen waar een magneetband met een breedte van 3/4e inch langs loopt.

 

Niet echt populair

Het systeem was oorspronkelijk ontwikkeld voor de consumentenmarkt, maar werd daar vanwege de hoge aanschafkosten, de onpraktische afmetingen en het relatief hoge gewicht niet echt populair. U-Matic-cassettes hebben een speelduur van 60 minuten en zijn hierdoor ook niet geschikt voor het opnemen van speelfilms. Omdat de banden echter van zeer goede kwaliteit waren, werden zij uiteindelijk wel een succes bij semiprofessionals. Aanvankelijk werd dit formaat gebruikt voor school- en bedrijfstelevisie. Na te zijn doorontwikkeld tot het U-Matic-High-formaat vond dit formaat de weg naar elektronische rapportages en maakte de eerste rapportage voor televisie zonder film mogelijk, zonder extern uitzendvoertuig, met behulp van een handcamera.

 

Formaatoorlog

Toen U-Matic in 1972 in Europa op de markt kwam, was het VCR-formaat daar al aanwezig. Dit formaat was praktischer en goedkoper, en daar kon ook de betere kwaliteit van de U-Matic-films niet tegenop. Ook tegen de formaten Betamax en VHS die later verschenen had U-Matic geen kans meer. De formaatoorlog werd uiteindelijk in het voordeel van VHS beslist, daaraan kon ook de introductie van het high-bandformaat met verbeterde kleurresolutie in 1978 niets meer veranderen. Het nieuwe formaat werd alleen door omroepen gebruikt voor rapportages.

Naast de grote standaardcassettes met een speelduur van maximaal 60 minuten was er ook nog een kleine cassette, de U-Matic S, met een speelduur van 20 minuten. Deze was bedoeld voor draagbare recorders en werd veel gebruikt. Speciaal voor de reclame- en televisiewereld waren er bovendien cassettes met een speelduur van vijf of tien minuten die konden worden gebruikt voor opnames die klaar waren.

Foto: By DRs Kulturarvsprojekt from Copenhagen, Danmark (U-Matic tapeUploaded by palnatoke) [CC BY-SA 2.0]

Ja! Nu vrijblijvend aanvragen!