Nu pocketformaat-afbeeldingen
digitaliseren en herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Pocketformaat-afbeeldingen digitaliseren met gratis USB-stick

gratis USB-stickDe zomer staat voor de deur! Daardoor komt er nu eindelijk een beetje leven in de brouwerij. Laat nu uw Pocketformaat-afbeeldingen laten digitaliserenen blaas ook uw oude herinneringen nieuw leven in!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u een gratis USB-stick bij het digitaliseren van uw afbeeldingen in Pocketformaat. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 09-06-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per scan

tot 150 afbeeldingen € 0,78
151 – 500 afbeeldingen € 0,73
501 – 1000 afbeeldingen € 0,65
vanaf 1001 afbeeldingen € 0,59
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

MEDIAFIX digitaliseert ook:

 

Formaat Prijs
Halfformaat vanaf € 0,44
Grootformaat vanaf € 3,00
APS-Films vanaf € 0,33
Panoramaformaat vanaf € 1,11
Instamaticformaat vanaf € 0,59
Minox vanaf € 0,59
Dia strips ab € 0,19
Middenformaat vanaf € 1,11

Pocketformaat-afbeeldingen laten digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Bewezen klanttevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • Afbeeldingen in Pocketformaat op dvd, USB-stick of via download
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken Frontman van de rockband BAP

Voorkom dat de kwaliteit van uw dia’s achteruitgaat

Bent u nog in het bezit van oude afbeeldingen in pocketformaat van speciale momenten met uw gezin? Dan is nu geen tijd meer te verliezen! Zoals alle analoge media zijn ook afbeeldingen in pocketformaat niet eeuwig houdbaar. De dierbare herinneringen verliezen na verloop van tijd aan kwaliteit, kleuren vervagen of er ontstaat kleurzweem. Feit is: Bij afbeeldingen in pocketformaat treden al na 20 jaar* de eerste verouderingsverschijnselen op en gaat de kwaliteit van het materiaal achteruit.

 

Om de volgende redenen is het raadzaam uw afbeeldingen in pocketformaat te laten digitaliseren:
Verfall von Dias

 • Kleuren vervagen: Het vervagen van de kleuren is de eerste fase van het verouderingsproces. De kleuren verliezen hun glans en worden minder helder.
 • Kleurzweem: Na verloop van tijd ontstaan materiaalveranderingen. Hierdoor ontstaat “kleurzweem”, wat betekent dat de kleuren richting een bepaalde kleur opschuiven.
 • Schimmelvorming: Vaak worden afbeeldingen in pocketformaat in dozen opgeslagen in kelders of op zolders, waar zij zijn blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen en vocht. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd schimmel die de kwetsbare diafilm aantast.
 • Geen optimale opslagcondities: Een kamertemperatuur van 7 °C en een luchtvochtigheid van 15% zijn optimale condities voor de opslag van afbeeldingen in pocketformaat. Deze ideale omstandigheden zijn in de praktijk echter moeilijk te realiseren.
 • Ontbreken van een diaprojector: Zelfs als uw afbeeldingen in pocketformaat nog in bruikbare staat verkeren, heeft u een intacte diaprojector en een geschikt projectievlak nodig.

Als u uw afbeeldingen in pocketformaat nu digitaliseert, kunt u waardevolle momenten redden en verdere verouderingseffecten op uw afbeeldingen voorkomen. Heeft u vragen? Onze klantenservice is u graag van dienst!

Nu pocketformaat-afbeeldingen scannen!

*Bron: Wilhelm, Henry (1993): The Permanence and Care of Color Photographs

 

Optimale kleuren door nabewerking bij MEDIAFIX

Door de professionele nabewerking van uw afbeeldingen zorgt MEDIAFIX voor een optimale foto- en kleurbeleving, ook bij oudere afbeeldingen. Wij zijn gespecialiseerd in het scannen van dia’s en beschikken over professionele scanners die een resolutie van max. 2.900 dpi mogelijk maken. Correctie van de kleuren vindt bij ons plaats via een zelf ontwikkelde, gedeeltelijk geautomatiseerde procedure, waarbij wij de kleuren van uw afbeelding in pocketformaat in overeenstemming brengen met standaardbeeldwaarden.

Als u kiest voor professionele nabewerking van uw afbeeldingen, ontvangt u van ons zowel de verbeterde variant als de onbewerkte scans. Op deze manier kunt u deze rechtstreeks met elkaar vergelijken. Naast de kleurwaarden corrigeren wij vanzelfsprekend ook het contrast en de helderheid van uw afbeeldingen. De ervaring leert: nabewerking is bijna altijd de moeite waard. Hierdoor gaan oude afbeeldingen weer glanzen.

Dias scannen mit Nachbearbeitung Bilder im Vergleich

Nu afbeeldingen in Pocketformaat scannen!

 

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw afbeeldingen in pocketformaat

Door uw foto’s te laten digitaliseren, zorgt u er niet alleen voor dat uw dierbare herinneringen worden gered. Er ontstaan ook veel nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw mooie foto’s!

 • Deel uw scans van afbeeldingen in pocketformaat met familie en vrienden in de hele wereld.
 • Geniet eenvoudig op de televisie, tablet of beamer van uw scans.
 • Maak zoveel kopieën als u maar wilt.
 • Archiveer foto’s van uw leven en het leven van uw familie op iedere gewenste plek.
 • Maak van foto’s van speciale momenten een fotocadeau dat u als geschenk kunt weggeven.
 • Breng uw foto’s als moderne wandfoto tot leven.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst!

Nu vrijblijvend aanvragen!

Afbeeldingen in pocketformaat digitaliseren of laten digitaliseren?

Afbeeldingen in pocketformaat zelf scannen

Een goede scanner is duur in aanschaf (minimaal € 500) en is dus pas rendabel bij een zeer groot aantal afbeeldingen in pocketformaat. Bij goedkopere apparaten zijn vaak alleen lage resoluties mogelijk, wat een slechte kwaliteit van de scans tot gevolg heeft.
Onafhankelijk van het apparaat kost het maken van scans van losse afbeeldingen extreem veel tijd, en het is niet eenvoudig om de afbeeldingen in pocketformaat op deskundige wijze schoon te maken. Dezelfde handelingen moeten vaak worden herhaald omdat zich stof op de afbeeldingen in pocketformaat bevindt of een afbeelding scheef is ingescand. Ook is het gebruik van de scanner is niet altijd duidelijk.

 

Afbeeldingen in Pocketformaat digitaliseren? Uw voordelen bij MEDIAFIX

digitaliseren?

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail
 • Pocketformaat-afbeeldingen op dvd, USB-stick of via download

 

» Laagsteprijsgarantie voor heel Nederland

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaAfbeeldingen in pocketformaat laten scannen door MEDIAFIX is niet duur: Wij digitaliseren uw afbeeldingen in pocketformaat voor de beste prijs, dat garanderen wij met onze laagsteprijsgarantie. Vanaf slechts € 0,44 per afbeelding in pocketformaat ontvangt u van ons uw dierbare herinneringen in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere aanbieders, zodat u zich kunt overtuigen van onze prijzen. Dankzij onze eigen productie en technologie is ons aanbod uniek voor heel Nederland.

 

Nu Pocketformaat-afbeeldingen laten scannen!

 

» 13 afgiftepunten in Nederland

U wilt uw afbeeldingen in pocketformaat liever niet per post versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij ons 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw foto’s heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u deze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw collectie daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online-formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie contact op met onze klantenservice.

» Pocketformaat-afbeeldingen laten digitaliseren door de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtauto's voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

 

» MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van negatieven kost bovendien veel tijd en vereist technische kennis voor een correcte configuratie van de apparaten. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een negatiefscanner negatieven te digitaliseren.

De scanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Nu afbeeldingen in Pocketformaat laten scannen!

 

» Persoonlijk advies inbegrepen

Een goede advisering helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch: 010 26 17 404 of per e-mail info (at) mediafix.nl van dienst.

Via het online-formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen.

 

» Wij digitaliseren alle formaten en typen magazijnen

Wij zijn specialist op het gebied van de digitalisering van afbeeldingen in pocketformaat en kunnen alle bekende diaformaten en typen magazijnen digitaliseren! Ook niet-ingeraamde losse dia’s kunnen door ons worden gedigitaliseerd, met een geringe meerprijs voor het inramen. Als u niet weet welk formaat uw dia’s hebben, kunt u gewoon doorlezen of contact opnemen met onze klantenservice, die u graag behulpzaam is.

 

MEDIAFIX-Speichermedien USB-Stick und DVD» Opslag op dvd of USB-stick of via download

Desgewenst worden uw dia’s door ons opgeslagen op dvd of USB-stick of beschikbaar gesteld via download. Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant. Bij een online-aanvraag in de actieperiode ontvangt u de USB-stick voor opslag gratis!

 

Pocketformaat-afbeeldingen digitaliseren – Uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per post
Formaten: Alle typen diaramen/-magazijnen
Opslag: Download, dvd, usb-stick

Nu afbeeldingen in Pocketformaat laten digitaliseren!

Het pocketformaat:

17x13 PocketformatKodak bracht in 1972 het pocketformaat op de markt als opvolger van het Instamatic-formaat. Dit formaat was tot in de jaren 80 zeer succesvol. Dia’s in pocketformaat hebben de afmetingen 13 mm x 17 mm. Het pocketformaat, ook 110-film genoemd, betreft een cassettefilm. Later daalde de vraag naar dit formaat sterk. Toch is het pocketformaat tegenwoordig nog steeds verkrijgbaar als zwart-wit-, kleuren- en diafilm.

Met behulp van speciale ramen kunnen de pocketformaat-films met gangbare diaprojectors worden bekeken. Hieraan is echter het nadeel verbonden dat de projector, als geen groothoeklens wordt toegepast, op tamelijk grote afstand van het scherm moet staan. Om deze reden waren er ook projectors die speciaal waren bedoeld voor pocketformaat-films.

Pocketformaat-films werden niet alleen gebruikt in de fotografie, maar ook als bioscoopfilms. Omdat de dia’s inmiddels echter relatief oud zijn, vervagen de kleuren en ontstaat vaak ook kleurzweem. Kleuren die vervagen zijn hier een speciaal probleem: omdat de camera’s destijds nog niet zo hoogwaardig waren als tegenwoordig, zijn de afbeeldingen vaak slecht belicht.

Op de foto is een pocketcamera met etui en filmcassette afgebeeld.

Als u thuis nog pocketformaat-films heeft liggen en wilt voorkomen dat de kwaliteit daarvan achteruitgaat, is MEDIAFIX voor u de juiste partner. Wij hebben veel ervaring met het digitaliseren van analoge media. Neem telefonisch contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

 

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren:

Formaat Eigenschappen Prijs per afbeelding
Kleinbeeld
(24×36 mm)
· het meest gebruikelijke diaformaat

· vanwege de breedte ook 35 mm genoemd

Vanaf € 0,19
Halfformaat
(18×24 of 24x24mm)
· dezelfde film als bij kleinbeeldformaat
· belicht in het klassieke stommefilm-formaat 18×24 mm
· door AGFA uitgebreid tot 24×24 mmm
Vanaf € 0,44
Middenformaat
(4×4 tot 6x9cm)
· aanzienlijk hogere resolutie en scherpte dan kleinbeeld
· populair bij veeleisende fotografen
Vanaf € 1,11
Minox  (8x11mm) · exotische formaten
· laagste beeldkwaliteit
Vanaf € 0,59
Panoramaformaat (24x60mm) · vergrote invalshoek
· aanzienlijk grotere beeldinhoud
· bijzonder populair in de landschapsfotografie
Vanaf € 1,11
Grootformaat
(9 x 12 tot 30x 40cm)
· Hoogste beeldkwaliteit

· professionele standaard, met name in de architectuurfotografie

Vanaf € 3,00

Nu Pocketformaat-afbeeldingen laten digitaliseren!