NIEUW: Klaar voor nog meer WOW? MEDIAFIX stelt nieuwe normen voor de digitalisering van negatieven. Meer informatie.

Nu Minox digitaliseren
& herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Minox digitaliseren met 11% korting

11% kortingDe zomer loopt langzaam maar zeker ten einde. Voor hen die nog heerlijk willen nazomeren, is er gelukkig nog onze nazomeractie. Laat nu uw Minox-afbeeldingen digitaliseren en breng wat zon in uw oude media.

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw Minox. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot 27-09-2023.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul een geldig telefoonnummer in, zodat wij u gratis en vrijblijvend kunnen adviseren over uw bestelling.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per scan

tot 150 afbeeldingen € 0,78
151 – 500 afbeeldingen € 0,73
501 – 1.000 afbeeldingen € 0,65
vanaf 1.001 afbeeldingen € 0,59
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

MEDIAFIX digitaliseert ook:

 

 

Formaat Prijs
Halfformaat-afbeeldingen vanaf € 0,44
Grootformaat-afbeeldingen vanaf € 3,00
APS-films vanaf € 0,33
Panorama-formaat vanaf € 1,11
Instamatic-formaat vanaf € 0,59
Pocket vanaf € 0,59
Dia strips vanaf € 0,19
Middelformaat-afbeeldingen vanaf € 1,11

Minox-afbeeldingen digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • Bewezen klanttevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Minox-afbeeldingen op dvd, USB-stick of via download
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken Frontman van de rockband BAP

Voorkom dat de kwaliteit van uw Minox-afbeeldingen achteruitgaat

Bent u nog in het bezit van oude opnames van speciale momenten met uw gezin? Dan is nu geen tijd meer te verliezen! Zoals alle analoge media zijn ook Minox-afbeeldingen niet eeuwig houdbaar. De dierbare herinneringen verliezen na verloop van tijd aan kwaliteit, kleuren vervagen of er ontstaat kleurzweem.

 

Om de volgende redenen is het raadzaam uw Minox-afbeeldingen te laten digitaliseren
Verfall von Dias

 • Kleuren vervagen: Het vervagen van de kleuren is de eerste fase van het verouderingsproces. De kleuren verliezen hun glans en worden minder helder.
 • Kleurzweem: Na verloop van tijd ontstaan materiaalveranderingen. Hierdoor ontstaat “kleurzweem”, wat betekent dat de kleuren richting een bepaalde kleur opschuiven.
 • Schimmelvorming: Vaak worden Minox-afbeeldingen in dozen opgeslagen in kelders of op zolders, waar zij zijn blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen en vocht. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd schimmel die de kwetsbare film aantast.
 • Geen optimale opslagcondities: Een kamertemperatuur van 7 °C en een luchtvochtigheid van 15% zijn optimale condities voor de opslag van Minox-afbeeldingen. Deze ideale omstandigheden zijn in de praktijk echter moeilijk te realiseren.
 • Ontbreken van een diaprojector: Zelfs als uw Minox-afbeeldingen nog in bruikbare staat verkeren, heeft u een intacte diaprojector en een geschikt projectievlak nodig.

Als u uw Minox-afbeeldingen nu digitaliseert, kunt u waardevolle momenten redden en verdere verouderingseffecten op uw afbeeldingen voorkomen. Heeft u vragen? Onze klantenservice is u graag van dienst!

Nu Minox-afbeeldingen laten scannen!

 

Optimale kleuren door nabewerking

Door de professionele nabewerking van uw afbeeldingen zorgt MEDIAFIX voor een optimale foto- en kleurbeleving, ook bij oudere afbeeldingen. Wij zijn gespecialiseerd in het scannen van Minox-afbeeldingen en beschikken over professionele scanners die een resolutie van max. 2.900 dpi mogelijk maken. Correctie van de kleuren vindt bij ons plaats via een zelf ontwikkelde, gedeeltelijk geautomatiseerde procedure, waarbij wij de kleuren van uw dia in overeenstemming brengen met standaardbeeldwaarden. Deze professionele nabewerking kan alleen voor positieve films worden besteld.

Als u kiest voor professionele nabewerking van uw afbeeldingen, ontvangt u van ons zowel de verbeterde variant als de onbewerkte scans. Op deze manier kunt u deze rechtstreeks met elkaar vergelijken. Naast de kleurwaarden corrigeren wij vanzelfsprekend ook het contrast en de helderheid van uw afbeeldingen. De ervaring leert: nabewerking is bijna altijd de moeite waard. Hierdoor gaan oude afbeeldingen weer glanzen. Deze professionele nabewerking bieden wij al aan voor € 0,16 per Minox-afbeelding.

Dias scannen mit Nachbearbeitung Bilder im Vergleich

 

Premium-inversie via ruwe data

Helaas is bij negatieffilms vaak na enkele jaren al sprake van kleurzweem en contrastveranderingen. Door inversie via ruwe data kunnen we deze veranderingen in de meeste gevallen corrigeren. Door Premium-inversie ontvangen wij alle beeldinformatie. MEDIAFIX levert heldere en scherpe foto’s die probleemloos kunnen worden vergroot. Deze Premium-inversie bieden wij aan voor € 0,25 per foto. Premium-inversie kan alleen worden besteld bij negatieven.

 

vergleich_RAW

Nu Minox-afbeeldingen laten digitaliseren!

 

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw Minox-afbeeldingen

Door uw foto’s te laten digitaliseren, zorgt u er niet alleen voor dat uw dierbare herinneringen worden gered. Er ontstaan ook veel nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw mooie foto’s!

 • Deel uw scans van Minox-afbeeldingen met familie en vrienden in de hele wereld.
 • Geniet eenvoudig op de televisie, tablet of beamer van uw scans.
 • Maak zoveel kopieën als u maar wilt.
 • Archiveer foto’s van uw leven en het leven van uw familie op iedere gewenste plek.
 • Maak van foto’s van speciale momenten een fotocadeau dat u als geschenk kunt weggeven.
 • Breng uw foto’s als moderne wandfoto tot leven.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst!

Nu vrijblijvend aanvragen!

Minox-afbeeldingen digitaliseren of laten digitaliseren?

Minox-afbeeldingen zelf scannen

Een goede scanner is duur in aanschaf (minimaal € 500) en is dus pas rendabel bij een zeer groot aantal afbeeldingen. Bij goedkopere apparaten zijn vaak alleen lage resoluties mogelijk, wat een slechte kwaliteit van de scans tot gevolg heeft.
Onafhankelijk van het apparaat kost het maken van scans van losse afbeeldingen extreem veel tijd, en het is niet eenvoudig om de afbeeldingen op deskundige wijze schoon te maken. Dezelfde handelingen moeten vaak worden herhaald omdat zich stof op de afbeeldingen bevindt of een afbeelding scheef is ingescand. Ook is het gebruik van de scanner is niet altijd duidelijk.

 

Minox-afbeeldingen digitaliseren? Uw voordelen bij MEDIAFIX

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • Persoonlijk advies inbegrepen
 • Dia’s op dvd of USB-stick of via download

 

» Laagsteprijsgarantie voor heel Nederland

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaMinox-afbeeldingen laten scannen door MEDIAFIX is niet duur: wij digitaliseren uw Minox-afbeeldingen voor de beste prijs, dat garanderen wij met onze laagsteprijsgarantie. Vanaf slechts € 0,59 per Minox-afbeelding ontvangt u van ons uw dierbare herinneringen in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere aanbieders, zodat u zich kunt overtuigen van onze prijzen. Dankzij onze eigen productie en technologie is ons aanbod uniek voor heel Nederland.

 

 

Nu Minox-afbeeldingen laten scannen!

 

» 13 afgiftepunten in Nederland

U wilt uw Minox-afbeeldingen liever niet per post versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij ons 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw foto’s heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u deze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw collectie daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online-formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie contact op met onze klantenservice.

 

» Digitalisering van Minox afbeeldingen door de marktleider

17,3 keer. Zo vaak kan de aarde worden omwikkeld met 150.000.000 smalfilmbanden. Deze mijlpaal van 150 miljoen gedigitaliseerde foto's en filmminuten heeft MEDIAFIX in september 2020 bereikt. Na de start in 2012 met alleen de digitalisering van dia's, is MEDIAFIX inmiddels van een start-up uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het digitaliseren van analoge media.

Als servicebedrijf voor het scannen van dia's digitaliseert MEDIAFIX inmiddels ca. 1,9 miljoen dia's per maand. Door de gestage groei is MEDIAFIX sinds 2022 marktleider voor de digitalisering van analoge media in Europa, wat betreft het aantal medewerkers, vloeroppervlak en aantal gedigitaliseerde media per maand. Om dat succes ook in de toekomst te kunnen voortzetten, werken we constant aan de verbetering van onze service.

 

» MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van dia’s kost bovendien veel tijd, en voor een correcte configuratie van de apparaten is technische kennis vereist.

Het oordeel van n-tv: Liever naar MEDIAFIX

MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

 

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Nu Minox laten scannen!

 

» Persoonlijk advies inbegrepen

Een goede advisering helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch: 010 26 17 404 of per e-mail info (at) mediafix.nl van dienst.

Via het online-formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

 

» Wij digitaliseren alle formaten en typen magazijnen

Wij zijn specialist op het gebied van de digitalisering van analoge media en kunnen alle bekende formaten en typen magazijnen digitaliseren! Ook niet-ingeraamde losse dia’s in groot formaat kunnen door ons worden gedigitaliseerd. Als u niet weet welk formaat uw dia’s hebben, kunt u gewoon doorlezen of via tel.nr. 010 26 17 404 contact opnemen met onze klantenservice, die u graag verder helpt. Een kleine meerprijs berekenen wij alleen voor de aanlevering van uw dia’s in groot formaat in archiefmappen en insteekhoezen.

MEDIAFIX-Speichermedien USB-Stick und DVD» Opslag op dvd of USB-stick of via download

Desgewenst worden uw Minox-afbeeldingen door ons opgeslagen op dvd of USB-stick of beschikbaar gesteld via download. Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant. Bij een online-aanvraag in de actieperiode ontvangt u de USB-stick voor opslag gratis!

Minox-afbeeldingen digitaliseren – uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagste prijs gegarandeerd
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per post
Formaten: Alle typen diaramen/-magazijnen
Opslag: Download, dvd, USB-stick

Nu Minox-afbeeldingen laten digitaliseren!

Het Minox-formaat:

11x8 Minox-FormatHet Minox-formaat is slechts op kleine schaal toegepast. Het Minox-formaat verscheen in 1938 voor het eerst op de markt, echter onder een andere handelsnaam die geen verband houdt met het in 1945 opgerichte bedrijf Minox GmbH. Vroeger werden Minox-camera’s vanwege hun geringe omvang en de kleine film gebruikt voor spionagedoeleinden. De bekendste Minox-kleinbeeldcamera is de “Minox 8×11”.

Het Minox-formaat heeft de afmetingen 8 x 11 mm en is als ingeraamde losse dia, niet-ingeraamde losse dia of filmstrook beschikbaar. Voor Minox-dia’s zijn speciale ramen verkrijgbaar, die veel kleiner zijn dan de ramen voor de traditionele 24 x 36 mm-dia’s. Mediafix is volledig flexibel en kan al uw Minox-afbeeldingen digitaliseren, zowel ingeraamde en niet-ingeraamde losse dia’s als filmstroken.

De voor het fotograferen met een Minox-camera benodigde film was verkrijgbaar als kleuren-, dia- of zwart-witfilm. Verkrijgbaar waren films met 50, 36, 30 of 15 opnames. Vergroting van een Minox-film is helaas maar tot 100 x 150 mm mogelijk, omdat vanaf dit formaat de kwaliteit duidelijk achteruitgaat.

 

Minox Kamera

Nu mijn Minox-afbeeldingen laten scannen!

 

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren

Formaat Eigenschappen Prijs per afbeelding
Kleinbeeld
(24×36 mm)
· het meest gebruikelijke diaformaat

· vanwege de breedte ook 35 mm genoemd

Vanaf € 0,15
Halfformaat
(18×24 of 24x24mm)
· dezelfde film als bij kleinbeeldformaat
· belicht in het klassieke stommefilm-formaat 18×24 mm
· door AGFA uitgebreid tot 24×24 mmm
Vanaf € 0,44
Middenformaat
(4×4 tot 6x9cm)
· aanzienlijk hogere resolutie en scherpte dan kleinbeeld
· populair bij veeleisende fotografen
Vanaf € 1,11
Pocket (13x17mm) · exotische formaten
· laagste beeldkwaliteit
Vanaf € 0,59
Instamatic
(28×28 mm)
· makkelijker aanbrengen van de films in de camera
· zeer populair vanwege het vierkante formaat
Vanaf € 0,59
Panoramaformaat (24x60mm) · vergrote invalshoek
· aanzienlijk grotere beeldinhoud
· bijzonder populair in de landschapsfotografie
Vanaf € 1,11

Nu Minox-afbeeldingen laten digitaliseren!