Nu geluidsbanden digitaliseren
en herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Geluidsbanden digitaliseren met 11% korting

11% kortingHet is zomer, dat betekent: zomerkortingen! Laat nu uw geluidsbanden digitaliseren en laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw geluidsbanden. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per geluidsband
tot 3 stuks
€ 11,99 € 10,67
4 tot 10 stuks € 10,99 € 9,78
11 tot 25 stuks € 9,99 € 8,89
26 tot 50 stuks € 8,99 € 8,00
vanaf 51 stuks € 7,99 € 7,11
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Prijzen gelden bij een opname van max. 60 minuten. Berekend wordt de werkelijke speelduur van de opnames (incl. leemtes) op een geluidsband, niet de capaciteit van de geluidsband.
Toeslagen voor extra lengte:
tot 90 minuten: € 3,00
tot 120 minuten: € 7,00

MEDIAFIX digitaliseert ook:

Formaatt vanaf
VHS / VHS-C / MiniDV € 7,99
Hi8 / Video 8 / Digital8 € 10,99
Betacam / Betamax € 20,00
S-VHS / S-VHS-C € 20,00
Video 2000 / U-Matic € 33,00

Geluidsbanden digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in Nederland
 • 13 afgiftepunten
 • Overname van de opschriften van uw bandjes
 • Opslag op cd of als mp3-bestand
 • Optionele selectie van fragmenten

Geluidsband op spoel om te digitaliserenWilt u uw geluidsbanden digitaliseren en omzetten naar cd of mp3, dan heeft u een originele bandrecorder nodig. Zelfs als die nog aanwezig is, is bovendien de nodige technische kennis vereist om het afspeelapparaat, de bijbehorende software en de pc op de juiste manier met elkaar te configureren..

U kunt beter tijd besparen en voorkomen dat u nerveus wordt: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van digitalisering en digitaliseert uw geluidsbanden al vanaf € 7,99 per 60 minuten in uitstekende kwaliteit en met laagsteprijsgarantie.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaGeluidsbanden digitaliseren bij MEDIAFIX is niet duur: MEDIAFIX kan uw geluidsbanden digitaliseren en u profiteert van onze laagsteprijsgarantie die geldt voor heel Nederland. Daarmee krijgt u altijd de beste prijs voor de digitalisering van uw geluidsbanden in Nederland bij een vergelijkbare speelduur en aantal.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch 010 26 17 404 of per e-mail (info (at) mediafix.nl) contact op te nemen met onze klantenservice.

Vanaf een fantastische prijs van € 7,99 digitaliseren wij uw geluidsbanden op cd of als mp3. Vergelijk ons aanbod en u zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte digitaliseringspartner, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel Nederland.

In de prijs voor het digitaliseren van uw historische opnames zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Digitalisering van uw geluidsbanden met een speelduur van max. 60 minuten in uitstekende kwaliteit
 • Overname van uw opschriften tot 20 tekens

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor de opslag op uw eigen opslagmedium.

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

Geluidsbanden digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtauto's voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende klantendienstmedewerker adviseert u over het digitaliseren aan uw geluidsbandenAls digitaliseringspartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het digitaliseren van uw geluidsbanden. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch 010 26 17 404 of per e-mail (info (at) mediafix.nl) van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

13 afgiftepunten in Nederland

kaart van 13 afgiftepunten in Nederland U heeft oude geluidsbanden die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij ons kunt u uw opnames heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw geluidsbanden daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het overzetten van uw geluidsbanden contact op met onze klantenservice.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van negatieven kost bovendien veel tijd en vereist technische kennis voor een correcte configuratie van de apparaten. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een negatiefscanner negatieven te digitaliseren.

De scanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren! probieren!

Gratis overname van uw opschriften

Laat MEDIAFIX uw geluidsbanden digitaliseren en wij nemen gratis de opschriften van uw geluidsbanden over. Als uw geluidsband bijvoorbeeld is voorzien van het opschrift “Opnames uit 1982” geven wij het digitale bestand dezelfde naam. Daardoor behoudt u het overzicht over uw digitale herinneringen, en vindt u sneller het bestand waar u naar wilt luisteren.

Geluidsbanden op cd of USB-stick

Laptop en cd met gedigitaliseerde geluidsbandenU wilt uw geluidsopnames laten overzetten naar cd? Dan hebben wij goed nieuws voor u: MEDIAFIX zet uw geluidsbanden in uitstekende kwaliteit en met laagsteprijsgarantie over naar cd.

Desgewenst kunnen uw geluidsbanden ook worden overgezet naar een USB-stick of harde schijf in mp3-formaat. Verdere informatie daarover is te vinden in ons vrijblijvende aanvraagproces.

Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

Digitalisering van geluidsbanden: Uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per post
Opslag: Geluidsbanden op cd of als mp3 op USB-stick
Service: Gratis overname van uw opschriften

Geluidsband op spoel om te digitaliserenHeeft u nog oude geluidsbanden met zelf opgenomen muziek of misschien zelfs privéopnames met de stemmen van familie of vrienden? Dan bent u in het bezit van zeldzame stukken! De eerste bandrecorders voor gebruik thuis kwamen in de jaren 50 op de markt.

Op die oude geluidsbanden zijn veel historische momenten opgenomen. Wat zit achter uw oude geluidsopnames verborgen? Zijn het biografische verhalen van uw vader? Hits uit de jaren 60, opgenomen van de radio? Of misschien uw eigen eerste woordjes, opgenomen door uw ouders?

U kunt erachter komen door uw oude geluidsbanden te digitaliseren!

Om de volgende redenen is het raadzaam uw oude geluidsbanden te digitaliseren:

 • Na verloop van tijd laat de eigenlijke band los van het dragermateriaal, wat tot problemen bij het afspelen leidt.
 • Geen afspeelapparaat aanwezig
 • Als de band vaak wordt afgespeeld, gaat de kwaliteit van uw analoge schatten achteruit.
 • Ondeskundige opslag kan funest zijn voor uw geluidsbanden.

 

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw geluidsbanden:

 • Ontvang uw geluidsbanden als mp3 – afspeelbaar op alle gangbare multimedia-apparaten.
 • Deel de opnames met familie over de hele wereld.
 • Archiveer uw collectie.
 • Maak nieuwe playlists.

Geluidsbanden digitaliseren is de enige manier om uw oude opnames weer toegankelijk te maken en te voorkomen dat ze verloren gaan. Wacht niet langer, en voorkom dat de kwaliteit van uw kostbare opnames achteruitgaat! MEDIAFIX digitaliseert uw geluidsbanden al vanaf € 7,99.

Is het niet eenvoudiger wanneer ik mijn geluidsbanden zelf digitaliseer?

Voor het digitaliseren van opnamen op geluidsbanden hebt u een originele bandrecorder nodig. Die kosten inmiddels enkele honderden euro’s. Digitalisering door de vakman is in dat geval stukken goedkoper. Uw oude opnamen op geluidsbanden op cd of USB-stick krijgt u bij MEDIAFIX al vanaf € 7,99 per 60 minuten speelduur.

Hoe verloopt een bestelling met betrekking tot het digitaliseren van geluidsbanden door MEDIAFIX?

Geluidsbanden digitaliseren bij MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakje per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij ons 13 afgiftepunten in Nederland. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw audio-opnamen en de gedigitaliseerde bestanden per post naar uw leveradres opgestuurd.

Geluidsbanden digitaliseren bij MEDIAFIX: zo werkt het

Wat kost het digitaliseren van mijn geluidsbanden bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX kan al vanaf slechts € 7,99 per 60 minuten uw geluidsbanden digitaliseren. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbare speelduur en aantal, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van geluidsbanden in heel Nederland.

Hoe kan ik mijn geluidsbanden aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX
Rietbaan 5
2908 LP Capelle aan den IJssel

Na de digitalisering versturen wij uw opnamen en de digitale bestanden naar uw thuisadres.

Worden de opschriften van mijn geluidsbanden overgenomen?

Ja, tot 20 tekens van het opschrift van uw analoge geluidsbanden worden gratis overgenomen.

De tape van mijn geluidsspoel is gescheurd. Kan ik ze desondanks laten digitaliseren?

Ja. Scheuren in de tape kunnen wij zonder veel kwaliteitsverlies repareren. Voor € 15,00 repareren wij drie scheuren per tape.

Krijg ik mijn analoge geluidsbanden weer terug?

Ja. U krijgt uw geluidsspoelen na het digitaliseren onbeschadigd weer terug.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van geluidsbanden?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

via tel. 010 26 17 404.

De volgende formaten kunnen wij ook voor u digitaliseren: