Nu middenformaat-afbeeldingen
digitaliseren en herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Middenformaat-afbeeldingen digitaliseren met 11% korting

11% kortingHet is zomer, dat betekent: zomerkortingen! Laat nu uw middenformaat-afbeeldingen digitaliseren en laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw middenformaat-afbeeldingen. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per scan

tot 150 afbeeldingen € 1,31 € 1,17
151 – 500 afbeeldingen € 1,24 € 1,10
501 – 1.000 afbeeldingen € 1,18 € 1,05
vanaf 1.001 afbeeldingen € 1,11 € 0,99
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

MEDIAFIX digitaliseert ook:

 

 

Formaat Prijs
Halfformaat vanaf € 0,44
Grootformaat vanaf € 3,00
APS-Films vanaf € 0,33
Panorama-formaat vanaf€ 1,11
Instamatic vanaf € 0,59
Minox/Pocket vanaf € 0,59
Dia strips vanaf € 0,19

Middenformaat-afbeeldingen digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • Bewezen klanttevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Middenformaat-afbeeldingen op dvd, USB-stick of via download
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken Frontman van de rockband BAP

Voorkom dat de kwaliteit van uw middenformaat-afbeeldingen achteruitgaat

Bent u nog in het bezit van oude opnames van speciale momenten met uw gezin? Dan is nu geen tijd meer te verliezen! Zoals alle analoge media zijn ook middenformaat-afbeeldingen niet eeuwig houdbaar. De dierbare herinneringen verliezen na verloop van tijd aan kwaliteit, kleuren vervagen of er ontstaat kleurzweem.

 

Om de volgende redenen is het raadzaam uw middenformaat-afbeeldingen te laten digitaliseren:
Verfall von Dias

 • Kleuren vervagen: Het vervagen van de kleuren is de eerste fase van het verouderingsproces. De kleuren verliezen hun glans en worden minder helder.
 • Kleurzweem: Na verloop van tijd ontstaan materiaalveranderingen. Daardoor ontstaat “kleurzweem”, wat betekent dat de kleuren richting een bepaalde kleur opschuiven.
 • Schimmelvorming: Vaak worden middenformaat-afbeeldingen in dozen opgeslagen in kelders of op zolders, waar ze blootgesteld zijn aan sterke temperatuurschommelingen en vocht. Daardoor ontstaat na verloop van tijd schimmel die de kwetsbare film aantast.
 • Geen optimale opslagcondities: Een kamertemperatuur van 7 °C en een luchtvochtigheid van 15% zijn optimale condities voor de opslag van middenformaat-afbeeldingen. Die ideale omstandigheden zijn in de praktijk echter moeilijk te realiseren.
 • Ontbreken van een diaprojector: Zelfs als uw middenformaat-afbeeldingen nog in bruikbare staat verkeren, heeft u een intacte diaprojector en een geschikt projectievlak nodig.

Als u uw middenformaat-afbeeldingen nu digitaliseert, kunt u waardevolle momenten redden en verdere verouderingseffecten op uw afbeeldingen voorkomen. Heeft u vragen? Onze klantenservice is u graag van dienst!

Nu middenformaat-afbeeldingen scannen!

 

Optimale kleuren door nabewerking

Door de professionele nabewerking van uw afbeeldingen zorgt MEDIAFIX voor een optimale foto- en kleurbeleving, ook bij oudere afbeeldingen. Wij zijn gespecialiseerd in het scannen van middenformaat-afbeeldingen en beschikken over professionele scanners die een resolutie van max. 3.000 dpi mogelijk maken. Correctie van de kleuren vindt bij ons plaats via een zelf ontwikkelde, gedeeltelijk geautomatiseerde procedure, waarbij wij de kleuren van uw dia in overeenstemming brengen met standaardbeeldwaarden. De professionele nabewerking kan alleen voor positieve films worden besteld.

Als u kiest voor professionele nabewerking van uw afbeeldingen, ontvangt u van ons zowel de verbeterde variant als de onbewerkte scans. Zo kunt u ze rechtstreeks met elkaar vergelijken. Naast de kleurwaarden corrigeren wij vanzelfsprekend ook het contrast en de helderheid van uw afbeeldingen. De ervaring leert: nabewerking is bijna altijd de moeite waard. Daardoor gaan oude afbeeldingen weer glanzen. De professionele nabewerking bieden wij al aan voor € 0,16 per middenformaat-afbeelding.

Dias scannen mit Nachbearbeitung Bilder im Vergleich

 

Premium-inversie via ruwe data

Helaas is bij negatieffilms vaak na enkele jaren al sprake van kleurzweem en contrastveranderingen. Door inversie via ruwe data kunnen we die veranderingen in de meeste gevallen corrigeren. Door premium-inversie ontvangen wij alle beeldinformatie. MEDIAFIX levert heldere en scherpe foto’s die probleemloos kunnen worden vergroot. De premium inversie bieden wij aan voor € 0,25 per foto.

 

vergleich_RAW

Nu middenformaat-afbeeldingen scannen!

 

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw middenformaat-afbeeldingen

Door uw foto’s te laten digitaliseren, zorgt u er niet alleen voor dat uw dierbare herinneringen worden gered. Er ontstaan ook veel nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw mooie foto’s!

 • Deel uw scans van middenformaat-afbeeldingen met familie en vrienden over de hele wereld.
 • Geniet eenvoudig op de televisie, tablet of beamer van uw scans.
 • Maak zoveel kopieën als u maar wilt.
 • Archiveer foto’s van uw leven en het leven van uw familie op iedere gewenste plek.
 • Maak van foto’s van speciale momenten een fotocadeau dat u als geschenk kunt weggeven.
 • Breng uw foto’s als moderne wandfoto tot leven.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst!

Nu vrijblijvend aanvragen!

Middenformaat-afbeeldingen digitaliseren of laten digitaliseren?

Middenformaat-afbeeldingen zelf scannen

Een goede scanner is duur in aanschaf (minimaal € 500) en is dus pas rendabel bij een zeer groot aantal afbeeldingen. Bij goedkopere apparaten zijn vaak alleen lage resoluties mogelijk, wat een slechte kwaliteit van de scans tot gevolg heeft.
Onafhankelijk van het apparaat kost het maken van scans van losse afbeeldingen extreem veel tijd, en het is niet eenvoudig om de afbeeldingen op deskundige wijze schoon te maken. Dezelfde handelingen moeten vaak worden herhaald omdat zich stof op de afbeeldingen bevindt of een afbeelding scheef is ingescand. Ook is het gebruik van de scanner is niet altijd duidelijk.

 

Middenformaat-afbeeldingen digitaliseren? Uw voordelen bij MEDIAFIX

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • Persoonlijk advies inbegrepen
 • Middenformaat-afbeeldingen op dvd of USB-stick of via download

 

» Laagsteprijsgarantie voor heel Nederland

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaMiddenformaat-afbeeldingen laten scannen door MEDIAFIX is niet duur: wij digitaliseren uw middenformaat-afbeeldingen voor de beste prijs, dat garanderen wij met onze laagsteprijsgarantie. Vanaf slechts € 1,11 per middenformaat-afbeelding ontvangt u van ons uw dierbare herinneringen in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit om onze prijzen met die van andere aanbieders te vergelijken, zodat u zich kunt overtuigen van onze prijzen. Dankzij onze eigen productie en technologie is ons aanbod uniek voor heel Nederland.

 

Nu middenformaat-afbeeldingen laten scannen!

 

» 13 afgiftepunten in Nederland

U wilt uw middenformaat-afbeeldingen liever niet per post versturen? Geen probleem! Onze service voor u: bij onze 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw foto’s heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw collectie daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie contact op met onze klantenservice.

 

» Digitalisering van middenformaat-afbeeldingen door de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtauto's voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

 

» MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van dia’s kost bovendien veel tijd, en voor een correcte configuratie van de apparaten is technische kennis vereist.

Het oordeel van n-tv: Liever naar MEDIAFIX

MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

 

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Nu middenformaat-afbeeldingen laten scannen!

 

» Persoonlijk advies inbegrepen

Een goede advisering helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch: 010 26 17 404 of per e-mail info (at) mediafix.nl van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

 

» Wij digitaliseren alle formaten en typen magazijnen

Wij zijn specialist op het gebied van de digitalisering van analoge media en kunnen alle bekende formaten en typen magazijnen digitaliseren! Ook niet-ingeraamde losse dia’s in groot formaat kunnen door ons worden gedigitaliseerd. Als u niet weet welk formaat uw dia’s hebben, kunt u gewoon verder lezen of via tel.nr. 010 26 17 404 contact opnemen met onze klantenservice, die u graag verder helpt. Een kleine meerprijs berekenen wij alleen voor de aanlevering van uw dia’s in groot formaat in archiefmappen en insteekhoezen.

 

MEDIAFIX-Speichermedien usb-Stick und DVD» Opslag op dvd of USB-stick of via download

Desgewenst worden uw Minox-afbeeldingen door ons opgeslagen op dvd of USB-stick of beschikbaar gesteld via download. Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant. Bij een online aanvraag in de actieperiode ontvangt u de USB-stick voor opslag gratis!

Middenformaat-afbeeldingen digitaliseren – uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Beste prijs gegarandeerd
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per post
Formaten: Alle typen diaramen/-magazijnen
Opslag: Download, dvd, USB-stick

Nu middenfromaat-afbeeldingen laten digitaliseren!

Algemene informatie over het middenformaat

Het middenformaat is nog steeds populair bij amateurs en professionals die hoge eisen stellen. Het middenformaat zit tussen kleinbeeld- en grootbeeldfotografie in. Vanwege het grotere negatiefoppervlak kan meer beeldinformatie worden opgeslagen dan bij de traditionele kleinbeeldfilm. Een ander verschil ten opzichte van de kleinbeeldfilm is de confectionering. Middenformaten zijn beschikbaar als rolfilm. In vergelijking met de grootbeeldfotografie biedt het middenformaat hoge flexibiliteit bij de toepassing. Het middenformaat wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt in de professionele fotografie met digitale achterkant.

 

De middenformaatfotografie:

MittelformatkameraHet feitelijke formaat van de film werd bepaald door de camera. De middenformaatfilm is meestal 6 cm “hoog” en ca. 83 cm lang (type 120). Eén kant van het middenformaat is dus 6 cm lang, en het andere deel is variabel. Daardoor is het aantal foto’s dat kan worden gemaakt afhankelijk van het opnameformaat van de camera. Het gebruikelijkste middenformaat is 6 x 6 cm, waarmee 12 foto’s kunnen worden gemaakt. Andere formaten zijn 6 x 4,5 cm, 6 x 7 cm, 6 x 8 cm en 6 x 9 cm. Een uitzondering is de 4 x 4 cm-film, die voornamelijk werd gebruikt in Rollei-camera’s. MEDIAFIX scant uw middenformaat-afbeeldingen met een resolutie van max. 3.112 dpi. De meeste foto’s kunnen dus worden gemaakt met een camera die opneemt in het formaat 6 x 4,5. Bekende fabrikanten in de middenformaatfotografie zijn Hasselblad, Rolleiflex, Mamiya, Fuji en Kiev. MEDIAFIX is gespecialiseerd in het digitaliseren van 6 x 6 en andere middenformaat-afbeeldingen.

 

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren:

Formaat Eigenschappen Prijs per afbeelding
Kleinbeeld
(24×36 mm)
· het meest gebruikelijke diaformaat

· vanwege de breedte ook 35 mm genoemd

Vanaf € 0,19
Halfformaat
(18×24 of 24x24mm)
· dezelfde film als bij kleinbeeldformaat
· belicht in het klassieke stommefilm-formaat 18×24 mm
· door AGFA uitgebreid tot 24×24 mm
Vanaf € 0,44
Grootformaat
(9 x 12 tot 30x 40cm)
· Hoogste beeldkwaliteit

· professionele standaard, met name in de architectuurfotografie

Vanaf € 3,00
Minox en Pocket (8×11 resp. 13x17mm) · exotische formaten
· laagste beeldkwaliteit
Vanaf € 0,59
Instamatic
(28×28 mm)
· makkelijker aanbrengen van de films in de camera
· zeer populair vanwege het vierkante formaat
Vanaf € 0,59
Panoramaformaat (24x60mm) · vergrote invalshoek
· aanzienlijk grotere beeldinhoud
· bijzonder populair in de landschapsfotografie
Vanaf € 1,11

Nu middenformaat-afbeeldingen laten digitaliseren!