MEDIAFIX-kerstbelofte: geef de mooiste herinneringen cadeau - op tijd voor Kerstmis gedigitaliseerd. Meer informatie.

Nu VHS digitaliseren
& herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

VHS digitaliseren met gratis retourzending

gratis retourzendingGedigitaliseerde herinneringen zijn het perfecte kerstcadeau. Laat nu uw VHS-banden digitaliseren zodat u met Kerstmis van oude herinneringen kunt genieten met vrienden en familie.

Als vervroegd kerstcadeau geeft MEDIAFIX u gratis retourzending bij het digitaliseren van uw VHS-banden. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot 26-12-2023.

Hebt u uw digitale bestanden voor Kerstmis nodig? Met een versnelde verwerking is het nog mogelijk.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per cassette
tot 3 stuks
€ 13,99
4 tot 10 stuks € 11,99
11 tot 25 stuks € 9,99
26 tot 50 stuks € 8,99
vanaf 51 stuks € 7,99
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Prijzen gelden bij een opname van max. 90 minuten. Berekend wordt de werkelijke speelduur van de opnames (incl. leemtes) op een cassette, niet de capaciteit van de cassette.
Toeslagen voor extra lengte:
tot 180 minuten: € 7,00
tot 240 minuten: € 13,00

MEDIAFIX digitaliseert ook:

Formaat vanaf
VHS-C / MiniDV € 7,99
Hi8 / Video 8 / Digital8 € 10,99
Betacam / Betamax € 20,00
S-VHS / S-VHS-C € 20,00
Video 2000 / U-Matic € 33,00

VHS-banden digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
 • Bewezen klanttevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • 13 afgiftepunten in Nederland
 • Gratis dvd
»

Ik heb VHS- en VHS-C-cassettes laten digitaliseren. Dat is allemaal vlekkeloos verlopen en voor een goede prijs. Beter kun je je oude schatten niet veiligstellen. In ieder geval aan te raden.

«
Daniel Jentgen

Gestapelde VHS-banden om te digitaliserenVHS-banden digitaliseren kost tijd en geduld als u dat zelf wilt doen. Het digitaliseren van VHS-banden vindt plaats in real time en duurt daardoor minstens even lang als de speeltijd van uw cassettes. Voor de technische omzetting heeft u bovendien een VHS-recorder, een videograbber en software nodig.

Bespaar tijd en geld: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van digitalisering en digitaliseert uw videobanden vanaf € 7,99 per VHS-band in uitstekende beeldkwaliteit.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaVHS digitaliseren bij MEDIAFIX is niet duur: Als u uw VHS-banden door MEDIAFIX laat digitaliseren, profiteert u van onze laagsteprijsgarantie, die geldt voor heel Nederland. Daardoor krijgt u altijd de beste prijs in Nederland voor uw digitalisering bij een vergelijkbare resolutie en aantal.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch 010 26 17 404 of per e-mail (info (at) mediafix.nl) contact op te nemen met onze klantenservice.

Uw VHS-banden digitaliseren wij al vanaf slechts € 7,99 per cassette. Vanzelfsprekend ontvangt u uw dierbare herinneringen bij ons in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit om onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere dienstverleners, zodat u zich een goed beeld kunt vormen. U zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte digitaliseringspartner, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel Nederland.

In de prijs voor het digitaliseren van uw VHS-banden zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Persoonlijke advisering over de digitalisering van uw VHS-banden: Wij geven u graag persoonlijk en gratis advies en beantwoorden al uw vragen.
 • Gratis dvd voor opslag: Uw VHS-opnames worden door ons standaard in het VOB-formaat opgeslagen op een dvd. De dvd ontvangt u gratis.

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor:

 • opslag op uw eigen opslagmedium
  Drie gestapelde videobanden om te digitaliseren

Let op! Ook wat betreft de aanvullende diensten met betrekking tot de digitalisering van VHS-cassettes is het de moeite waard om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo betaalt u bijvoorbeeld voor de reparatie van scheuren in uw films of de digitalisering van extra lange films bij de concurrentie vaak aanzienlijk meer.

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

VHS-banden digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 190 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

190 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 700.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 17,3 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 87 vrachtauto's voor - zo veel zijn 190 miljoen dia's.

13 afgiftepunten in Nederland

kaart van 13 afgiftepunten in NederlandU heeft oude videocassettes die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: bij onze 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw kostbare opnames heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw videocassettes op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het digitaliseren van videobanden contact op met onze klantenservice.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

MEDIAFIX is winnaar van de n-tv-test. Bij de vraag of het beter is om analoge media zelf te digitaliseren of door een professional te laten digitaliseren, wist MEDIAFIX op alle drie de testcriteria kosten, tijd en beeldkwaliteit te overtuigen.

De digitaliseerservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantendienst van MEDIAFIX helpt u bij VHS digitaliserenAls digitaliseringspartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het digitaliseren van videobanden. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch 010 26 17 404 of per e-mail (info (et) mediafix.nl) van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

Wij digitaliseren alle gangbare formaten

Verschillende Videokassetten op een rij om te digitaliserenAls marktleider op het gebied van de digitalisering van analoge media digitaliseren wij alle analoge media en formaten. Bij het digitaliseren van VHS-cassettes zijn dat met name: VHS, S-VHS, VHS-C, S-VHS-C, Video2000, U-Matic, Betamax, Betacam, Video8, Hi8, MiniDV en Digital8.

Verdere informatie over de diverse formaten en onze prijzen voor het digitaliseren daarvan is onderstaand te vinden.

Gratis dvd voor opslag

U wilt uw VHS-banden overzetten naar dvd? Dan hebben wij goed nieuws voor u: MEDIAFIX stelt de dvd voor opslag van uw gedigitaliseerde videocassettes gratis ter beschikking! Laat nu uw videobanden digitaliseren en ontvang uw dierbare herinneringen op een gratis dvd van ons.

Desgewenst kunnen uw cassettes ook worden overgezet naar een USB-stick of harde schijf. Verdere informatie daarover is te vinden in ons vrijblijvende aanvraagproces.

Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

VHS-banden digitaliseren: Uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagste prijs gegarandeerd
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per post
Service: gratis dvd voor opslag
Formaten: alle gangbaren formaten

De eerste stapjes van uw kinderen, de bruiloft van uw beste vriend of de mooiste momenten tijdens uw grote reis in de wijde wereld: veel unieke momenten zijn destijds vastgelegd op VHS en liggen nu opgeborgen in kasten en dozen. Dat is jammer, niet alleen omdat het unieke herinneringen betreft, maar ook omdat uw oude opnames gevaar lopen!

Houdbaarheid van VHS-banden

VHS-band met bandspaghetti om te digitaliserenBij het digitaliseren van VHS-banden is haast geboden, omdat VHS-banden gemiddeld 20 jaar meegaan. Vanaf dat moment kunnen al de eerste verouderingsverschijnselen optreden. Ook bij een optimale opslag zijn uw oude VHS-cassettes maximaal 35 jaar houdbaar.

 • Trillend beeld, zeurend geluid: Door het vaak afspelen slijt een VHS-band, waardoor uw mooie opnames steeds onaantrekkelijker worden. Ook de kwaliteit van het geluid wordt steeds minder.
 • Gevaar door magnetisering van buitenaf. Door geomagnetisme of opslag in de buurt van andere elektronische apparaten vervagen de kleuren van uw videobanden. In het ergste geval kunnen uw opnames zelfs volledig worden gewist.
 • Optimale opslag moeilijk. Ook bij optimale opslagcondities, d.w.z. bij temperaturen tussen 11 °C en 17 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 30% tot 50%, zijn uw oude VHS-cassettes maximaal 35 jaar houdbaar. Als uw oude VHS-films tot medio jaren 90 zijn opgenomen, lopen ze nu dus acuut gevaar.
 • Geen videorecorder meer verkrijgbaar. Ook als uw videocassettes nog in goede staat verkeren, wordt het steeds moeilijker om ze af te spelen, omdat nauwelijks nog werkende videorecorders verkrijgbaar zijn voor betaalbare prijzen.

Grijp nu uw kans: stuur ons een vrijblijvende aanvraag en laat uw VHS-banden digitaliseren!

Het meest gangbare formaat is VHS. Er is echter een groot aantal andere videoformaten die eveneens geschikt zijn om te laten overzetten naar dvd of MP4. Hier een overzicht:

Video-Formaat Eigenschappen Prijs per cassette
VHS
 • Gebruikelijkste formaat
 • Cassettes met een speelduur van max. 5 uur, met longplay maximaal 10 uur
vanaf € 7,99
S-VHS
 • Bredere magneetband met aanzienlijk fijnere resolutie
 • Betere beeldkwaliteit door scheiding van video- en kleursignaal
vanaf € 20,00
VHS-C
 • Duidelijk praktischer dan VHS en daardoor geschikt voor camcorders
 • Korte speelduur (30 min.)
vanaf € 7,99
S-VHS-C
 • Compacte afmetingen, maar beeldkwaliteit zoals bij S-VHS
vanaf € 20,00
Video 2000
 • Aan twee kanten bespeelbare cassettes
 • Evenmin een succes omdat recorder snel defect raakte
vanaf € 33,00
U-matic
 • Wereldwijd het eerste videoformaat
 • Relatief duur, maar hoge beeldkwaliteit
vanaf € 33,00
Betamax
 • Scherp beeld, efficiënt gebruik van de magneetband
 • Werd geen succes omdat het lang duurde voordat licenties werden afgegeven
vanaf € 20,00
Video 8
 • Compact formaat (zoals geluidscassette)
 • Camera’s werden aanzienlijk praktischer
vanaf € 10,99
Hi8
 • Optisch zoals Video8
 • Aanzienlijk hogere beeldkwaliteit omdat kleur, helderheid en geluid los van elkaar worden opgenomen
vanaf € 10,99
MiniDV
 • Vroeg digitaal formaat
 • Uiterst compact en zeer succesvol
vanaf € 7,99
Digital8
 • Uiterlijk en banden als bij Hi8
 • Opname volgens dataverwerkingsmethode
vanaf € 10,99

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

VHS en andere formaten met een langere speelduur

Gestapelde VHS-banden om te digitaliserenVHS is het meest gangbare videoformaat. In de behuizing van de VHS-cassette bevinden zich twee spoelen met een magneetband. Ter bescherming van de kwetsbare band was de VHS-cassette voorzien van een beweegbare klep.

Langere speelduur
Totdat de VHS-cassette in 2008 van de markt werd gehaald, zijn diverse uitvoeringen met verschillende speelduur ontwikkeld. De speelduur varieert, evenals de opname- en weergavesnelheden: in de longplay-modus (LP) is de speelduur ongeveer tweemaal zo lang als in de standaardmodus (SP), maar is de beeldkwaliteit minder. Hier een overzicht:

Bandopschrift Speelduur SP Speelduur LP
E-120 2h 4h
E-180 3h 6h
E-240 4h 8h
E-300 5h 10h

Opsomming van de meest gangbare videobanden

Het grootste gedeelte van de videocassettes is afkomstig van de producenten BASF, TDK, Fuji, Kodak en JVC. Op de hoes van de cassette staat meestal een getal voorafgegaan door een letter. Het getal geeft de maximale speelduur van de cassette aan in de standaardmodus (SP). De letter geeft de televisienorm van de cassette aan. Zo staat een “E” voor televisienorm PAL en een “T” voor NTSC. Vaak staat op de hoes ook nog een extra aanduiding van de fabrikant, bijv. “EQ” (Extra Quality), “HS” (High Standard), “HQ” (High Quality), “Super High Grade” of “ER” (Excellent Resolution).

Typische namen van de cassettes zijn:

JVC E-180 ER
BASF E-180 Super High Grade
BASF E-240 Extra Quality
TDK TVR 180
TDK TVR 240
Fuji HQ E-180
Fuji HQ E-240
Kodak HS E-180
Kodak HS E-240

S-VHS

S-VHS-band om te digitaliserenDe S voor VHS staat voor “Super”: Door een bredere magneetband heeft S-VHS een aanzienlijk fijnere resolutie. Bovendien zorgt de scheiding van het videosignaal en het kleursignaal voor een betere beeldkwaliteit.

VHS-C

VHS-C-band om te digitaliserenVHS-C (“Video Home System Compact”) is ongeveer even groot als een geluidscassette, maar is bijna tweemaal zo dik. Vanwege het compacte formaat heeft VHS-C met 30 minuten tot 1 uur een relatief korte speelduur.

S-VHS-C

De S-VHS-C-cassette is een geoptimaliseerde versie van VHS-C. De afkorting staat voor “Super Video Home System Compact”. Deze cassette combineert de compacte afmetingen van de VHS-C-cassette met de beeldkwaliteit van de S-VHS-cassette. De speelduur bedraagt 30 tot 60 minuten.

VCR

VCR-cassettes zijn ongeveer even groot als een cd, maar aanzienlijk dikker. Dat komt vooral omdat bij VCR de spoelen boven elkaar liggen. VCR-cassettes waren verkrijgbaar met een speelduur tussen 30 minuten en drie uur. Als laatste VCR-formaat werd eind jaren 70 SVR (“Super Video Recording”) op de markt gebracht. De speelduur van deze cassettes bedroeg vijf uur.

Video 2000

Video 2000-band om te digitaliserenDe Video 2000-cassette lijkt op een klassieke geluidscassette, maar heeft de afmetingen van een VHS-cassette en is aan twee kanten bespeelbaar. Dat was een belangrijk concurrentievoordeel ten opzichte van de andere formaten. Toch wist Video2000 op de lange termijn niet echt door te breken. Dat kwam onder meer omdat de recorders in het begin aanzienlijke gebreken vertoonden en snel defect raakten.

U-matic

U-matic-band om te digitaliserenU-Matic was wereldwijd de eerste videocassette toen Sony deze in 1968 op de Japanse markt introduceerde. Een U-Matic-cassette heeft de afmetingen 22 x 14 x 3 cm. Door deze onpraktische afmetingen en de hoge aanschafprijs had U-Matic het zwaar om op de consumentenmarkt door te breken. Bij semiprofessionals was deze cassette vanwege de hoge beeldkwaliteit echter wel een succes.

Betamax

Betamax-band om te digitaliserenBetamax was verkrijgbaar met een speelduur van 30 tot 215 minuten. De afmetingen waren iets praktischer dan bij een VHS-cassette, het beeld was scherper en het verbruik aan bandmateriaal per speeltijd was ca. 20% lager.

Video 8

Video8-band om te digitaliserenIn 1985 was de techniek zo ver gevorderd dat Sony en Polaroid een compactformaat konden presenteren: Video8. De cassette was ongeveer even groot als een geluidscassette. Video8-cassettes hadden een speelduur tussen 30 minuten en drie uur.

Hi8

Hi8-band om te digitaliserenAls technisch duidelijk meer geavanceerde opvolger van het Video8-formaat verscheen in 1989 de Hi8-cassette. Optisch onderscheidt de Hi8-cassette zich niet van zijn voorganger. De technische clou was dat kleur, helderheid en geluid los van elkaar werden opgenomen, wat een aanzienlijk hogere beeldkwaliteit tot gevolg had. De speelduur van Hi8 bedraagt 90 minuten. In de longplay-modus kan de speelduur worden verdubbeld.

Digital 8

Digital8-band om te digitaliserenDigital8 werd in 1999 door Sony op de markt gebracht en combineert de eigenschappen van Hi8 en MiniDV. Digital8 gebruikt dezelfde banden als Hi8, en ook optisch lijkt Digital8 op zijn voorganger. Het opnemen gebeurt echter volgens de dataverwerkingsmethode. De speelduur van Digital8 bedraagt standaard 60 minuten.

MiniDV

MiniDV om te digitaliserenDe MiniDV werkte met digitale techniek en had aanzienlijk minder opslagcapaciteit nodig dan formaten met analoge techniek. De MiniDV is nauwelijks groter dan een lucifersdoosje en relatief goedkoop. De speelduur bedraagt tussen 60 en 90 minuten en kan in de longplay-modus worden verlengd tot 90 resp. 120 minuten.

Is het niet eenvoudiger wanneer ik mijn VHS zelf digitaliseer?

Voor het zelf digitaliseren van uw VHS hebt u een origineel afspeelapparaat, een videograbber en bijbehorende software nodig. In 2016 heeft Funai als laatste producent wereldwijd de productie van VHS-recorders gestaakt en ook zogeheten VHS-naar-dvd-kopieerapparaten zijn alleen nog tweedehands verkrijgbaar. De aanschaf van de benodigde apparatuur is even kostbaar. De benodigde tijd komt 1-op-1 overeen met de speelduur van de cassettes. Zelfs voor een geringe verzameling kan het digitaliseren van uw videocassettes met amateurapparatuur al snel enkele dagen in beslag nemen.

MEDIAFIX kan al vanaf slechts € 7,99 per cassette uw VHS digitaliseren en dat in eersteklas kwaliteit. Het kost u slechts minimale moeite: wij kunnen uw VHS omzetten naar dvd, zodat u heel eenvoudig op een televisie van uw mooiste herinneringen kunt genieten, of we kunnen uw VHS omzetten naar USB, zodat u uw films eenvoudig kunt delen met de familie en zelf verder kunt bewerken.

Hoe verloopt een bestelling met betrekking tot het digitaliseren van video’s door MEDIAFIX?

VHS-banden digitaliseren door MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakje per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw videocassettes en de gedigitaliseerde bestanden per post naar uw leveradres opgestuurd.

Stuur nu een vrijblijvende aanvraag voor het digitaliseren van VHS!

VHS digitaliseren door MEDIAFIX: zo gaat het

Nu videobanden digitaliseren!

Wat kost het digitaliseren van VHS bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX kan al vanaf € 7,99 per cassette uw VHS-banden digitaliseren. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbaar kwaliteitsniveau en aantal, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van VHS in heel Nederland.

Hoe kan ik mijn VHS-banden aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX
Rietbaan 5
2908 LP Capelle aan den IJssel

Na de digitalisering versturen wij uw videocassetten naar uw thuisadres.

In welke resolutie worden mijn VHS-banden gedigitaliseerd?

Wij digitaliseren uw films over het algemeen in de resolutie waarin ze zijn opgenomen. De resolutie varieert afhankelijk van het type cassette.

Kunnen mijn digitale opnamen achteraf worden verbeterd?

Ja, door een nabewerking kunnen wij filmruis verminderen, artefacten beperken en contrasten en kleuren verbeteren.

Kunnen ook gekochte VHS-banden worden gedigitaliseerd?

Nee, gekochte VHS-banden mogen wij omwille van auteursrechten niet digitaliseren. Met schriftelijke toestemming van de auteur resp. rechthebbende kunnen wij hierop een uitzondering maken.

Kunnen er ook fragmenten van mijn VHS worden gedigitaliseerd?

Ja, daartoe hebben wij een precieze opgave nodig van begin- en eindtijd van de gewenste fragmenten.

Kunnen ook VHS met kopieerbescherming worden gedigitaliseerd?

Ja, VHS-banden met kopieerbescherming kunnen worden omgezet in MP4-formaat, maar kunnen niet worden opgeslagen op dvd.

Kunnen ook in longplay opgenomen VHS-banden worden gedigitaliseerd?

Ja, dat kan en wordt berekend aan de hand van de speelduur in realtime.

Waarin zit het verschil tussen opslaan op dvd en in MP4-formaat?

Wanneer u uw video op dvd laat overzetten, kunt u die direct in de dvd-speler afspelen. Wanneer het voor u geen zin heeft om uw VHS op dvd te laten branden, kunt u als alternatief kiezen voor opslag in MP4-formaat. Zo kunt u uw films naderhand bewerken, kopiëren en delen.

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig voor het digitaliseren van VHS-banden?

Als vuistregel geldt: voor het digitaliseren van VHS-banden van 90 minuten, hebt u 6,5 GB aan opslagruimte nodig. Voor een S-VHS hebt u voor dezelfde lengte 11 GB nodig, dus ongeveer het dubbele.

Wat is het verschil tussen VHS, VHS-C, S-VHS en S-VHS-C?

VHS is de oudste en ook de populairste van de vier. De drie andere, VHS-C, S-VHS en S-VHS-C, zijn aangepaste versies van VHS.

Bij de naam VHS-C staat de C voor “compact”. De cassette is dan ook kleiner en compacter dan bij normale VHS-banden: ongeveer zo groot als een muziekcassette, maar dan wel tweemaal zo dik. De videobanden zijn kleiner zodat ze gemakkelijker konden worden meegenomen, bijvoorbeeld voor opnames met een camcorder. Met een adapter konden de VHS-C-banden ook met een gewone videorecorder worden afgespeeld.

S-VHS en S-VHS-C kregen de S voor “super” toegevoegd en zijn de verbeterde versies van VHS en VHS-C. De videobanden hebben een hogere resolutie dan de oudere VHS-versies. De betere kwaliteit werd bereikt doordat het kleur- en helderheidssignaal gescheiden werden en dus ook gescheiden naar de televisie werden gestuurd, die ze dan wederom samenvoegde. Door de hogere aanschafkosten van S-VHS-recorders konden de S-VHS en S-VHS-C-banden nooit de populariteit van de gewone VHS evenaren.

Het maakt voor ons echter niet uit of u VHS, VHS-C, S-VHS of S-VHS-C wilt laten digitaliseren. Wij digitaliseren ze allemaal.

Waarom kunnen S-VHS-cassettes alleen worden opgeslagen als MP4?

Voor S-VHS-cassettes wordt al gebruik gemaakt van een digitaal formaat. Daarom kunnen ze alleen in MP4-formaat worden opgeslagen.

Waarom is opslag in MP4-formaat zo duur?

Zowel het overzetten van de films naar MP4-formaat als de kwaliteitscontrole duren aanmerkelijk langer dan het branden van VHS op dvd. Hierdoor ontstaan ook hogere kosten.

Hoe kan ik mijn films na het digitaliseren zelf bewerken?

Voor de individuele nabewerking is op internet een groot aantal gratis programma’s beschikbaar. Voorwaarde daarvoor is opslag in MP4-formaat.

Kunnen ook kapotte videobanden nog worden gered?

Bij MEDIAFIX hebben we verschillende mogelijkheden om uw videobanden te redden. Voor een vast tarief van € 15,00 repareren we bijvoorbeeld maximaal drie scheuren per band. We kunnen ook andere bandschade en defecte mechanica repareren.

Videobanden met schimmel zijn echter uitgesloten, omdat die onze digitaliseringsapparatuur kunnen beschadigen.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van VHS-banden?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

via tel. 010 26 17 404.

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren: