Nu videobanden digitaliseren
en herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Videobanden digitaliseren met gratis retourzending

gratis retourzendingHaal uw analoge media terug van de reservebank en breng ze in het spel! Laat nu uw videobanden digitaliseren en geef vergeten herinneringen een rode kaart!

Voor het EK voetbal geeft MEDIAFIX u de retourzending gratis bij het digitaliseren van uw videobanden. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 26-06-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
VHS / VHS-C / MiniDV vanaf € 7,99
Hi8 / Video 8 / Digital8 vanaf € 10,99
S-VHS / S-VHS-C vanaf € 20,00
Betamax / Betacam SP vanaf € 20,00
Video 2000 vanaf € 33,00
U-Matic vanaf € 33,00
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten.

Videobanden digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in Nederland
 • 13 afgiftepunten
 • Opslag op dvd of als MP4-bestand
 • Alle formaten van videobanden
 • Optionele nabewerking van uw video’s

MEDIAFIX kan uw videobanden digitaliseren

Wij kunnen uw videobanden omzetten naar dvd of mp4-bestand. U krijgt uw gedigitaliseerde videobanden van ons:

 • op dvd,
 • op USB-stick,
 • op een externe harde schijf of
 • via een downloadlink per e-mail.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende typen videobanden. U weet niet wat voor videoband u hebt? Geen probleem. We adviseren u graag via info (at) mediafix.nl of op het nummer 010 26 17 404.

U kunt ook meteen een vrijblijvende aanvraag stellen.

Uw type videoband staat niet in de lijst of u weet niet welk type u hebt? Geen probleem. Onze klantenservice bekijkt het graag samen met u. U kunt ons bereiken op het nummer 010 26 17 404 of via info (at) mediafix.nl.

Of stel ons meteen een vrijblijvende aanvraag en we nemen contact met u op om verdere vragen te beantwoorden.

U kunt uw videobanden laten digitaliseren in zeven eenvoudige stappen:

 1. Aanvraag online plaatsen
 2. Bestelformulier printen en ondertekenen
 3. Media verpakken
 4. Pakket aanleveren per post of persoonlijk in onze 13 afgiftepunten in Nederland
 5. Laten digitaliseren
 6. Betalen via overschrijving
 7. Media ontvangen als verzekerde verzending of als downloadlink

Lees meer over de werkwijze.

Nu videobanden laten digitaliseren!

MEDIAFIX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaUw videobanden kunt u nergens goedkoper laten digitaliseren dan bij MEDIAFIX: als u uw videocassettes laat digitaliseren door MEDIAFIX, profiteert u van onze laagsteprijsgarantie. Daardoor krijgt u altijd de beste prijs voor uw digitalisering in Nederland.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch (010 26 17 404) of per e-mail (info (at) mediafix.nl) contact op te nemen met onze klantenservice.

Wij digitaliseren uw videobanden al vanaf € 7,99 per videoband. Vanzelfsprekend ontvangt u uw dierbare herinneringen bij ons in uitstekende kwaliteit.

U kunt onze prijzen graag met die van andere aanbieders vergelijken. U zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte partner voor het digitaliseren van videobanden, omdat ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel Nederland.

Voor meer informatie kunt u op de titel klikken

Videobanden digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtauto's voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

13 afgiftepunten in Nederland

kaart van 13 afgiftepunten in NederlandU heeft oude videocassettes die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: bij onze 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw videobanden heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw videocassettes daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd als verzekerde verzending. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het digitaliseren van videobanden contact op met onze klantenservice.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantendienst van MEDIAFIXAls scanpartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het digitaliseren van videocassettes. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch (010 26 17 404) of per e-mail (info(et)mediafix.nl) van dienst.

Via het online formulier  kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

Opslag van uw videobanden op dvd, USB-stick, harde schijf of als link

MEDIAFIX-opslagmedium USB-stick en dvdWe slaan de digitale bestanden van uw videocassettes op als:

 • dvd,
 • USB-stick,
 • externe harde schijf of
 • als download.

Als u geen opslagmedium hebt gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u goedkoopste variant.

Videocassettes digitaliseren – uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
Advisering: telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 13 afgiftepunten in Nederland / per post
Formaten: Alle typen videobanden
Opslag: Videobanden op dvd of USB-stick, externe harde schijf of via download
Oude videobandopname van meisje met kalf.
Videobanden met dierbare opnames van de kinderen of kleinkinderen kunnen nog worden gered als ze tijdig worden gedigitaliseerd.

Huwelijksfeesten, verjaardagen, dopen … Uw mooiste herinneringen zijn op videoband vastgelegd. Het is leuk om die herinneringen met familie en vrienden te delen. Maar wanneer hebt u uw videobanden voor het laatst bekeken? Waarschijnlijk vangen ze ergens op zolder, in de kelder of achteraan in de kast stof.

Bovendien hebt u misschien ook helemaal geen videorecorder meer waarmee u de video’s nog kunt afspelen. Vooral voor bijzondere formaten van een camcorder zoals S-VHS of MiniDV of professionele formaten zoals Betamax of Video 2000 is het moeilijk werkende apparatuur te vinden.

Geniet weer van uw dierbare herinneringen en laat uw videobanden digitaliseren! VHS, VHS-C, MiniDV, Video8, Hi8, Digital8 of Betamax, MEDIAFIX digitaliseert alle formaten en kan uw videobanden omzetten naar dvd, USB-stick of externe harde schijf op of stuurt ze als downloadlink. Daarna kunt u ze bekijken op tv of computer of u kunt ze overal met u op uw smartphone meenemen en via de sociale media met familie en vrienden over de hele wereld delen.

 

Videobanden hebben een beperkte houdbaarheid

Uw videobanden houden niet voor eeuwig. U hebt het zelf waarschijnlijk ook al gezien bij een videoband die u vaak hebt afgespeeld: de band begint te haperen en het geluid klinkt vals. Hoe vermijdt u dat? U kunt natuurlijk de video minder vaak bekijken om verdere schade te voorkomen. Maar wat bent u met een videoband, die u niet kunt bekijken?

Ook als u de banden niet bekijkt, verslechtert de kwaliteit. De band zelf zit natuurlijk veilig opgeborgen in het plastic omhulsel van de cassette en de cassette zit in een hoes. Het ergste wat kan gebeuren, is dat de videoband stof aantrekt, denkt u? Fout gedacht: ook in de hoes kan de kwaliteit van uw videobanden achteruitgaan.

Volgens de producenten hebben videobanden in alle formaten een houdbaarheid van maximaal 35 jaar. De ouderdomsverschijnselen treden echter veel vroeger op. De kwaliteit van uw banden kan tot wel 1% per jaar verslechteren. Uw banden zijn waarschijnlijk van voor de eeuwwisseling. Dus reken maar uit.

Dit gebeurt er na verloop van tijd met uw videobanden:

 • De magneetband verliest magnetisme of wordt verstoord door magnetische velden van luidsprekers, de tv of uw mobieltje.
 • De band rekt uit of krijgt knikken door het vaak afspelen of doordat videobanden liggend worden bewaard.
 • Wisselende temperaturen en vocht kunnen schimmel en bacteriën veroorzaken.

Als de kwaliteit achteruitgaat, ontstaan vegen en andere storingen in de film of u kunt ze na verloop van tijd zelfs helemaal niet meer afspelen.

U laat het beste spoedig uw videocassettes digitaliseren, dan is het restultaat ook beter. Ook beschadigde videobanden kunnen we meestal nog repareren. Stel ons een vrijblijvende aanvraag en red uw oude videobanden voor ouderdomsverschijnselen.

 

De eenvoudige oplossing: Laat uw videobanden digitaliseren!

Gestapelde VHS-banden om te digitaliserenHet is dus raadzaam om snel actie te ondernemen en uw videobanden te digitaliseren zolang de kwaliteit dat nog toelaat. Met beeldbewerkingsprogramma’s kan sommige schade digitaal zelfs nog enigszins worden verholpen. Als u uw videocassettes zelf wilt digitaliseren, moet u goed bedenken dat dat niet zo eenvoudig is. Meestal ontstaan hoge kosten en kost het veel tijd, omdat het digitaliseren van videocassettes minstens zo lang duurt als de video zelf. Ook de kwaliteit is vaak teleurstellend.

Kies voor een echte professional en bespaar tijd en geld: MEDIAFIX digitaliseert uw VHS-, VHS-C- en MiniDV-banden vanaf € 7,99 per cassette. Video8, Hi8 en Digital8 kunt u vanaf € 10,99 per cassette door ons laten digitaliseren. Wij repareren ook scheuren in uw films en geven u graag uitvoerig advies over het digitaliseren van uw videocollectie.

Nu videobanden digitaliseren!

Zelf videobanden digitaliseren kan leiden tot bandspaghettiZelf videobanden digitaliseren is niet altijd even makkelijk. Bovendien duurt het lang en het resultaat is vaak teleurstellend.

Met welke apparaten kunt u zelf videobanden digitaliseren? Eerst en vooral natuurlijk een videorecorder. Als u er nog een in huis hebt, is de kans echter groot dat die niet meer behoorlijk werkt. Hebt u er geen meer, dan kunt u lang op zoek gaan als u niet al te veel geld wilt uitgeven. Ze rollen namelijk niet meer van de fabrieksband.

Dan moet u zien hoe u de videorecorder met uw computer kunt verbinden. Daarvoor hebt u een zogenaamde videograbber nodig. Dat is een toestel dat u met de scart-uitgang van uw videorecorder en uw computer kunt verbinden. Die kosten op zich niet zo veel, maar het resultaat is dan ook navenant. Dat bevestigen ook de online beoordelingen van de meeste videograbbers.

De laatste stap is de juiste software. De evolutie van computers staat niet stil, maar de software voor het digitaliseren van videobanden wordt vaak niet meer geactualiseerd. Het kan dus moeilijk worden om nog werkende software te vinden.

Hebt u al het nodige gekocht en geïnstalleerd, dan kunt u aan het videobanden digitaliseren beginnen. U moet er rekening mee houden dat het digitaliseren van een film minstens zo lang duurt als de film zelf. Bovendien is het resultaat vaak bedroevend. Als u zelf videobanden digitaliseren wilt, kan het resultaat maar zo goed zijn als de afspeel- en opnameapparatuur. Om alleen eenmalig videobanden zelf te digitaliseren, koopt u natuurlijk voordelige apparatuur. Als u het zelf kwalitatief met professionele apparatuur wilt doen, kost het al heel wat meer.

Kortom: u kunt uw tijd en geld beter besteden. MEDIAFIX kan al vanaf slechts € 7,99 per cassette uw videobanden digitaliseren en dat in eersteklas kwaliteit. Laat uw videobanden door experts digitaliseren en u spaart tijd en stress.

Hoe kan ik mijn videobanden aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX
Rietbaan 5
2908 LP Capelle aan den IJssel

Na de digitalisering versturen wij uw videocassetten naar uw afleveradres.

Kunnen mijn digitale opnamen achteraf worden verbeterd?

Ja, door een nabewerking kunnen wij filmruis verminderen, artefacten beperken en contrasten en kleuren verbeteren.

Kunnen ook gekochte videobanden worden gedigitaliseerd?

Nee, gekochte videobanden mogen wij vanwege de auteursrechten niet digitaliseren. Met schriftelijke toestemming van de auteur resp. rechthebbende kunnen wij hierop een uitzondering maken.

Waarin zit het verschil tussen opslag op dvd en in mp4-formaat?

Wanneer u uw video op dvd laat overzetten, kunt u die direct in de dvd-speler afspelen. Als het voor u zinloos is om uw videobanden op dvd te laten branden, kunt u als alternatief kiezen voor opslag in mp4-formaat. Zo kunt u uw films dan naderhand bewerken, kopiëren en delen.

Waarom kost de opslag in mp4-formaat meer?

Zowel het overzetten van de films naar mp4-formaat als de kwaliteitscontrole duren aanmerkelijk langer dan het branden van videobanden op dvd. Hierdoor ontstaan ook hogere kosten.

Hoe kan ik mijn films na het digitaliseren zelf bewerken?

Voor de individuele nabewerking is op internet een groot aantal gratis programma’s beschikbaar. Voorwaarde daarvoor is opslag in mp4-formaat.

Kunnen ook kapotte videobanden nog worden gered?

Bij MEDIAFIX hebben we verschillende mogelijkheden om uw videobanden te redden. Voor een vast tarief van € 15,00 repareren we bijvoorbeeld maximaal drie scheuren per band. We kunnen ook andere bandschade en defecte mechanica repareren.

Videobanden met schimmel zijn echter uitgesloten, omdat die onze digitaliseringsapparatuur kunnen beschadigen.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van videobanden?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

via tel. 010 26 17 404.

Nu vrijblijvend aanvragen!

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren: