Frame The Moon: nostalgische reis door gedigitaliseerde opnames in Freckles

Frame the Moon liet videobanden digitaliseren bij MEDIAFIX

Het indie-duo Frame The Moon gebruikt de kracht van nostalgie en creëert een speciale verbinding tussen het verleden en het heden met zijn nieuwste muziekvideo voor het nummer Freckles. Simon Schiller en Lena Schütten, de creatieve geesten achter de band, lieten hun videobanden digitaliseren bij MEDIAFIX en dompelden zich op die manier diep onder in de wereld van de herinneringen. In een interview met MEDIAFIX geven de twee muzikanten inzicht in hun persoonlijke geschiedenis en het creatieve proces achter hun muzikale project.

Van examen naar passie

Frame the Moon liet videobanden digitaliseren bij MEDIAFIXFrame The Moon bestaat uit Lena Schütten en Simon Schiller, die elkaar in 2015 ontmoetten op een muzikaal pad dat hun leven zou veranderen. “We hebben onze band oorspronkelijk opgericht als voorbereiding op het toelatingsexamen aan het conservatorium. Uiteindelijk hebben alleen wij beiden het project voortgezet en we zijn sinds 2020 actief onder de naam Frame The Moon”, legt Lena uit. Inmiddels heeft het duo acht singles uitgebracht en er komt binnenkort een debuut-EP uit.

De muziek van Frame The Moon kenmerkt zich door een mix van nostalgie en melancholie enerzijds en optimisme anderzijds. “Onze muziekstijl kan je omschrijven als museful indiepop. Lena zingt en ik speel voornamelijk synthesizer, daarom doet de muziek ook een beetje aan de jaren 80 denken.” Lena en Simon vinden samen de teksten en de ideeën voor de nummers. “De thema’s houden verband met wat er op dat moment in ons leven gebeurt en wat ons op het hart ligt”, legt Simon uit.

De weg naar Freckles

Voor de muziekvideo voor Freckles besloot het duo jeugdherinneringen nieuw leven in te blazen door videocassettes te digitaliseren. “Het lied gaat over het verbinden van herinneringen en over wat je zo allemaal meemaakt in het leven”, zegt Lena. “Daar hoort natuurlijk ook de kindertijd bij.” De beelden in de muziekvideo tonen Lena en Simon als kind – op vakantie met het gezin, op een verjaardagsfeest of tijdens het spelen met hun broers en zussen.

De digitalisering van de videobanden was een cruciale stap om dat verleden levend te houden – niet alleen voor de muziekvideo, maar ook voor het eigen gezin. “Na de digitalisering hebben we de video’s samen met de familie bekeken. Het was fijn om na al die jaren nog eens te zien hoe alles zich ontwikkeld heeft, zowel de mensen als de plaatsen.”

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Herinneringen zoals sproeten

Freckles is meer dan alleen een lied; het is een uitnodiging om het leven te omarmen, herinneringen te creëren en moedig te zijn. Simon legt uit: “Het gaat erom dat je met familie oude herinneringen, foto’s en video’s bekijkt en er geen spijt van hoeft te hebben. Je hebt een soort schatkist aan herinneringen die je keer op keer kan openen.”

»

Je hebt een soort schatkist aan herinneringen die je keer op keer kan openen.

«

 

Lena zingt in het lied over de “freckles on my Soul” of vertaald “sproeten op mijn ziel”. “Het gaat erom dat je herinneringen verzamelt als sproeten op je ziel. Het lied gaat over het vinden van schoonheid in de kleine momenten en niet terug te schrikken om nieuwe herinneringen te creëren. “Het gaat erom het verleden te eren zonder bang te zijn voor de toekomst”, vertelt Lena.

Simon voegt eraan toe: “In het leven gebeuren soms ook onaangename momenten, zoals scheidingen of overlijdens. Je kunt de oude herinneringen dan op momenten bekijken als het niet zo goed met je gaat. Het gaat dan beter als je de foto’s of video’s bekijkt.”

De samenwerking met MEDIAFIX

De beslissing om met MEDIAFIX samen te werken was voor Frame The Moon de juiste stap. “Ik wist dat we de oude videobanden hadden, maar ik wist niet hoe ik ze moest overzetten”, zegt Lena. Het was moeilijk om een geschikte dienstverlener die Hi8-banden digitaliseert. “We informeerden overal hoe ze gedigitaliseerd konden worden en dat bleek juist voor deze cassettes ingewikkeld. We waren blij MEDIAFIX te hebben gevonden.”

»

We waren blij MEDIAFIX te hebben gevonden.

«

 

Ook het resultaat van de digitalisering wist het duo te overtuigen. “Het is perfect geworden, zou ik zeggen. We zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit als de snelheid”, merkt Simon op. Lena, die direct contact had met onze klantenservice, was ook enthousiast: “Ik was erg blij met het resultaat. Het heeft eigenlijk allemaal goed gewerkt, van de advisering tot de gedigitaliseerde video’s.”

Een blik op de toekomst

Met Freckles heeft Frame The Moon niet alleen een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale reis geschreven, maar ook laten zien hoe de verbinding tussen verleden en heden creatieve inspiratie kan bieden. De samenwerking met MEDIAFIX benadrukt het belang van herinneringen en de kracht van muziek om herinneringen levend te houden.

Voor Frame The Moon is dit nog maar het begin. Met passie en toewijding zetten ze hun verhaal voort, klaar om hun luisteraars mee te nemen op een emotionele en inspirerende reis. Op de Instagrampagina van het duo kunnen muziekliefhebbers volgen waar deze reis naartoe gaat. En MEDIAFIX staat iedereen terzijde die zijn verleden bewaren en zijn analoge media zoals videobanden digitaliseren wil.