MEDIAFIX heeft een nieuw record gevestigd: 150.000.000 geredde herinneringen

Vandaag vieren wij 150 miljoen geredde herinneringen en bedanken we alle mensen die de afgelopen jaren hun kostbare media aan ons hebben toevertrouwd om ze te laten digitaliseren! In 2020 werd de magische grens van 100 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten bereikt. Sindsdien is ruim een jaar verstreken, een pandemiejaar. Wat heeft voor deze enorme toename gezorgd?

Digitalisering in een coronajaar

Hier zijn diverse redenen voor: lockdown, uitgevallen vakanties, quarantaineperiodes en thuiswerken zorgden voor voldoende tijd om de oude schatten aan herinneringen eindelijk van zolder of uit de kelder te halen en het project “digitalisering” goed aan te pakken. “Veel mensen waren al langer van plan om hun media te laten digitaliseren en hebben dit nu eindelijk, bevorderd door de lockdown, actief opgepakt”, aldus Hans-Günter Herrmann, directeur van MEDIAFIX GmbH. Dit bleek ook uit de resultaten van een klantenonderzoek dat door MEDIAFIX is uitgevoerd.

150.000.000 herinneringen gered, dank u wel!

Hoe kan zo’n gigantisch aantal beter worden begrepen? Stelt u zich 5 grote zwembaden tot de rand gevuld met dia’s voor, of een konvooi van 77 vrachtwagens. En 150 miljoen minuten film is goed voor een bioscoopbezoek van 285 jaar, 24 uur per dag. En tot slot: 150 miljoen filmminuten komen overeen met bijna 700.000 km smalfilmband. Genoeg om de aarde maar liefst 17,3 keer te omspannen.

Mogelijkheden voor de toekomst

Vaak wordt ons de vraag gesteld: raakt de markt niet langzaam verzadigd? Maar aangezien bijna iedereen nog over dergelijke historische herinneringen beschikt, zien wij nog een groot potentieel voor de toekomst. Ook archieven en musea worden steeds vaker verzocht hun bestand aan historische documenten voor de toekomst veilig te stellen. Daarom blijven wij ook nieuwe capaciteit creëren. Voor de uitbreiding van de productie is al gezorgd: MEDIAFIX gaat in 2022 voor de vierde keer uitbreiden en wordt in de toekomst met zo’n 3.000 vierkante meter bijna twee keer zo groot.

Red nu uw herinneringen

Als u nog beschikt over analoge media uit de afgelopen decennia, is het verstandig om deze nu te laten digitaliseren voordat het te laat is. Laat uw media digitaliseren door de marktleider, wij digitaliseren uw analoge media voor de beste prijs en met een eersteklas service. Wij adviseren u graag over uw bestelling via tel.nr: 010 26 17 404.

Onze telefonische openingstijden zijn:
ma - vr: 10.00 – 15.00 uur