MEDIAFIX op bezoek bij Kamera Express

MEDIAFIX werkt sinds april 2022 samen met Kamera Express en heeft sindsdien afgiftepunten in de Benelux voor het digitaliseren van analoge media, waaronder 13 afgiftepunten in Nederland. Om de samenwerking in goede banen te leiden, kregen de winkels van Kamera Express een voor een training over de nieuwe diensten. Wij hebben de training gevolgd en de winkel in Mechelen bezocht.

Vitrine met fotoapparaten en toebehoorHoewel het dinsdagochtend is, is de winkel al drukbezocht. Het aanbod mag er dan ook zijn: foto- en videocamera’s, lenzen en statieven, fotokaders; u vindt het er allemaal. Daarnaast biedt de winkel een paar diensten aan zoals het afdrukken van foto’s en de verhuur van apparaten. Het grote aanbod trekt mensen van alle leeftijden aan: een man van middelbare leeftijd is op zoek naar een nieuwe camera, een oudere dame wil haar vakantiefoto’s afdrukken en een jonge vrouw heeft nieuwe pasfoto’s nodig.

Ze worden allen vriendelijk door bedrijfsleider Sven en zijn team bediend. Sven werkt al bijna twintig jaar in de winkel en kent dus de kneepjes van het vak, niet alleen wat de winkel betreft, maar ook fotografie in het algemeen. “Zowel ik als ook de meeste andere collega’s hebben een opleiding als fotograaf genoten, dus we weten er allemaal wel iets van af.” De winkel zelf is er ook al meer dan 70 jaar.

MEDIAFIX en Kamera Express bundelen hun krachten

Bedrijfsleider Sven en André van Mediafix bespreken de digitalisering van media
Bedrijfsleider Sven (links) en trainer André van MEDIAFIX

Die expertise wordt nu voor u gebundeld. Kamera Express is dé fotospecialist. MEDIAFIX is dan weer marktleider in het digitaliseren van analoge media. Door de samenwerking kunt u dus bijvoorbeeld eenvoudig uw dia’s of negatieven bij een van winkels van Kamera Express afgeven en aansluitend door ons laten digitaliseren. Om dat op elkaar af te stemmen, gaf MEDIAFIX een training aan de winkelmedewerkers, onder wie ook het Mechelse team.

“Het spreekt allemaal een beetje voor zichzelf”, luidde de conclusie van het team. Het is dan ook terecht eenvoudig om uw media te digitaliseren. U steekt uw analoge media in een doos en voegt het ingevulde bestelformulier toe. Daarna stuurt Kamera Express de media naar MEDIAFIX om ze te digitaliseren. Daarna krijgt u de digitale media als downloadlink, op usb-stick of dvd samen met de oorspronkelijke media thuis opgestuurd. Zo eenvoudig kan het zijn.

Liever zelf digitaliseren?

Toch willen klanten af en toe het heft in eigen handen nemen en bijvoorbeeld zelf hun dia’s digitaliseren. Zo verhuurt de winkel in Mechelen zelf ook diascanners. “Vooral tijdens de coronapandemie waren de diascanners felbegeerd”, voegt Sven toe. Ook MEDIAFIX heeft een sterke groei tijdens de pandemie gezien. Veel van onze klanten hebben voordien ook al eens geprobeerd hun dia’s zelf te digitaliseren, maar waren ontgoocheld van het resultaat. Professionele raad is vaak beter. “Ik kom liever hier naartoe en krijg raad van specialisten, dan dat ik thuis iets verpruts”, bevestigt een klant.

Uitstalraam Kamera Express Foto Nelissen MechelenSommige winkels van Kamera Express hebben echter ervaring in het digitaliseren. Ook in Mechelen worden tot op heden dia’s, smalfilms en filmbanden gedigitaliseerd. “Dat is echter omslachtiger, omdat er niemand specifiek voor verantwoordelijk is. We digitaliseren tussendoor, wanneer er minder klanten in de winkel zijn, omdat je meestal naast de apparaten moet blijven staan” De prijs is dan ook tamelijk hoog.

Daarom is Sven ook blij dat hij zijn klanten nu een goedkoper aanbod kan bieden. “Onlangs hadden we een klant die zijn 8mm-films wou laten digitaliseren. Hij was verbaasd over onze prijzen, toen hij ze met die van een online aanbieder vergeleek. Gelukkig konden we hem zeggen dat we binnenkort zelfs nog scherpere prijzen kunnen aanbieden. Die klant zullen we binnenkort dan ook weerzien.”

Wilt u ook uw analoge media met laagsteprijsgarantie laten digitaliseren? Wij adviseren u graag! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

op nr. 010 26 17 404