Negatieven laten digitaliseren en digitale afdrukken laten maken

Onze lievelingsfoto’s hebben het niet makkelijk: we nemen ze mee in onze portemonnee, kijken er vaak naar en laten ze zien aan vrienden en familie. Vaak ontstaan hierdoor knikken, scheuren en vlekken in en op de foto’s. Gelukkig hebben we echter nog de bijbehorende negatieven, die als grote schatten in schuiflades en kasten worden bewaard en dienen als verzekering dat onze lievelingsfoto’s nooit verloren gaan.

De negatieven zelf worden echter slechts zelden tevoorschijn gehaald, waardoor we ook niet weten in welke staat zij verkeren. En dat is niet slim! Want ook negatieven zijn niet eeuwig houdbaar. Na verloop van tijd vervagen zij en ontstaat kleurzweem. Als zij niet op de juiste manier worden bewaard en worden blootgesteld aan vocht, kan zelfs schimmel ontstaan. Er is een eenvoudige oplossing om uw kostbare negatieven te redden: Laat uw negatieven digitaliseren! De gedigitaliseerde negatieven worden op de computer omgekeerd oftewel omgezet in positieven. U ontvangt dus digitale afdrukken van uw negatieven.

Digitalisering van uw negatieven biedt veel voordelen:

  • U conserveert uw negatieven in de actuele staat waarin ze verkeren. Als uw negatieven nog geen ernstige verouderingsverschijnselen vertonen, bent u dus in het bezit van een digitale veiligheidskopie waarvan de kwaliteit niet meer achteruit kan gaan.
  • Reeds aanwezige schade zoals kleurzweem en verbleking kan digitaal worden verholpen als we uw negatieven digitaliseren. En na digitale nabewerking glanzen uw lievelingsfoto’s weer als vanouds.
  • De digitale afbeeldingen kunnen heel eenvoudig worden gedeeld met anderen. U kunt uw lievelingsfoto’s aan vrienden en familie ter beschikking stellen zonder dat u steeds nieuwe afdrukken hoeft te laten maken. Bijvoorbeeld via sociale netwerken zoals Facebook of per e-mail, waardoor ook uw zus in Australië heel eenvoudig in het bezit kan komen van uw gezamenlijke jeugdherinneringen.
  • Met gedigitaliseerde negatieven kunt u heel eenvoudig individuele fotocadeaus samenstellen. En ook persoonlijke diavoorstellingen, fotoboeken en canvasafdrukken zijn geen enkel probleem als u uw negatieven laat digitaliseren.

U ziet het, door het laten digitaliseren van uw negatieven ontstaan veel nieuwe mogelijkheden en worden uw kostbare herinneringen veiliggesteld.

Negatieven digitaliseren en inversie op de computer, hoe werkt dat?

Bij het digitaliseren van uw negatieven werkt MEDIAFIX met in eigen huis ontwikkelde apparaten, die een kwalitatief hoogwaardige en voordelige digitalisering van uw herinneringen mogelijk maken. Daarbij worden eerst digitale negatieven geproduceerd. Zij worden automatisch omgekeerd oftewel omgezet in digitale positieven.

Negative digitalisieren
Het gedigitaliseerde negatief voor inversie…
Invertiertes Negativ
… en na inversie.

 

 

 

 

 

 

De functie “inversie” oftewel omkeren is normaal gesproken in ieder eenvoudig fotobewerkingsprogramma aanwezig. Voor zwart-witnegatieven is deze functie volledig toereikend. Bij kleurnegatieven is wat meer behendigheid nodig. Kleurnegatieven zijn bedekt met een zogenaamd oranje masker. Dit masker is eigenlijk bedoeld voor het verbeteren van de kleurweergave bij afdrukken op fotopapier. Hierdoor is het echter moeilijker om digitale afdrukken te maken.

Als bij gedigitaliseerde kleurnegatieven normale inversie plaatsvindt, ontstaat kleurzweem op de afbeeldingen. Alleen door toepassing van een speciaal filter wordt een correcte kleurweergave gerealiseerd. Ook dit vindt bij MEDIAFIX geautomatiseerd plaats. U kunt echter ook professionele individuele filminversie bestellen. Daarbij wordt ieder negatief afzonderlijk bewerkt en worden de filters handmatig ingesteld, om het beste uit uw foto’s te halen. Dit is vooral raadzaam als uw negatieven al kleurzweem vertonen als verouderingsverschijnsel.

Negatieven laten digitaliseren door MEDIAFIX

Bij MEDIAFIX kunnen we uw negatieven digitaliseren vanaf € 0,19 per afbeelding. Wij scannen negatieven met Standaard Plus- (4.250 dpi), Premium- (5.000 dpi) of High-end-resolutie (6.200 dpi), met laagsteprijsgarantie!

Stuur ons online een vrijblijvende aanvraag of neem contact op met onze klantenservice, tel. 010 26 17 404. Ons vriendelijke team geeft u graag advies en beantwoordt al uw vragen.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaOnze telefonische openingstijden:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur