Nieuw bij MEDIAFIX: “MEDIAFIX stories van klanten”

Iedere dag zien wij de bijzondere opnames en unieke herinneringen van onze klanten. Het zijn de grote avonturen uit hun jeugd die vroeger op dia’s, negatieven, VHS en smalfilms zijn vastgelegd. Mevrouw Jack bijvoorbeeld is als jonge vrouw een jaar lang dwars door Afrika gereisd. Dat is echt uniek! Zij heeft haar mooiste foto’s door ons laten digitaliseren en stelt deze nu beschikbaar voor onze nieuwe rubriek “MEDIAFIX Wereldreis”.

In deze nieuwe rubriek kunnen klanten hun foto’s uit alle landen laten publiceren en zo voor de toekomst behouden. “Ons streven is om na verloop van tijd de hele wereld af te beelden met de foto’s van onze klanten”, zegt Hans-Günter Herrmann, een van de oprichters van MEDIAFIX.

Eerdere projecten

Neue Wache Unter den Linden in den 1970er Jahren
Neue Wache Unter den Linden in Oost-Berlijn in de jaren 70. Foto: Heidi Bähre

Tot dusverre zijn de verhalen “389 dagen Afrika” en “Het verhaal van de val van de Muur” over de val van de Berlijnse Muur gepubliceerd. Aan dit project hebben in totaal zes klanten van MEDIAFIX en historici alsmede Christian Simon, expert op het gebied van de val van de Berlijnse Muur, meegewerkt. Eén van hen is Karl Wenchel, die aan het begin van de jaren 60 met zijn Minox-spionagecamera foto’s heeft gemaakt in West-Berlijn, vlak na de bouw van de Muur. Zijn foto’s uit 1961 laten een Berlijn zien dat er nu niet meer is. Het zijn dus ook historische opnames die we digitaliseren. We kijken terug op gebeurtenissen die de wereld voor altijd hebben veranderd.

Ook de heer Wenchel komt tot de slotsom: “De val van de Berlijnse Muur was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de vorige eeuw, ook voor wie er niet bij was.” Met de nieuwe rubriek “MEDIAFIX Tijdreis” wordt een stukje geschiedenis toegankelijk gemaakt, en kunnen dankzij onze klanten foto’s worden getoond die anders verborgen zouden blijven. Het zijn analoge foto’s en films van historische, zeer emotionele momenten van over de hele wereld die we in een nieuwe pracht presenteren.

Het principe “Stories van klanten”

Het principe is simpel: Klanten die hun foto’s hebben laten digitaliseren door MEDIAFIX kunnen deze vervolgens naar de redactie sturen. Samen met het redactieteam wordt dan een verhaal gemaakt bij de foto’s, dat natuurlijk moet zijn gebaseerd op feiten. Veel klanten vinden het fijn dat ze iets over hun foto’s kunnen vertellen. De link naar de website kunt u eenvoudig doorsturen naar vrienden en familie, zodat u kunt laten zien dat uw foto’s en uw verhaal daar staan!

Er is vaak veel te vertellen, omdat door foto’s veel herinneringen terugkomen. Dit ervaren wij ook in de interviews: Bij het kijken naar foto’s herinnert de klant zich details die tientallen jaren teruggaan. Vaak is er veel meer materiaal dan we daadwerkelijk gebruiken.

Gute Resonanz

Frau Jack am Indischen Ozean
Aankomst in de Indische Oceaan. Foto: C. Jack

Veel klanten voelen zich aangesproken door de verhalen en zien parallellen met hun eigen verleden. Want iedereen heeft ze wel, die speciale momenten en herinneringen die het hart sneller laten kloppen als mensen eindelijk weer eens de tijd nemen om daaraan terug te denken. Welke schatten zitten in uw fotoalbums, diamagazijnen en negatiefstroken verborgen? Het is beslist de moeite waard om op onderzoek uit te gaan!

 

Klanten die hebben meegedaan, zijn enthousiast over het resultaat:

“Veel vrienden en bekenden naar wie ik de link naar het verhaal over de val van de Muur heb doorgestuurd, hebben erg positief gereageerd.” Dat vertelt onze klant de heer Wallrafen in aansluiting op dit project. Ook wij van MEDIAFIX zijn trots dat wij de resultaten van ons werk ook op deze manier kunnen presenteren. Op deze plaats willen wij graag onze klanten bedanken, zonder wie deze rubriek niet mogelijk zou zijn. Alle verhalen van klanten die tot dusverre zijn gepubliceerd, kunt u hier vinden: MEDIAFIX stories van klanten

Als ook u nog speciale opnames van historische momenten heeft of verre landen en culturen heeft bezocht, en ons graag deelgenoot wilt maken van uw verhaal, verzoeken wij u contact met ons op te nemen! U kunt een e-mail sturen naar ons redactieteam: presse@mediafix.nl. Als een verhaal wordt geplaatst, ontvangt de desbetreffende klant een tegoedbon van MEDIAFIX ter waarde van 50,00 € tot 150,00 €, afhankelijk van de afbeeldingen en de kwaliteit van de opnames.

Wij kijken uit naar uw verhaal!

Uw team van MEDIAFIX