8mm-film digitaliseren: wetgate-reiniging voor ideale resultaten

Super 8 digitalisierenIn de jaren 70 en 80 beleefden zij hun hoogtijdagen: de Super8-films. Veel mensen hebben speciale momenten zoals het romantische jawoord of de eerste gezinsvakantie vastgelegd op 8 mm-smalfilms. Met de ontwikkeling van de techniek raakten Super8-films echter steeds meer in vergetelheid, en nu leiden ze op zolder en in kelders een vergeten bestaan, begraven onder een dikke laag stof en bijna aan het einde van hun levensverwachting.

Dat is echter helemaal niet nodig, laat uw 8mm-film digitaliseren en geniet van uw mooie herinneringen in de beste kwaliteit: met wetgate-reiniging kunnen stof en krassen worden verminderd en wordt uw kijkplezier weer optimaal.

Wetgate-reiniging voor uw Super8-film

“Wetgate” is de afkorting van het Engelse begrip “wet-transfer film gate”. Het betreft een procedé (vertaald: natte doorgang) waarbij de filmrol door een met isopropanol gevuld bad wordt geleid. Dit procedé heeft het voordeel dat de houdbaarheid van de Super8-film wordt verlengd en dat tegelijkertijd de beeldkwaliteit van de gedigitaliseerde opname wordt geoptimaliseerd:

  • Wetgate-reiniging vermindert vuil: Op het filmmateriaal opgehoopt stof en vuil (bijvoorbeeld door langdurige of ondeskundige opslag) hebben niet alleen negatieve effecten op het geprojecteerde beeld, maar beschadigen ook het filmmateriaal en beperken de houdbaarheid daarvan. Met deze reinigingsmethode kunnen stofdeeltjes worden verminderd en krijgt uw Super8-film een langere levensduur.
  • Wetgate-reiniging retoucheert krassen: Bij de digitalisering van Super8-films met wetgate-reiniging doorloopt de film eerst de wetgate en wordt meteen daarna gedigitaliseerd. Daarbij wordt een dunne isopropanol-film gevormd op de tape. De optische dichtheid daarvan is vergelijkbaar met die van een Super8-film, waardoor het verschil in lichtbreking, waarvan anders sprake zou zijn, wordt gecompenseerd en krassen nauwelijks nog zichtbaar zijn.

Het resultaat zijn heldere beelden zonder zwarte stofvlekken die het kijkplezier verstoren. Ook vegen en krassen zijn nauwelijks nog zichtbaar. Hoe groot het verschil echt is, kunt u zien in deze YouTube-video:

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Ook foto-expert Jansen van MEDIAFIX pleit voor de wetgate-reiniging van Super8-films. Hij zegt:

“Onze wetgate-reiniging kan door ons in eigen huis ontwikkeld procedé een groot gedeelte van de stofdeeltjes van het filmoppervlak verwijderen zonder de film te beschadigen. Hierdoor wordt enerzijds natuurlijk de levensduur van het origineel verlengd, maar anderzijds wordt ook een aanzienlijk beter beeld gerealiseerd op de gedigitaliseerde film. Het verschil is duidelijk zichtbaar.”

Bedenk: wetgate-reiniging kan stofdeeltjes op uw Super8-film verminderen en ervoor zorgen dat krassen tijdens het digitaliseringsproces minder zichtbaar zijn. Het is echter niet altijd mogelijk om met wetgate-reiniging al het vuil volledig te verwijderen. Hiervoor zou het filmmateriaal handmatig mechanisch (bijvoorbeeld met zachte doeken) moeten worden behandeld.

Vooral bij oud of met vetdeeltjes gebonden stof kan de laag vuil op uw film erg hardnekkig zijn. Het oppervlak van uw film kan bij mechanische reiniging worden beschadigd. Dat gebeurt doordat vuildeeltjes vast gaan zitten in de microvezeldoek, waardoor zij sleepsporen op de film kunnen veroorzaken. MEDIAFIX digitaliseert uw Super8-films zo voorzichtig mogelijk en voert deze belastende behandeling niet uit.

Uw Super8-films laten digitaliseren voor de beste prijs

Als u uw 8mm-film digitaliseren wilt, biedt MEDIAFIX met wetgate-reiniging een optimale aanvullende dienst aan. U ontvangt niet alleen uw digitale resultaten in de best mogelijke kwaliteit, maar ook wordt de staat van uw Super8-film verbeterd, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd.

Omdat MEDIAFIX altijd een laagsteprijsgarantie geeft, is ook de professionele reiniging niet duur. U kunt uw Super8-films al laten reinigen vanaf een toeslag van slechts 1,95 €. Overtuig uzelf:

Resolutie tot 18 m
(4 min)
tot45 m
(10 min)
tot 67,5 m
(15 min)
tot 99 m
(22 min)
tot 144 m
(32 min)
PAL-standaard
720 x 540 pixels incl. opschrift en opslag van de videodata op dvd
€ 7,99 € 11,99 € 18,99 € 23,99 € 29,99
HD kwaliteit
960 x 720 pixels incl. opschrift en opslag van de videodata op dvd
€ 9,99 € 15,99 € 23,99 € 29,99 € 39,99
Full-HD kwaliteit
1440 x 1080 pixels incl. opschrift en opslag van de videodata op dvd
€ 11,99 € 18,99 € 24,49 € 32,99 € 44,99
24 in plaats van 18 Frames per Second (FPS)
Toeslag voor 24 FPS (voor amateurs zeldzaam formaat met hogere beelddichtheid)
+ € 7,00 + € 7,00 + € 7,00 + € 7,00 + € 7,00
Aanvullende dienst: WETGATE-reiniging
Voor het verminderen van krassen en stof
+ € 2,99 + € 5,99 + € 8,99 + € 12,99 + € 16,99
Alle prijzen incl. btw en evt. excl. verzendkosten.
Overige aanvullende diensten – digitalisering van Super8- en Normal8-films
Prio-service (10 werkdagen)*** + € 7,00 per film
Express-service (5 werkdagen)*** + € 13,00 per film
Opslag als video-dvd met prof. menu
alleen bij PAL-standaard
+€ 7,00 per film
Professionele reparatie van scheuren in films +€ 0,00 per scheur
Terugspoelen van niet-teruggespoelde films e.d. +€ 0,00 per film
Nabewerking Budget +€ 1,31 per minuut
Nabewerking Premium +€ 3,00 per minuut
Alle prijzen incl. btw en evt. excl. verzendkosten.

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Laat uw 8mm-film digitaliseren en bestel meteen wetgate-reiniging erbij – het verschil is de moeite waard! Vanzelfsprekend biedt MEDIAFIX nog meer opties aan. Wij repareren ook scheuren in uw films en bieden verschillende resoluties aan voor de beeldkwaliteit. Start hier meteen een vrijblijvende aanvraag om uw Super8-films te laten digitaliseren inclusief wetgate-reiniging .

Vragen? De vriendelijke medewerkers van onze klantenservice geven u graag advies in een persoonlijk gesprek. Neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404.

Onze telefonische openingstijden:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur