Nu negatieven digitaliseren
en herinneringen redden


  • Aanvraag startenAanvraag
  • Aanvullende diensten kiezenOpties
  • Bestelformulier downloadenformulier

Negatieven digitaliseren met 11% korting

11% kortingDe zomer loopt langzaam maar zeker ten einde. Voor hen die nog heerlijk willen nazomeren, is er gelukkig nog onze nazomeractie. Laat nu uw negatieven digitaliseren en laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw negatieven. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 15-09-2024.

Voer hieronder uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel krijgt u dan automatisch.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per scan
tot 500 negatieven
€ 0,35 € 0,31
501-1.500 negatieven € 0,31 € 0,28
1.501-2.500 negatieven € 0,29 € 0,26
vanaf 2.501 negatieven € 0,25 € 0,22
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier. De prijzen zijn hierboven afgerond op twee cijfers na de komma. Bij de berekening van de factuur gebruiken we drie cijfers na de komma.

Uw voordelen

  • Laagsteprijsgarantie in Nederland
  • 13 afgiftepunten
  • Professionele beeldinversie
  • Alle formaten en typen film
  • Resolutie tot 50 megapixels

Zo redden wij uw negatieven

Nadat u uw negatieven per post of persoonlijk heeft bezorgd, digitaliseren wij uw negatieven:

  • kwalitatief voor eenvoudige weergave op pc, tv en smartphone.
  • op een opslagmedium naar keuze of als download.
  • met de grootste zorg en conform de AVG.
Digitaliseren en opslaan op USB-stick of als download

Na uw vrijblijvende aanvraag via het formulier kunt u kiezen hoe u uw negatieven wilt terugkrijgen:

  • als jpg-bestand, geschikt voor de weergave op alle mogelijke apparaten
  • als tiff-bestand voor de professionele fotobewerking

U ontvangt de bestanden dan op een usb-stick, harde schijf of dvd. We maken graag extra kopieën voor uw vrienden en familie.

digitaliseren en verzenden

Voor de levering en verzending hebt u verschillende opties:

  • met de post
  • persoonlijk in een van onze afgiftepunten
  • Hebt u uw negatieven snel nodig? Met een verkorte verwerking zijn uw negatieven binnen 5 werkdagen verzendklaar.

Het beste voor uw negatieven: onze kwaliteitsniveaus

Gedigitaliseerd negatief in de Standaard+-kwaliteit: Man met kleinzoon in de tuin

De Standaard+ kwaliteit biedt met 4.250 dpi of 24 Mpx al een uitstekende resolutie. Bij het inzoomen op de afbeelding herkent u kleine details zoals de kleine letters op de trui. Afdrukken tot A3-formaat en weergave op 4K-monitoren zijn probleemloos mogelijk.

Gedigitaliseerd negatief in de Premium-kwaliteit: Man met kleinzoon in de tuin

Met zijn 5.000 dpi of 32 Mpx voldoet de Premium kwaliteit aan de hoge eisen van professionele fotografie. De resultaten imponeren met scherpere motieven en verbeterde kleurweergave. Hiermee zijn afdrukken tot A2-formaat en een uitstekende weergave op 4K-monitoren mogelijk.

Gedigitaliseerd negatief in de High-end-kwaliteit: Man met kleinzoon in de tuin

Wilt u uw negatieven laten digitaliseren en daarbij alles uit de oude beelden halen? De Highend kwaliteit biedt met 6.200 dpi of 50 Mpx en een dynamisch bereik van 4,5 en een hoge kleurechtheid en dynamisch bereik en maakt afdrukken tot A1-formaat mogelijk.

Een negatief is een fotografisch beeld waarbij de kleuren en helderheden zijn omgekeerd: lichte gebieden verschijnen donker en donkere gebieden verschijnen helder. Als wij uw negatieven scannen en daarbij de juiste kleuren en helderheden willen krijgen, moet het negatief worden omgezet in een positief. Die omzetting wordt inversie genoemd. Bovendien hebben negatiefstroken een typisch oranjebruine kleur. Onze Standaard-inversie verbetert de kleuren en is inbegrepen in de digitalisering. Bij sterke kleurafwijkingen raden we onze Premium-inversie aan met de volgende voordelen:

  • Hogere detailnauwkeurigheid: Door meer beeldinformatie te gebruiken, corrigeert de inversie de typische oranje zweem bij negatieven.
  • Verbetering van kleurafwijkingen: Kleurafwijkingen en verkleuringen worden weggewerkt en dat beter dan bij conventionele nabewerkingsmethoden.
  • Herleving van vervaagde tinten: Vervaagde tinten komen weer tot leven. Vooral bij oude kleurennegatieven leidt dat tot optimale resultaten.

De onderstaande afbeeldingen tonen negatieven direct na het scannen, dus zonder inversie, dan met de Standaard-inversie en tot slot met de Premium-inversie.

Onze AI kleurt uw negatieven na de digitalisering in. De belangrijkste voordelen daarvan zijn:

  • Oma’s herinneringen in kleur: Zwart-witnegatieven worden door een speciale AI ingekleurd. Uw familie zal verbaasd zijn om voorouders plotseling in kleur te zien.
  • Voor-en-navergelijking: U krijgt zowel de originele zwart-witscan als de ingekleurde afbeelding. Zo kunt u de verschillen direct zien.
  • Behoud van het origineel: Uw gedigitaliseerde negatieven blijven analoog en digitaal intact.  We kleuren alleen de gedigitaliseerde afbeelding in.

Onze droge reiniging bevelen we niet alleen aan als we bijzonder vuile negatieven scannen. Ze biedt de volgende voordelen voor alle negatieven:

  • Stofvermindering: De droge reiniging vermindert het stof op uw negatieven aanzienlijk.
  • Schonere digitale beelden: Na de digitalisering hoeft u zich geen zorgen meer te maken over vuil op de afbeeldingen.
  • Eenvoudige nabewerking: Door de vermindering van stof en vuil hebben experts minder tijd nodig voor de nabewerking.

Aanvraag indienen

Vraag eerst vrijblijvend aan. Uw aanvraag verplicht u tot niets. Vervolgens ontvangt u uw bestelformulier, dat u ondertekent en bij uw verpakte media voegt.

Bezorgen

Vervolgens verpakt u uw media voor transport. U kunt uw media dan persoonlijk afgeven bij Kamera Express of versturen met de post of een koeriersdienst naar keuze.

Laten digitaliseren

Nu zijn wij aan de beurt. U kunt ontspannen terwijl wij uw negatieven digitaliseren. Meer dan 90% van de bestellingen kunnen we binnen twee tot vier weken afronden.

Google Maps

Met het laden van de kaart aanvaardt u de privacyverklaring van Google.
Meer informatie

Kaart laden

Bent u ook nog in het bezit van oude negatieven met waardevolle herinneringen? Negatieven scannen is de beste manier om die herinneringen te bewaren. Want al na 20 jaar* begint het materiaal te vergaan.

Daarom laat u het best uw negatieven scannen:

Negatieven digitaliseren voordat het te laat is

  • Verkleuringen en kleurafwijkingen treden op na verloop van tijd.
  • Slechte opslagomstandigheden leiden tot sneller verval.
  • Vouwen en krassen kunnen gemakkelijk ontstaan.

Uw gescande negatieven worden omgezet in levendige beelden. Gebruik de digitale afbeeldingen om te delen, bekijken en archiveren. De digitalisering maakt nieuwe toepassingen mogelijk, inclusief afdrukken op canvas.

*Bron: Wilhelm, Henry (1993): The Permanence and Care of Color Photographs

Klik op de titel voor meer informatie

Negatieven digitaliseren met laagsteprijsgarantie: niemand is goedkoper

MEDIAFIX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaWij digitaliseren uw negatieven voor de laagste prijs. Dat garanderen wij met onze laagsteprijsgarantie. Vanaf slechts € 0,25 per negatief ontvangt u uw dierbare herinneringen bij ons in uitstekende kwaliteit.

U kunt onze prijzen vergelijken met die van andere aanbieders en zelf zien: dankzij onze eigen productie en technologie is ons aanbod voor het scannen van negatieven uniek in Nederland.

Negatief-films

Let op:

Ook bij de talrijke aanvullende diensten voor het digitaliseren van negatieven, zoals de reiniging of het digitaliseren van aparte foto’s, is het de moeite waard om aanbieders te vergelijken. Bovendien ligt de maximale resolutie van de scans bij sommige aanbieders onder onze minimale resolutie.

13 afgiftepunten in Nederland

kaart van 13 afgiftepunten in NederlandU hebt oude negatieven die u liever niet met de post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij onze 13 afgiftepunten in Nederland kunt u uw negatieven heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw negatieven daar op en levert ze af bij ons af voor de digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag. Of neem voor verdere informatie over het scannen van negatieven contact op met onze klantenservice.

Negatieven digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtauto's voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantenservice van MEDIAFIX helpt u bij het digitaliserenUw vertrouwen is belangrijk voor ons. Daarom hechten we grote waarde aan een grondig advies over de digitalisering van uw herinneringen. Dat helpt niet alleen u, maar ook onszelf: op die manier kunnen we uw wensen en verwachtingen beter begrijpen. We helpen u dan ook graag telefonisch 010 26 17 404 of per e-mail (info (at) mediafix.nl).

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens contact met u op.

Wij digitaliseren alle formaten en soorten ontwikkelde fotorolletjes

Wij digitaliseren:

  • alle bij ons bekende groottes en formaten (klein-, midden-, groot- en panoramaformaat)
  • speciale formaten zoals Instamatic, Minox of pocket
  • alle soorten negatieffilms zoals AGFA, Kodak of zwart-witfilms

Voor professionele, hoogwaardige scans gebruiken wij de Flextight X5 van Hasselblad.

Als u niet weet welk formaat uw negatieven hebben of nog andere media zoals VHS-banden of 8mm-films wilt laten digitaliseren, kunt u contact met ons opnemen. We helpen u dan graag verder.

Opslag van uw negatieven op dvd of USB-stick of via download

Negatieven digitaliseren en omzetten naar dvd of usbDe scans van uw fotonegatieven slagen we op op dvd of USB-stick of sturen we als download. Als u geen opslagmedium hebt gekozen, worden uw bestanden door ons opgeslagen in de voor u voordeligste variant.

Bij een online aanvraag in de actieperiode krijgt u de USB-stick voor opslag gratis!

Negatieven digitaliseren – uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: laagsteprijsgarantie
Klanttevredenheid: bewezen tevredenheid
Veiligheid: AVG-conform volgens de Europese privacywetgeving
Levering: 13 afgiftepunten in Nederland / met de post
Advies: telefonisch / per e-mail / ter plaatse
Formaten: alle formaten en filmsoorten
Opslag: negatieven op dvd, USB-stick, harde schijf of via download

Negatieven zelf digitaliseren of laten digitaliseren?

Als u negatieven of fotorolletjes zelf scannen wilt, hebt u een apparaat nodig met een overeenkomstige hoge resolutie, anders kunt u de gescande beelden uiteindelijk uitvergroot alleen sterk korrelig bekijken. Hoogwaardige scanners voor negatieven zijn duur in aanschaf (vanaf € 500,00) en zijn dus pas rendabel bij een zeer groot aantal scans van negatieven.

Scans van losse negatieven kosten extreem veel tijd (meerdere minuten per foto) en vaak is het resultaat door stof of vouwen op de negatiefstrook niet tevredenstellend. Bij goedkope apparaten ontstaan dan weer vanwege de oranje zweem problemen bij de inversie van de kleuren, waardoor u geen kleurechte scans verkrijgt. Daarom laat u het best een professioneel bedrijf uw negatieven digitaliseren.

Hoe verloopt een bestelling voor het digitaliseren van negatieven door MEDIAFIX?

Negatieven scannen bij MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier voegt u bij uw pakket.

BELANGRIJK: Zonder het formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakket persoonlijk afgeven bij onze 13 afgiftepunten in Nederland of met de post versturen. Uitleg over hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na de digitalisering krijgt u uw negatiefstroken en de gedigitaliseerde afbeeldingen naar uw adres toegestuurd.

Proces voor negatieven digitaliseren bij MEDIAFIX

Wat kost het digitaliseren van mijn negatieven bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX digitaliseert uw negatieven al vanaf € 0,25 per stuk. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbare resolutie en aantal, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van negatieven in heel Nederland.

Hoe kan ik mijn negatieven bezorgen om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten met de post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven in een van onze 13 afgiftepunten in Nederland. Bij verzending met de post kunt u uw media naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX
Rietbaan 5
2908 LP Capelle aan den IJssel

Na de digitalisering versturen wij uw negatieven verzekerd naar uw adres.

Kan MEDIAFIX mijn niet-ontwikkelde fotorolletjes digitaliseren?

Bij het ontwikkelen ondergaan fotorolletjes een chemisch proces. Dat proces voeren wij niet door. U kunt bij ons enkel ontwikkelde negatieven of fotorolletjes laten digitaliseren.

Heeft het digitaliseren van oude negatieven eigenlijk nog zin?

Ja, juist bij zeer oude negatiefstroken of fotorolletjes is digitaliseren zinvol voordat het daarvoor te laat is. Door onze professionele reiniging en de handmatige omzetting van ruwe data behalen wij ook bij sterk versleten negatieven nog zeer goede resultaten.

In welk bestandsformaat worden mijn gedigitaliseerde negatieven opgeslagen?

Wij slaan uw negatieven standaard op in JPG-formaat. Voor bijzondere eisen is opslaan in TIFF-formaat eveneens mogelijk.

In welke resolutie worden mijn negatieven gescand?

Afhankelijk van het gewenste kwaliteitsniveau ontvangt u uw negatiefscan in 4.250 dpi of 24 Mpx, 5.000 dpi of 32 Mpx, of 6.200 dpi of 50 Mpx.

Krijg ik een digitaal positief of een digitaal negatief?

Als wij uw negatieven digitaliseren, krijgt u van ons over het algemeen de positieve afbeelding.

Hoe kan ik mijn negatieven het best verpakken?

Enveloppen, fototassen van papier of plastic hoezen waar de negatieven los in zijn geplaatst, zijn het meest geschikt voor het digitaliseren.

Moet ik foto’s laten digitaliseren of negatieven?

Over het algemeen kunt u beter negatieven digitaliseren, omdat wij daarmee een hogere resolutie kunnen behalen.

Moet ik de papierstrook van tevoren verwijderen?

Nee! Wij verwijderen de papierstrook gratis voordat wij uw negatieven digitaliseren.

Moet ik mijn negatieven voor het digitaliseren reinigen?

Een reiniging is zeker aan te bevelen. Dat kunt u zelf voorafgaand aan het digitaliseren doen of tegen een geringe meerprijs vakkundig door ons laten uitvoeren.

Is het mogelijk om alleen bepaalde negatieven van een strook te digitaliseren?

Nee, MEDIAFIX digitaliseert over het algemeen alle negatieven op één strook. Wanneer u de stroken op maat knipt of los aanlevert, moeten wij een meerprijs berekenen. Onze prijzen zijn gebaseerd op stroken met vier tot zes fotonegatieven. Stroken met één tot drie fotonegatieven digitaliseren we ook. Maar daar komt een toeslag bij ter hoogte van € 0,04 per negatief. Bij het scannen van losse negatieven bedraagt de meerprijs € 0,16.

Welke formaten negatieven digitaliseert MEDIAFIX?

Wij digitaliseren alle analoge beeldmedia in de gangbare formaten. Ook speciale formaten kunnen wij zonder probleem digitaliseren. Stuur ons een aanvraag en we vinden een oplossing. De gangbaarste formaten hebben we in de volgende tabel voor u opgelijst.

Negatiefformaat Eigenschappen Prijs per negatief
Kleinbeeld
(24×36 mm)
  • het gangbaarste formaat negatief
  • ook wel 35 mm genoemd
Vanaf € 0,25
Middenformaat-afbeeldingen
(4×4 tot 6×9 mm)
  • aanzienlijk hogere scherpte en resolutie dan in KB-formaat
  • vanwege de beeldkwaliteit ook vandaag de dag nog zeer geliefd bij professionele fotografen en hobbyfotografen
Vanaf € 1,11
Grootformaat-afbeeldingen
(9×12 tot
200×300 mm)
  • uitstekende beeldkwaliteit
  • alleen voor zeer gespecialiseerde doeleinden, bijv. architectuurfotografie
Vanaf € 3,00
Minox- & pocketformaat
(11×18
17×13 mm)
  • exotische formaten
  • laagste beeldkwaliteit
Vanaf € 0,59
Halfformaat-afbeeldingen
(24×18
24×24 mm)
  • dezelfde film als bij kleinbeeldformaat
  • belicht in het klassieke stommefilmformaat 18×24 mm
  • door AGFA uitgebreid tot 24×24 mm
Vanaf € 0,44
Instamatic
(28×28 mm)
  • makkelijker plaatsen van de films in de camera
  • zeer populair vanwege het vierkante formaat
Vanaf € 0,59
APS-films
(16,7×30,2 mm)
  • Afkorting staat voor Advanced Photo System
  • beschikt over een weergave van de filmstatus, die dubbel belichten of onbelicht ontwikkelen voorkomt
Vanaf € 0,33

Kan ik onontwikkelde negatieven laten scannen?

Onontwikkelde negatieven digitaliseren we niet. De ontwikkeling van de films kan worden gedaan door (foto)speciaalzaken. Zodra uw negatieven zijn ontwikkeld, kunnen wij uw negatieven digitaliseren.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van negatieven?

We helpen u graag! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

  • ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

tel. 010 26 17 404.