Beste resultaten: dia’s scannen met vochtige reiniging

Toen u de laatste keer uw dia’s bekeek, stelde u met ontzetting het volgende vast: Uw dia’s zitten onder het stof en hebben vlekken, en de geprojecteerde afbeelding is een ramp! Het is duidelijk dat de kwetsbare dia’s hun grenzen hebben bereikt. Daarom wilt u uw dia’s digitaliseren en uw afbeeldingen redden. Om te zorgen voor heldere fotobestanden zonder stofdeeltjes en vlekken is vochtige reiniging een ideale extra optie bij het scannen van dia’s.

Zinvol: reiniging van dia’s voor het scannen

U vraagt zich nu misschien af: Waarom zou ik mijn oude dia’s laten reinigen als ze toch worden gedigitaliseerd, en de afbeeldingen worden overgebracht naar de digitale wereld? Misschien bent u zelfs van plan om de dia’s weg te gooien na het digitaliseren. Waarom moeten de dia’s dan toch worden gereinigd? Aan reiniging zijn voor u verschillende voordelen verbonden:

  1. Door reiniging van uw dia’s wordt de beeldkwaliteit van het digitale bestand verbeterd. Want: Bij het digitaliseren wordt de afbeelding in de actuele staat gedigitaliseerd. Op niet-gereinigde dia’s zijn later ook lelijke stofvlekken, vegen en andere vuilresten zichtbaar. MEDIAFIX reinigt de dia’s voordat zij worden gescand. Hierdoor worden stofdeeltjes en dergelijke verwijderd voordat de digitale afbeelding ontstaat.
  2. Door het reinigen van de dia’s wordt de levensduur van uw dia’s verlengd. De meeste mensen zijn gehecht aan hun dia’s en willen de kleine ramen na het digitaliseren weer terug hebben. Stof, vuil, vocht en andere stoffen verkorten de levensduur van uw dia’s drastisch. Om ervoor te zorgen dat de originele dia’s ook na het scannen nog een zo lang mogelijke levensduur hebben, is reiniging absoluut noodzakelijk.
  3. De klassieke dia-avond is weer leuk. Als de scans van uw dia’s voor u vooral een veiligheidskopie van uw opnames zijn en u op de klassieke manier wilt blijven kijken naar uw dia’s, heeft u dankzij de reiniging weer heldere dia’s zonder storende vlekken en vegen.

Vochtige reiniging bij het scannen van dia’s

Auch die Reinigung Ihrer Dias erledigen wir mit höchster Vorsicht und Hingabe

Het is nauwelijks te voorkomen: na verloop van tijd raakt het kwetsbare fotomateriaal door opslag en omgevingsinvloeden beschadigd. Als de afbeelding alleen nog maar onder een dunne laag stof verborgen gaat, kan de dia meestal met een kwast of een voorzichtige persluchtbehandeling worden gereinigd. Maar met name stof dat al langer aanwezig is, nicotineaanslag en vettig vuil kunnen ook met deze methode niet meer zomaar worden verwijderd. In dat geval helpt alleen nog vochtige reiniging. Onze geschoolde medewerkers weten dat het fotomateriaal enorm kwetsbaar is en behandelen uw dia’s altijd met de grootste zorgvuldigheid. Om deze reden worden alleen dia’s vochtig gereinigd die minimaal worden beschermd door een glazen afdekking. Voor de vochtige reiniging wordt een fijne katoenen doek gebruikt die in isopropanol wordt gedrenkt. Het reinigingsmiddel lost zelfs hardnekkig vuil op dat zich in de loop van de jaren heeft verzameld, en het zachte weefsel beschermt de glazen afdekking van uw dia’s tegen lelijke krassen. Het resultaat is een heldere afbeelding, zowel bij klassieke projectie als bij weergave op de computer.

Reiniging van dia’s voor het scannen: MEDIAFIX neemt u voor een voordelige prijs veel werk uit handen

Vooral bij hardnekkig vuil is de vochtige reiniging van uw dia’s zeer zinvol. Want hardnekkig vuil is duidelijk zichtbaar op de afbeelding en maakt deze lelijk. Als u uw dia’s laat digitaliseren, neemt onze scanner de afbeelding in de actuele staat over. Niet-gereinigde dia’s hebben daarom fotobestanden met vlekken en vegen tot gevolg. In dit geval kost het u veel tijd en moeite om de gedigitaliseerde afbeeldingen met een fotobewerkingsprogramma zo te bewerken dat het vuil niet meer te zien is. Afhankelijk van de mate van vervuiling kost dat per afbeelding al snel een half uur. Als u een paar honderd dia’s bezit, mondt de fotobewerking al snel uit in een project dat wekenlang uw kostbare vrije tijd in beslag neemt. Als u uw dia’s voor het scannen laat reinigen, kunt u zichzelf deze werkzaamheden en daarmee veel tijd en moeite besparen. De vochtige reiniging van uw dia’s kost bij ons € 0,25 per dia, wat met het oog op de bespaarde werktijd een lage prijs is.

Investeer in glasheldere afbeeldingen en kies bij sterk vervuilde dia’s voor vochtige reiniging! In dat geval ontvangt u fotobestanden zonder vlekken en vegen, waardoor ook de klassieke dia-avond leuker is! Laat vandaag nog uw dia’s digitaliseren, wij stellen voor u een aanbod op maat samen met laagsteprijsgarantie. U kunt uw herinneringen persoonlijk bij ons afgeven of per post toesturen, waarna uw dia’s door MEDIAFIX worden gedigitaliseerd.
Heeft u nog vragen? Aarzel niet en laat u door de vriendelijke medewerkers van onze klantenservice individueel en vrijblijvend adviseren. Neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404.

Onze telefonische openingstijden:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur