Dia's weggooien –
hier moet u op letten!

  • Aanvraag startenAanvraag
  • Aanvullende diensten kiezenOpties
  • Bestelformulier downloadenformulier

Dia’s digitaliseren met 11% korting

U kunt het best eerst uw dia’s digitaliseren voordat u de dia’s weggooit. Wij digitaliseren alle formaten met laagsteprijsgarantie.

Profiteer nu van de zomerkorting en MEDIAFIX schenkt u 11% korting op de digitalisering van uw dia’s. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per diascan
tot 500 dia’s
€ 0,29
501-1.500 dia’s € 0,25
1.501-2.500 dia’s € 0,23
vanaf 2.501 dia’s € 0,19
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Dia’s laten digitaliseren: uw voordelen

  • Dia’s laten digitaliseren vanaf € 0,19 per dia
  • Laagsteprijsgarantie in heel Nederland
  • Digitalisering door de marktleider
  • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
  • Dia’s op dvd, USB-stick of via download
  • Persoonlijk advies inclusief: telefonisch of per e-mail
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken Frontman van de rockband BAP

Hebt u dozen dia’s uit een erfenis gekregen of zelf veel oude dia’s in uw bezit die u wilt weggooien? Dan rijst de vraag: hoe kunt u uw dia’s op de juiste manier weggooien? Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. De voorschriften die gelden voor de vernietiging van dia’s verschillen per regio of gemeente. Ook de leeftijd van de dia’s kan invloed hebben op de manier waarop u uw dia’s vernietigen of weggooien moet.

Dia's weggooien

Dia’s weggooien: in het huisvuil?

In de meeste gemeentes is afvoer in het restafval de juiste en eenvoudigste manier om uw dia’s weg te gooien. Natuurlijk geldt dat alleen voor kleinere hoeveelheden die in de vuilnisbak voor restafval passen. Het is echter ook mogelijk dat de recyclingvoorschriften in uw gemeente wat strenger zijn. In dat geval moet u de ramen in de gele bak en de diafilm in het restafval afvoeren. Het is dus raadzaam om eerst informatie in te winnen over de regelingen die gelden voor de afvoer van dia’s. Grote hoeveelheden die niet in de vuilnisbak voor restafval passen, moet u naar een recyclingbedrijf bij u in de buurt brengen. Daar kunt u ook hele dozen met dia’s naartoe brengen.

Dia’s correct weggooien: voorzichtig met oude dia’s van nitraatfilm

Als u uw dia’s wilt weggooien, moet u rekening houden met de leeftijd van de dia’s. Dia’s die in de jaren 60 of later zijn gemaakt kunt u zoals hierboven beschreven weggooien. Bij dia’s die tot in de jaren 50 zijn gemaakt ligt dat anders. Toen werden nog gevaarlijke nitraatfilms gebruikt, ook wel celluloidfilms genoemd. Die staan bekend als explosief, omdat ze bij een temperatuur vanaf 38 °C zelf kunnen ontbranden en een explosieve kracht hebben die groter is dan die van buskruit. Daarom is het niet eenvoudig om deze dia’s correct weg te gooien. Samen met het huisvuil mogen ze hoe dan ook niet worden afgevoerd, en ook een recyclingstation mag het gevaarlijke materiaal niet aannemen.

Dia’s scannen en herinneringen redden

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaUw diacollectie is al oud en neemt onnodig veel ruimte in beslag. De opnames vertonen al de eerste verouderingsverschijnselen, de herinneringen worden troebel. Als u uw dia’s wilt weggooien, maar de herinneringen wilt bewaren, kunt u het best uw dia’s digitaliseren. MEDIAFIX is uw partner! Wij scannen uw dia’s al vanaf € 0,19 per dia tot 6.200 dpi, en dat met laagsteprijsgarantie.

Hebt u nog vragen? Onze klantenservice is u graag telefonisch van dienst. We geven u een persoonlijk en vrijblijvend advies en stellen een op uw collectie afgestemd aanbod voor u op.
Neem contact met ons op via info (at) mediafix.nl of 010 26 17 404.

We zijn telefonisch als volgt bereikbaar:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur