Foto’s of negatieven laten scannen: Wat is beter?

Negatieven digitaliserenFotos oder Negative scannen? of foto’s digitaliseren  – dat is de grote vraag. Als u uw analoge schatten een digitale toekomst wilt geven, zijn wij van MEDIAFIX u graag behulpzaam.

Wat is een negatief? Wat is een foto?

Negatieven en foto’s verschillen allereerst natuurlijk qua uiterlijk van elkaar: een negatief is veel kleiner dan een foto en kan alleen in direct licht worden bekeken. Bovendien wordt de afbeelding – zoals de naam al zegt – negatief oftewel omgekeerd weergegeven. Het oranje masker vervreemdt de afbeelding nog meer. Foto’s daarentegen geven precies de afbeelding weer die is gefotografeerd: in de juiste kleuren en zonder masker eroverheen.

Foto’s en negatieven hangen echter rechtstreeks met elkaar samen, aangezien er zonder negatief geen foto is, en omgekeerd. Foto’s zijn de eindproducten van de negatieven.

In een apart artikel zijn we al ingegaan op de verschillen tussen dia’s, negatieven en foto’s . Hier kunt u alles nog een keer gedetailleerd nalezen.

Foto’s of negatieven scannen?

Omdat de afbeelding op een negatief en op een foto hetzelfde is, rijst natuurlijk de vraag welk van deze media u het best kunt (laten) digitaliseren: Foto’s of negatieven digitaliseren? Als u alleen over een negatief of een foto beschikt, is natuurlijk duidelijk dat ook alleen dat medium kan worden gedigitaliseerd. Maar ook als u in het bezit bent van beide media is dit snel duidelijk, aangezien een kopie nooit zo goed is als het origineel. En aangezien het negatief het origineel is en de foto slechts een kopie van het origineel, kunt u het best uw negatieven laten scannen.

U moet echter nog een beslissing nemen: Bij zwart-witfoto’s is het sowieso beter om de negatieven te laten digitaliseren, mits ze nog aanwezig zijn. Hetzelfde geldt voor kleurenfoto’s waarbij een hoge resolutie van groot belang is en ook professionele inversie wordt gewenst. Als een correcte weergave van de kleuren belangrijk is en uw budget laag is, kunt u beter uw foto’s laten digitaliseren.

Fotos oder Negative scannen?Het scannen van negatieven heeft als voordeel – in tegenstelling tot het scannen van foto’s – dat een scherpere en betere beeldkwaliteit kan worden bereikt, omdat het immers het originele materiaal betreft.

Als u echter alleen over de foto’s beschikt en de negatieven niet meer beschikbaar zijn, is het toch raadzaam om deze te laten digitaliseren. Ook in dit geval kan MEDIAFIX een zeer goede kwaliteit realiseren.

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Waar wacht u dus nog op? Laat uw negatieven of foto’s digitaliseren en voorkom dat uw opnames lijden onder de tand des tijds! Profiteer bij MEDIAFIX bovendien van de laagsteprijsgarantie.

Hebt u nog vragen? De vriendelijke medewerkers van onze klantenservice geven u graag advies in een persoonlijk gesprek. Neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaOnze telefonische openingstijden:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur