Nog meer WOW voor uw dia’s: mooier, beter, scherper

Nieuwe kwaliteitsniveaus voor dia's met tot 6.200 dpi

2023 is het jaar van de vernieuwingen bij MEDIAFIX. De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan nieuwe kwaliteitsniveaus voor de digitalisering van dia’s. Zo kunnen we u vanaf nu een nog hogere kwaliteit en resolutie bieden wanneer we uw dia’s digitaliseren. “We hebben onze scanners volledig vernieuwd en hebben daardoor de mogelijkheid om bij al onze kwaliteitsniveaus een beter resultaat af te leveren”, aldus de technisch directeur en medeoprichter van MEDIAFIX, Christoph Kind. Maar geen zorgen: kwaliteit kan ook goedkoop zijn!

Mooiere kleuren

De basis blijft echter dezelfde: vanaf € 0,19 per dia digitaliseren we in Budget-kwaliteit en vanaf € 0,19 per afbeelding in Standaard-kwaliteit. Dus toch niets nieuws onder de zon? Natuurlijk wel! Onze nieuwe scanners hebben een veel betere kleurweergave en kunnen een lichte kleurzweem al corrigeren, zoals de onderstaande afbeeldingen laten zien.

Oude dia’s krijgen door de jaren heen vaak een rode, paarse of blauwe kleur. Zulke dia’s hebben we in het verleden weliswaar kwalitatief en in de gewenste resolutie gedigitaliseerd, maar de kleurzweem werd grotendeels overgenomen. Onze nieuwe scanners gaan daartegen in. “We hebben de balans tussen briljante kleuren enerzijds en een uitstekende kwaliteit anderzijds gezocht en gevonden. Zo kunnen we klanten visueel mooie afbeeldingen leveren en hebben experts nog altijd de mogelijkheid om de foto’s verder te bewerken zonder kwaliteitsverlies”, verzekert Christoph Kind.

Bij een duidelijkere kleurzweem en andere verouderingseffecten raden we onze nabewerking voor dia’s aan. Naast de kleurzweem verbetert de semiautomatische nabewerking andere problemen specifiek voor dia’s zoals bleke en contrastarme kleuren.

Verbeterde nabewerking

In het geval van extreem sterke kleurzweem moeten echter verdere aanpassingen worden gedaan. Daarbij bieden onze Standaard- en onze nieuwe en verbeterde High-end-nabewerking de oplossing. Naast kleurzweem worden ook andere uitdagingen specifiek voor dia’s zoals bleke en contrastarme kleuren verbeterd.

Hier ziet u een voorbeeld van wat onze Standaard- en High-end-nabewerking voor uw dia’s kunnen doen:

Premium- en High-end-kwaliteit met hogere resolutie en groter dynamisch bereik

Wij digitaliseren uw dia’s met de nieuwste technologie die beschikbaar is. Daarbij maken we een grote sprong voorwaarts! Met de Standaard- en Premium-kwaliteit krijgt u nu hogere resoluties en dat voor dezelfde prijs. De High-end-kwaliteit vervangt onze oude Premium Plus-kwaliteit en biedt u met 6.200 dpi voldoende resolutie voor vergrotingen en afdrukken tot 1,50 m breed.

Zowel bij Premium als High-end profiteert u bovendien van een hoger dynamisch bereik van Dmax=4,5. Het dynamische bereik beschrijft het spectrum tussen de lichtste en donkerste delen van een afbeelding.

“Bij een dynamisch bereik van Dmax=4,5 krijgt u duidelijke motieven met sterke contrasten. Op de scannermarkt is er niet veel beters te vinden”, aldus Christoph Kind. Zelfs ’s werelds beste filmscanner, de Hasselblad Flextight X5, waarmee we ook scans voor u aanbieden, levert maar een tikje meer contrast.

 

»

Op de scannermarkt is er niet veel beters te vinden.

«

Christoph Kind
Technisch Directeur

 

Onze nieuwe Premium-kwaliteit biedt in vergelijking met de Standaard-kwaliteit ook een nog betere kleurweergave – ook bij moeilijke, verkleurde foto’s. Zo zijn de gevoeligheid en het reactievermogen van de scansensor duidelijk beter. Onze apparaten kunnen kleuren beter filteren en zo de invloed van kleurzwemen verbeteren. Ze bieden een kleurweergave die beantwoordt aan de modernste technologie.

In totaal biedt MEDIAFIX vanaf nu de kwaliteitsniveaus Budget, Standard, Premium en High-end aan. Wilt u het beste uit uw dia’s halen of gewoon uw dia’s digitaliseren? Er is voor elk wat wils!

Kwaliteits-
niveau
Resolutie Prijs per dia
Budget 2.900 dpi vanaf € 0,19
Standaard Plus 4.250 dpi vanaf € 0,19
Premium 5.000 dpi vanaf € 0,27
High-end 6.200 dpi vanaf € 0,35

Vergelijk hier onze vier kwaliteitsniveaus voor dia’s:

Grootste kwaliteitsoffensief in tien jaar

MEDIAFIX-technicus
Ons technische team is dagelijks aan de slag, zodat we uw dia’s in de beste kwaliteit kunnen digitaliseren.

Onze vorige kwaliteitsniveaus hebben hun dienst bewezen aan tal van tevreden klanten. Sinds 2012 hebben we bijna 100 miljoen dia’s gedigitaliseerd. Nu stonden de sterren goed voor vernieuwing. “We hebben ons vanaf het begin voorgenomen om als marktleider zowel met onze prijzen als met onze kwaliteit te troeven“, legt MEDIAFIX-directeur en medeoprichter Hans-Günter Herrmann uit. “Omdat we onze klanten nog steeds de beste ervaring willen bieden bij de digitalisering, was het tijd om onze kwaliteitsniveaus bij te werken.”

In de loop der jaren zijn we steeds beter gaan digitaliseren, maar het is de eerste keer dat er tegelijkertijd zulke grote aanpassingen aan alle kwaliteitsniveaus zijn. “Die aanpassingen hebben we niet van de ene op de andere dag doorgevoerd”, vult Kind aan: “We hebben er vier maanden lang aan gewerkt en hebben keer op keer de meningen van onze klantenservicemedewerkers en kwaliteitsmanagers ingewonnen. Zo hebben we niet alleen vanuit technisch oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van de klant het beste resultaat behaald.”

Dia’s digitaliseren bij MEDIAFIX

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaProfiteer nu van de nieuwe, verbeterde kwaliteit bij MEDIAFIX en laat uw dia’s digitaliseren vanaf € 0,19 per dia. Voor de digitalisering geldt ook onze laagsteprijsgarantie. Doe een vrijblijvende aanvraag via het formulier en laat uw dia’s digitaliseren in de beste kwaliteit en voor de beste prijs!

Hebt u nog vragen? Bel ons dan gerust!

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

op 010 26 17 404

Ook deze nieuwigheden hebben we voor u:

MEDIAFIX kan uw foto's inkleuren

MEDIAFIX kan nu ook uw zwart-witfoto’s inkleuren. We digitaliseren uw oude foto’s en negatieven en kleuren ze daarna digitaal in.

Foto’s inkleuren

Nabewerking na het digitaliseren van videobanden: voor - na

De MEDIAFIX-nabewerking voor videobanden verbetert de toonwaarden, contrasten en kleuren van de gedigitaliseerde videobanden merkbaar.

Video’s bewerken