Super-8-film digitaliseren: zelf doen of laten doen?

gratis retourzendingU wilt uw 8mm-film digitaliseren? Zelf doen of laten doen – wat is beter? Zelf smalfilms digitaliseren is omslachtig en duur. MEDIAFIX heeft zelf ontwikkelde apparaten om Super 8 naar mp4 over te zetten, wat een goede kwaliteit tegen de beste prijs mogelijk maakt. Bespaar uzelf de moeite en laat uw 8mm-film digitaliseren bij MEDIAFIX.

Voor het EK voetbal schenkt MEDIAFIX u nu de retourzending gratis bij het digitaliseren van uw Super-8-films. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 26-06-2024.

Vul hieronder uw contactgegevens in om uw vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch toegepast.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Er zijn 3 manieren om het Super-8-film digitaliseren zelf te doen:

 1. De Super-8-Scanner: makkelijk in gebruik, maar duur

Met een filmscanner kunt u professioneel Super 8 zelf digitaliseren. De apparaten zien eruit als projectoren en worden direct op de computer aangesloten. Ze zijn makkelijk te gebruiken, maar erg prijzig. Super-8-scanners kosten meer dan € 300, voor kwalitatief hoogwaardige apparaten betaalt u zelfs rond de € 800. Zelfs als u veel Super-8-films digitaliseert, is dat nauwelijks rendabel.

 1. Super 8 affilmen: de goedkope, maar onbevredigende doe-het-zelfvariant

Voor het affilmen van Super 8 hebt u een Super-8-projector, een scherm, een camera met filmmogelijkheid en een statief nodig. Om vervormingen te vermijden, moet de camera vanuit hetzelfde perspectief filmen als het projectievlak. Het probleem: Bij het affilmen staan de Super-8-projector en de camera elkaar in de weg. Affilmen zonder vervorming is nauwelijks mogelijk. Daarnaast ontstaan vaak flikkeringen door de verschillende frequenties van de camera en projector.

 1. Super-8-videotransferapparaten met telescreen: ingewikkelde techniek

Videotransferapparaten werken met een telescreen en een spiegel. Op die manier worden vervormingen geminimaliseerd. Telescreens kosten rond de € 60. De Super-8-projector speelt de film af op het telescreen. De camera neemt aan de andere kant van het apparaat de film op. In de praktijk blijkt dat erg lastig te zijn. Ook de kwaliteit laat te wensen over.

Het is de hoogste tijd om uw Super-8-films te digitaliseren. Om de volgende redenen kunnen uw herinneringen anders voorgoed verloren gaan:

Oude filmprojector, lastiger dan Super 8 digitaliseren

 • Ontbrekende apparatuur: De meeste mensen hebben geen werkende projectoren en schermen meer.
 • De apparatuur is onhandig: Het opzetten van de projector en het scherm is omslachtig, want ze nemen veel ruimte in beslag en staan in de weg.
 • De filmrollen lijden onder hun leeftijd: De opslagomstandigheden en de ouderdom maken het materiaal kwetsbaar.
 • Er zijn geen kopieën: De Super 8 rollen kunnen niet met de hele familie gedeeld worden. Veiligheidskopieën ontbreken ook.
 • De duurzaamheid is niet gegarandeerd: Het digitaliseren van smalfilms zorgt ervoor dat de opnamen voor toekomstige generaties bewaard blijven.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de digitalisering van uw smalfilms:

 • U kunt de films altijd makkelijk op de computer, tv of tablet bekijken,
 • de videobestanden verder bewerken,
 • de bestanden vervolgens onbeperkt kopiëren en delen met familie en vrienden.

Dankzij onze zelfontwikkelde apparatuur kunnen wij een uitstekende beeldkwaliteit bieden – van PAL tot Full HD. De opnamen worden voortdurend gecontroleerd, zodat een perfecte beeldstabiliteit en scherpte gegarandeerd zijn. De opnamen worden opgeslagen in mp4-formaat. Op verzoek kunt u de films ook als video-dvd krijgen.

MEDIAFIX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaDe kwaliteit is goed. De prijs ook! Laat uw 8mm-film digitaliseren bij MEDIAFIX vanaf € 7,99/spoel. Dankzij onze zelfontwikkelde apparaten kunnen wij de beste prijs aanbieden. Daarvoor geven wij onze laagsteprijsgarantie. Bespaar de aanschafkosten om Super 8 zelf te digitaliseren, bespaar tijd en moeite.

Nu Super 8 digitaliseren!

Prijs per spoel
tot 18 m (4 min.)
€ 7,99
Prijs per spoel
tot 45 m (10 min.)
€ 11,99
Prijs per spoel
tot 67,5 m (15 min.)
€ 18,99
Prijs per spoel
tot 99 m (22 min.)
€ 23,99
Prijs per spoel
tot 144 m (32 min.)
€ 29,99
Extra lengte vanaf 33 min.:
per extra minuut
€ 0,99/min.
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

8mm-film digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in Nederland
 • 13 afgiftepunten
 • Opslag op dvd of als MP4-bestand
 • Optionele nabewerking van uw video’s
 • Resolutie tot Full HD-kwaliteit (1.440 x 1.080 pixels)