Nabewerking van Super8 films

super8-digitalisierenVerborgen in verstofte kratten op zolder heeft u oude Super8-films gevonden. Hierop staan opnames uit uw jeugd. Momentopnames uit het leven van uw ouders of zelfs grootouders. Laat uw 8mm-film digitaliseren en nabewerken door MEDIAFIX. Voor heldere impressies van unieke momenten.

Waarom moet ik mijn Super8-films laten digitaliseren?

 • Bent u nog in het bezit van een werkende projector voor Super8-films?
 • Heeft u tijd om dit omslachtige apparaat in uw woonkamer op te bouwen?
 • Weet u in welke staat uw films precies verkeren?
 • Wilt u toestaan dat de kwaliteit van het kwetsbare materiaal in de loop der tijd steeds verder achteruitgaat?
 • Weet u nog wat op iedere smalfilmrol staat?
 • Wilt u dat u uw herinneringen op den duur moet wegdoen?

Als u een of meer van deze vragen met “nee” heeft beantwoord, laat u het best uw 8mm-film digitaliseren. Want het is echt zo: In de 21e eeuw worden Super8-projectors niet meer gebruikt. De woonkamers zijn tegenwoordig voorzien van tablet, Kindle, dvd-speler en smart tv. Kortom: De digitale techniek heeft op veel gebieden ons leven veroverd en analoge media verdrongen. En Super8-films? De blikken met filmrollen hebben weliswaar een bepaalde nostalgische charme, maar kunnen door bijna niemand meer worden gebruikt. Wat dus te doen met de opnames die meestal uit de jaren 60 stammen? Weggooien? Dat zou jammer zijn voor de unieke opnames uit uw familiegeschiedenis. Smalfilms lopen extra risico om door verouderingsverschijnselen te worden aangetast. De filmbanden zijn uiterst kwetsbaar en kunnen in het ergste geval zelfs het azijnsyndroom ontwikkelen. Vaak vertonen oudere Super8-films al duidelijke verouderingsverschijnselen zoals vervaging, kleurzweem, stof en krassen.

Vermindert sporen van veroudering: Nabewerking van Super8

Dan komt de nabewerking van Super8-films precies op tijd! Deze nabewerking zorgt ervoor dat ook oude Super8-films weer voor echt kijkplezier zorgen.

Nabewerking van Super8 voor een klein budget

Bij de Budget-nabewerking van smalfilms worden de ergste gebreken van de film verholpen. In het kader van deze nabewerking worden krassen, stof, beeldruis en de vervaging van kleuren aanzienlijk verminderd en wordt het beeld gestabiliseerd. De Budget-nabewerking kost slechts € 1,31 per minuut.

 • Stabilisering van de film
 • Aanpassing van grijstrap, contrast en kleuren
 • Eenvoudige vermindering van filmkorrels en beeldruis
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Nabewerking van Super8 voor mensen met hoge eisen

De Premium-nabewerking is het maximale wat onze technici voor uw smalfilm kunnen doen. In het kader van deze nabewerking worden krassen, stofvlekken en beeldruis aanzienlijk verminderd en wordt de stabilisering van het beeld geoptimaliseerd. De Premium-nabewerking van uw Super8-film kost € 3,00 per minuut.

 • Stabilisering van de film
 • Correctie van stof en krassen
 • Aanpassing van grijstrap, contrast en kleuren
 • Beperking van filmkorrels tot een minimum
 • Eliminatie van beeldruis
 • Betere scherpte van het beeld
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Houd echter rekening met het volgende: Door de nabewerking van Super8-films kunnen wij de kwaliteit van gemiddeld tot goed bewaard gebleven filmmateriaal optimaliseren. Bij sterk aangetast filmmateriaal is nabewerking niet raadzaam, omdat in dit geval geen bevredigend resultaat meer kan worden behaald. Sterke kleurzweem kan bijvoorbeeld niet worden gecorrigeerd.

In principe worden Super8-films gedigitaliseerd als stomme films. Als uw filmrol is voorzien van een geluidsspoor wordt het geluid niet overgenomen.

Met de juiste mix naar een perfect resultaat

Om ervoor te zorgen dat de nabewerking van Super8 zo effectief mogelijk is, wordt tevens wetgate-reiniging aanbevolen. Daarbij wordt de smalfilm vlak voor de digitalisering door een reinigingsbad gevoerd, dat de vervuiling aanzienlijk vermindert en bovendien ervoor zorgt dat krassen op het filmoppervlak bij het aftasten van de film worden gecompenseerd. WETGATE-reiniging kan vanaf € 2,99 per rol (afhankelijk van de lengte) als aanvullende dienst worden besteld. Om ervoor te zorgen dat u bij het afspelen van uw Super8-films op dvd makkelijk de weg vindt, bieden wij voor € 7,00 opslag op dvd met een professioneel menu aan. Op deze manier kunt u kiezen uit verschillende hoofdstukken.

Smalfilms laten digitaliseren door MEDIAFIX

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaMEDIAFIX kan uw 8mm-film digitaliseren.  Door onze nabewerking wordt de kwaliteit van uw gedigitaliseerde smalfilm verbeterd, en dat met laagsteprijsgarantie. Wij kunnen uw smalfilms al vanaf  € 7,99 digitaliseren en overzetten naar een dvd. 

Heeft u nog vragen? Aarzel niet en laat u door de vriendelijke medewerkers van onze klantenservice individueel en vrijblijvend adviseren. Neem telefonisch contact met ons op via 010 26 17 404.

Onze telefonische openingstijden:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur